پژوهشگران دانشگاه واشنگتن موفق شدند که برج‌های مخابراتی کاذب شنود پلیس را پیدا کنند

خب، شاید بدانید که همه دکل‌های مخابراتی، لزوما دکل‌های مخابراتی واقعی نیستند و دکل‌های مخابراتی کاذب هم وجود دارند که اصطلاحا به آنها Stingray گفته می‌شود (به معنی سفره‌ماهی). این دکل‌ها برای موقعیت‌یابی گوشی‌ها و نیز شنود مکالمات و دستیابی به پیام‌های متنی رد و بدل شده استفاده می‌شود.

وجود استنیگری‌ها، بحث‌برانگیز بوده. پلیس آمریکا وجود آنها را تکذیب نکرده و ادعا می کند که از آنها فقط برای نظارت بر فعالیت‌های تبهکاران استفاده می‌کند.

اما شهروندان آمریکایی تصور می‌کنند که از این مراکز استراق سمع -حداقل به صورت تئوریک- می‌توان برای جاسوسی غیرقانونی از شهروندان هم استفاده کرد.

برای همین آگوست سال پیش، شهروندان شکایتی علیه پلیس بالتیمور تنظیم کردند.

اما پژوهشگران رشته امنیت دانشگاه واشنگتن به تازگی، فعالیت جالبی برای کشف این استینگری‌ها انچام دادند.

آنها به ساده‌ترین و ارزان‌ترین شکل ممکن، بدون اینکه نیازی به وسایل مدرن باشد، موفق شدند که محل اجتمالی سه مرکز استراق سمع پلیس را پیدا کنند.

آنها برای اینکه بتوانند کل سطح شهر را از نظر وجود این مراکز اسکن کنند، به فکر پیدا کردن روش ارزانی بودند.

به همین خاطر به راننده‌های پانزده خودروی سواری اشتراکی در سیاتل و میلواکی، مبلغی پول پرداخت کردند تا به آنها اجازه نصب وسایل مورد نیاز در خودروهایشان را بدهند.

آنها نام وسیله‌ای که می‌خواستند از آن استفاده کنند را SeaGlas گذاشتند. همان طور که در عکس زیر می‌بینید، این تجهیزات، وسایلی نیستند که تهیه آنها زیاد سخت باشد.

در عرض دو ماه، این خودروها کل شهر را اسکن کردند. وقتی وسیله از نزدیکی یک آنتن می‌گشت، شبکه موبایل را اسکن می‌کرد و دنبال پیدا کردن ناهنجاری‌های در پاسخدهی و الگوها می‌گشت.

سرانجام پژوهش آنها منجر به پیدا شدن سه مرکز شنود شد. یک تلاش شهروندی و در عین حال گیکی برای حفظ حقوق شهروندی!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
[wpcode id="260079"]