توده های پستان چه علت‌هایی دارند و چطور درمان می‌شوند؟

وجود هرگونه توده و یا غده در پستانها بسیار شایع می باشد. بسیاری از خانمها بخصوص در مواقعی که پستانها بزرگ می شوند (در حین بلوغ، حاملگی و در زمانهای قبل از پریود) متوجه می شوند که پستانهایشان قلنبه قلنبه شده است. این وضعیت معمولا طبیعی می باشد و باعث افزایش خطر ابتلاء به سرطان پستان نمی شود. در صورتی که فقط یک توده (غده) مجزا در پستان وجود داشته باشد، می تواند باعث بروز نگرانی شود اما باید دانست که از هر ده مورد، فقط یک مورد آن به علت سرطان می باشد.

علل ایجاد توده های پستانی

قلنبه قلنبه شدن پستانها اغلب همراه با حساس و دردناک شدن آنها هستند و این تصور وجود دارد که به تغییرات هورمونی که در دوره های قاعدگی ایجاد می شود ارتباط داشته باشد. این توده های پستانی معمولا قبل از پریودها(عادات ماهانه) بدتر می شوند که احتمالا به دلیل حساس شدن بیش از حد بافت پستانها به هورمونهای جنسی است که در این مواقع افزایش می یابند.

در صورتی که یک توده مجزا در پستان وجود داشته باشد، اغلب این توده، فیبروآدنوم می باشد. فیبرو آدنوم یک توده غیر سرطانی است که از رشد بیش از حد یک یا چند قبول پستانی (قسمتی از پستان که تولید شیر می کند) ایجاد می شود.

کیستهای پستانی بصورت ساکهایی هستند که پر از مایع می باشند و در بافت پستان قرار دارند. یک یا چند کیست ممکن است در یک یا هر دو پستان وجود داشته باشد. گاهی اوقات، عفونتهای پستانی که باعث ایجاد آبسه می شوند نیز تولید توده ای در پستان می کنند.

اگر ماستیت (التهاب پستان) به خوبی درمان نشود، آبسه های پستانی ممکن است ایجاد شوند که این وضعیت، بخصوص در خانمهایی که شیر می دهند شایع می باشد. یک آبسه پستانی ممکن است ملتهب و دردناک باشد. وجود توده ای در پستان، همچنین می تواند به علت سرطان پستان باشد.

درمان

شما باید همیشه و بطور منظم پستانهایتان را خودتان معاینه نمایید تا با وضعیت طبیعی آن کاملا آشنا شوید. اگر هر گونه توده و یا تغییری در پستانتان مشاهده نمودید فورا با پزشک خود در این مورد مشورت نمایید. در صورت نیاز ممکن است سونوگرافی و یا ماموگرافی انجام شود. همچنین ممکن است از این توده، نمونه برداری شده و به آزمایشگاه پاتولوژی فرستاده شود تا به دنبال سلولهای سرطانی بگردند.

بسیاری از توده های غیر سرطانی نیازی به درمان ندارند. قلنبه قلنبه شدن پستانها معمولا بعد از یائسگی کاهش می یابد، اما اگر بعد از یائسگی تحت هورمون درمانی قرار بگیرید ممکن است این وضعیت ادامه یابد. با این حال، کیستهای پستانی معمولا نیاز به تخلیه شدن دارند. با پیشرفتهایی که امروزه در تشخیص درمان سرطان پستان بوجود آمده، در صورتیکه تشخیص سرطان در اوایل ایجاد آن داده شود درمان آن موفقیت آمیز خواهد بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
[wpcode id="260079"]