همکاری ناسا و ورایزون برای طراحی سیستم ردگیری و کنترل ترافیک هوایی دِرونها

در ابتدا دِرونها اسباببازیهای جذابی بودند. بعد کاربردهای تجاری یافتند و در ادامه به هیبت گجتی جذاب برای هر فردی ظهور کردند؛ به طوری که سال ۲۰۱۵ بدون شک سال فراگیرشدنشان است و هر روز خبرهایی از ساخت یک دِرون با کاربریهای خاص منتشر میشود. چون پیشبینی شده است در آینده آسمان شهرهای امریکا چنان از تاخت و تاز این هواپیماهای بدون سرنشین پر شوند، سازمانهای دولتی این کشور را به فکر طراحی سیستم ردگیری و کنترل ترافیک هوایی آنها انداخته است. قبلاً خبرهایی درباره همکاری ناسا با سازمان فدرال هواپیمایی (FAA) روی دِرونها منتشر شده بود و اکنون روزنامه گاردین اسنادی را منتشر میکند که خبر از همکاری ناسا با اپراتور معروف ورایزون برای طراحی سیستم کنترل ترافیک هوایی دِرونها میدهد.
این سیستم یک برج سلولی برای ردگیری دِرونهای غیرنظامی و تجاری است. طبق اسناد گاردین این تفاهمنامه همکاری سال گذشته به امضاء رسیده است و قرار است ناسا یک سیستم مدیریت ترافیک هوایی برای ردگیری دِرونها از طریق رادارها، ماهوارهها و سیگنالهای شبکههای سلولی موبایل طراحی و توسعه دهد. FAA این سیستم را تابستان امسال آزمایش و ارزیابی خواهد کرد. اپراتور مخابراتی ورایزون نیز قرار است روشهایی را توسعه دهد که بتوان دِرونها را توسط شبکههای سلولی مانیتور کرد. ورایزون تعهد داده که تا سال ۲۰۱۷ این قابلیت را فراهم کند و از سوی دیگر ناسا تعهد داده است تا سال ۲۰۱۹ کل سیستم آماده استفاده باشد.
از سوی دیگر دو شرکت گوگل و آمازون نیز به ناسا برای آزمایش این سیستم در Ames Research Center کالیفرنیا کمک میکنند. ARC مرکز تحقیقاتی ناسا است. گاردین میگوید برای این پروژه سرمایهای بالغ بر ۵۰۰ هزار دلار تصویب شده است تا سیستمی امن و با هدف تسهیل پرواز هواپیماهای بدون سرنشین غیرنظامی و تجاری تهیه شود. البته، در نیات پشت پرده طراحی این سیستم اهدافی مانند دور نگه داشتن دِرونها از آسمان مناطق حساسی مانند کاخ سفید نیز وجود دارد. این سیستم قرار است به اپراتورهای پهبادها نیز برای نشاندن هواپیما در آبوهوای نامساعد کمک و با ارائه اطلاعات ترافیکی هوایی، از تصادف یا برخورد دِرونها در آسمان جلوگیری کند. FAA اوایل امسال دستورالعمل و مجموعه قوانینی برای پرواز دِرونها منتشر کرد. در این قوانین آمده دِرونهای کوچک باید در ارتفاع زیر ۵۰۰ فوت (۱۵۳ متر) و با حداکثر سرعت ۱۰۰ مایل در ساعت (۱۶۱ کیلومتر) به مدت چند ساعت در روز پرواز کنند.
شرکتهای زیادی به دنبال استفاده از هواپیماهای بدون سرنشین برای توسعه کسبوکار خود هستند و FAA را تحت فشار برای تغییر این قوانین سختگیرانه قرار دادند. یکی از این شرکتها، آمازون است که از قوانین محدودکننده و دستوپا گیر FAA انتقاد میکند. گوگل و آمازون پروژههای داخلی برای کار روی دِرونها تعریف کردهاند و هریک قرار است با ظرفیتهای مختلفی در پروژه ناسا شرکت کنند. گوگل متعهد شده است ۴۵۰ هزار دلار برای اشتراکگذاری اطلاعات در پروژه Wing و آزمایشهای آن و همینطور خودروهای خودران بپردازد و آمازون نیز ۱.۸ میلیون دلار روی آزمایشهای Prime Air Delivery Drones در مرکز تحقیقاتی ناسا هزینه کند. این همکاریها با هدف رفع نگرانیها و موانع استفاده از دِرونها صورت میگیرد تا سازمان FAA نیز محدودیتهای سرعت و قوانین سختگیرانه خود را کنار بگذارد.
سلام
ما واژه ی پهپاد رو داریم که به خوبی بین مردم و رسانه ها جا افتاده
ولی نمی دونم چرا شما انقدر اصرار دارید که از واژه ی درون استفاده کنید.
چه قدر زود به فکر علاج واقعه پیش از وقوع افتادند!مدیریت درست و تخصصی یعنی این!!!