دانگل ۱۵۰ دلاری اینتل هر تلویزیونی را به یک کامپیوتر دسکتاپ ویندوزی تبدیل میکند
پیش از این در یک پزشک نمونههایی از حرکت به سمت پیسیهای بسیار کوچک و کممصرفتر را بررسی کرده بودیم. از جمله در اینجا که یک پیسی ۹۹ دلاری بسیار کم مصرف با ابعاد ۱۳.۵ در ۱۰ در ۲.۱ سانتیمتر را دیدیم که مشخصات سختافزاری قابل توجهی از جمله یک پردازنده ARM چهار هستهای داشته و سیستم عامل اوبونتو را اجرا میکند.
از طرفی در یکی دو سال اخیر وسائل الکترونیکی را دیدیم که با اشکال و کارکردهای متفاوت با امکان اتصال به تلویزیون ساخته شدند تا از طریق آنها بتوان ویدئوهای آنلاین را بر روی تلویزیون استریم کرده و تماشا کرد. از جمله در اینجا که در مورد تعدادی از این ابزارها مانند دانگل کروم کست، روکو یا فایر تیوی صحبت کردیم و دیدیم که کرومکست یک دانگل با قابلیت اتصال به پورت HDMI است که پس از اتصال به تلویزیون و وایفای خانگی شما آماده دریافت برنامه از موبایل یا تبلت شما جهت پخش کردن میشود.
اما یکی از محصولاتی که اینتل در نمایشگاه CES امسال معرفی کرد یک دانگل HDMI بسیار شبیه به کروم کست است که با آن میتوان تجربه یک کامپیوتر کامل را داشت. این دانگل مجهز به یک پردازنده چهارهستهای ۱.۳۳ گیگاهرتزی اینتل اتم، دو گیگابایت حافظه رم و ۳۲ گیگابایت فضای ذخیرهسازی حالت جامد (SSD) است. شگفت انگیز اینکه مجهز به وایفای، بلوتوث، یک پورت USB و یک پورت Micro SD برای قابلیت ارتقاست. این دانگل ۱۵۰ دلار قیمت دارد و از سیستم عامل ویندوز ۸.۱ استفاده میکند.
حتما حدس زدهاید که این کامپیوتر میتواند در کجاها کاربرد داشته باشد؟ این وسیله در کسب و کارهای کوچک، مدارس، سازمانهایی که میخواهند کامپیوترهای ارزان قیمت در اختیار کارکنان خود بگذارند و همچنین برای کارمندانی که زیاد به سفر میروند، افرادی که در هر مکانی نیاز به نمایش دادن یا به اصطلاح پرزنت کردن کسب و کار خود پیدا میکنند و بسیاری موارد دیگر کاربرد دارد.
طبق اعلام رسمی این کامپیوتر تا پایان فصل زمستان به بازار عرضه خواهد شد و نسخه لینوکسی آن نیز قیمت ۹۰ دلار خواهد داشت.
به نظر میاد در آینده نزدیک نسل پی سی ها به سرنوشت دایناسورها دچار بشه!
آیا داره با «رزبری پای» رقابت میکنه؟ چون احتمالاً باید بشه روش گنو/لینوکس نصب کرد. دوستان اهل فن نظر بدن لطفاً.
رقیب رزبری پای نیست، چون کاربردش فرق داره.
کاربرد رزبری آموزش و توسعس ولی این برای مسائل اداریه بیشتر (البته کاربرد معمولی هم داره)
در ضمن سخت افزار این خیلی بهتره و رزبری همه چیزو فدای قیمت کرده (حتی کلید روشن-خاموش رو هم حذف کردن!)
همین که قراره یک نسخه لینوکسی هم داشته باشه خودش خیلی خوبه.من اگر یکیش رو داشتم kodi رو روش نصب میکردم.و یه تلوزیون هوشمند ۹۰ دلاری درست میکردم:)
واقعا چرا همین 90 دلار را توی خود Tv قرار نمیدهند که ملت جدا گانه هزینه نکنند ؟
همین که قراره نسخه لینوکسی هم داشته باشه نشون میده واقعا به سلیقه مشتریهای مختلف احترام گذاشتند. نمیدونید قراره با کدوم توزیع لینوکس عرضه بشه؟
امیدوارم اینو بشه تو ایرانم خرید.
اون قسمت آخرش نکته خیلی ریزی داشت :)
( نسخه لینوکسی آن نیز قیمت ۹۰ دلار خواهد داشت)