حالا دیگر دانشمندان میتوانند از حرکت نور لیزر هم عکس بگیرند
آن زمان که در کودکی من و دوستانم، از سرعت حرکت نور مطلع شدیم، این سرعت برایمان باورنکردنی مینمود. در تخیل و صحبتهایمان، کودکانه تصور میکردیم که لابد بین روشن شدن یک لامپ روشنایی و رسیدن نورش به همه اتاق، فاصله اندکی وجود داشته باشد، با خود فکر میکردیم که آیا زمانی خواهد رسید که مثلا بشود از این ماجرا عکس گرفت یا نه.
و حالا دانشمندان تقریبا به همین هدف رسیدهاند.
دانشمندان پیش از این هم توانسته بودند از نوری که از سطح یک آینه بازتاب پیدا میکند، عکس بگیرند، اما حالا پژوهشگران دانشگاه هرویت-وات ادینبورگ، موفق شدهاند با شبکهای 32 در 32 تایی از تشخیصدهندههای نور، موقعیت دقیق فوتونهای در حال حرکت را مشخص کنند و سپس این اطلاعات را به ویدئو تبدیل کنند.
به این ترتیب آنها از حرکت فوتونهای لیزر در یک فضای کوچک با سرعت 20 میلیارد فریم در ثانیه ویدئوی زیر را تهیه کردند که به صورت یک عکس gif مشاهده میکنید. (عکس 3.1 مگابایت حجم دارد، موقعیت خندهدار و متناقضی با متن این پست است، اما ظاهرا باید گوشزد کنم که برای بارگزاری کاملش باید، کمی باید شکیبایی به خرج دهید!)
اما کاربرد این فناوری که فعلا بیشتر آمادمیک به نظر میرسد، چه میتواند باشد؟ فعلا کاربردی که برای این کار پیدا شده، بررسی رفتار پلاسما است.
چه ویژگی ای می تونه داشته باشه یا ساده تر چه کاربردی داره؟
شاید از این عکسهای در آینده بیشتر ببینیم. عکسهایی که میتواند به طور تجربی خیلی مسائل را روشنتر سازد مثل اتاقک ابری که در قرن بیستم، با پیدایشش، انقلابی ایجاد کرد و واقعاً کمکهای بزرگی به پیشبرد دانش فیزیک نمود. دوست دارم بدانم چطور ۲۰ میلیارد عکس در ثانیه گرفته میشود. فیزیک پشت این ماجرا چیست؟! جالب است.
بیییییییست میلیارد فریم بر ثانیه؟!؟ سنسور نوری و پردازندش چی بوده خدا میدونه!!
هععععییییییی 8′(
س . فکر کنم rss تون فی*تره .