برای نخستین بار در دنیا، یک دست مصنوعی آزمایش شد که توانست حس لامسه را به یک بیمار قطع نخاعی، برگرداند

دست‌های مصنوعی‌ای که بتوانند با سیگنال‌های عصبی دریافتی از اعصاب قسمت باقیمانده دست یا خود قشر مغز کار کنند، چیز تازه‌ای نیستند و انواع مختلف آنها با کارایی‌هایی مختلف ساخته شده‌اند.

اما به تازگی یکی از آزمایشگاه‌های دانشگاه جانز هاپکینز، در پروژه‌ای با سرمایه‌‌گذاری «دارپا» یا آژانس پروژه‌های تحقیقاتی پیشرفته ارتش آمریکا، موفق شده است، یک گام فراتر بنهد و دستی بسازد که حس را هم به بیماران برگرداند.

این دست به تازگی، با موفقیت روی یک بیمار 28 ساله که یک دهه پیش قطع نخاع شده بود، آزمایش شد. او توانست با فکر و اراده خودش دست را تکان بدهد و به علاوه فشار انگشتانش را حس کند.

الکترودهایی روی قشر حرکتی و حسی مغز این بیمار کار گذاشته بود تا هم فرمان‌های حرکتی را به دست منتقل کنند و هم اطلاعات لمس را از حسگرهای دست مصنوعی دریافت کنند.

آزمایش حس لامسه با این دست موفقیت‌آمیز بود، طوری که این بیمار توانست به خوبی مشخص کند که هر بار کدام انگشت او توسط پژوهشگران لمس می‌شود و یک بار هم که بدون اطلاع او، به جای یک انگشت، دو انگشت او لمس شد، او بلافاصله متوجه قضیه شد.

از آنجا که حرکت دادن یک دست مصنوعی، بدون داشتن بازخورد حسی از آن، دشوار و ناخوشایند است، این دست جدید می‌تواند بسیار سودمند باشد و محدودیت‌های پیشین را برطرف کند.

منبع

5 دیدگاه

  1. درود و سپاس از تمام تلاش این عزیزان برای هرچه بیشتر خدمت کردن به جامعه بشری پروردگار دست پر مهرش بر سر این انسانهای برگزیده.

  2. بسیار عالی.
    امیدورم در آینده نزدیک پیشرفت زیادی تو این حوزه ببینیم. واقعا لازمه.
    ممنون از شما.

  3. با شنیدن خبرهایی از این دست هم باید شکرگزار خالق مان باشیم به خاطر نعمت هایی که بی منت در اختیارمان قرار داده و دست مریزاد گفت به کسانی که به انسان هایی که به نوعی از این نعمت محروم هستند(معلولین مادرزادی،سوانح،جنگ و ….) امیدی بخشیده اند.و همچنین به امید روزی که این تولیدات به تولید انبوه و ارزان برسد تا همه ی اقشار توان استفاده از آن را داشته باشند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
[wpcode id="260079"]