دانشمندان مشخص کردند که ساکنان کدام کشورها تنبلتر از بقیه هستند!

فکر میکنید که مردمان کدام کشورها عادت به پیادهروی دارند و شهروندان کدامشان، برعکس، تمایل به نشستن و سکون دارند؟
پژوهش جدید دانشمندان که نتایج آن در مجله نیچر به چاپ رسیده است، تا حدودی پاسخگو است.
برای رسیدن به پاسخ، دانشمندان اطلاعات مربوط به گامشماری ۷۰۰ هزار نفر را از گوشیهای موبایلشان برداشت کردند. اطلاعات با اتسافده از اپ پایش فعالیت Argus برداشت شد.
در این تحقیق هزار برابر تحقیق مشابه قبلی، افراد داوطلب ارسال اطلاعات شرکت کرده بودند. با وجودی که تحقیقهایی هم قبلا، با استفاده از پرسشنامه به دست آمده بود، اما خوبی تحقیق جدید این بود که آسانتر بود و شهروندان کشورهای بیشتری در آن شرکت کردند.
اما یافتهها:
-متوسط تعداد گامهای برداشته شده توسط هر فرد ۴۹۶۱ گام بود.
-زبر و زرنگترین آدمها، ساکنان هنگ گنگ بودند، آنها هر روز ۶۸۸۰ قدم برمیداشتند.
-تنبلترینها هم ساکنان اندونزی بودند که فقط ۳۵۱۳ قدم برمیداشتند.
-ساکنان چین و ژاپن با ۶۱۸۹ و ۶۰۱۰ گام، کشورهای دیگری بودند که در صدر ایستاده بودند.
-ساکنان اسپانیا و انگلیس هم به ترتیب با ۵۹۳۶ و ۵۴۴۴ گام، بیشتر از حد متوسط فعالیت از خود نشان میدادند.
-متوسط قدمها برداشته شده توسط امریکاییها: ۴۷۷۴
-کشورهای دیگری که مردمانش تمایل به یکجا نشتن داشتند: عربستان – مالزی- آفریقای جنوبی و هند
از آنجا که اضافهوزن فقط با میزان فعالیت ارتباط ندارد، رابطه مستقیمی بین تعداد متوسط گامها و میزان اضافهوزن پیدا نشد. اما یافته جالب این بود که در جاهای که متوسط گامها برداشته شد بین افراد زیر و زنگ و تنبل، خیلی زیاد است، میزا چاقی بالاتر است و برعکس.
مثلا در سوئد تقریبا تفاوت اندکی بین مردم وجود دارد و بیشتر آنها به حد متوسط نزدیکتر هستند و بنابراین میزان چاقی در این کشور خیلی پایین است.
برعکس در مکزیک با اینکه متوسط گام، نزدیک به میانگین جهانی است، به خاطر اینکه تعداد گامهای مردم با میانگین فاصله بیشتری دارد، میزان چاقی خیلی بالاست.
یافته دیگر، پیدا شدن کشورهایی بود که در آن تفاوت فعالیت فیزیکی بین مردها و زنها خیلی بالا بود. در ژاپن مردها و زنها تقریبا به یک میزان ورزش میکنند. اما در عربستان و (در کمال تعجب) در آمریکا، فعالیت زنها، خیلی پایینتر از مردهاست.
دور از ذهن نیست که در این تحقیق باید از از شرایط مناسب یا نامناسب هر کشور برای پیادهروی هم سخن بگوییم. همه این تفاوت متوسط گام برداشتن بین کشورهای مختلف به خاطر تفاوت عادات و ذهنیت مردم نیست، بلکه برخی کشورها پیادهروهای مناسبتر یا آب و هوای مناسبتری برای پیادهروی در اختیار دارند.

این تحقیق کاملا بر اساس اون اپلیکیشن گام شماری انجام شده؟ پس نمیتونه نشان دهنده ی چیزی باشه. چون مثلا یه فرد تنبل چرا باید اون اپلیکیشن رو نصب کنه؟
نظر بهار درسته. اپلیکیشن Argus مخصوص پایش فعالیته و طبعا فقط کسانی نصبش می کنن که یا اهل فعالیت و پیاده روی هستند یا دست کم تصمیم دارن این کارها رو انجام بدن. بنابراین این تحقیق فقط نشان دهنده چگونگی فعالیت افراد خاصیه که اون اپلیکیشن رو نصب کردن و نتایجش هم محدود به اونهاست نه کل جمعیت یک کشور.
به نظرم چنین تحقیقی باید با استفاده از اپ هایی مثل health که به صورت پیشفرض روی همه گوشی های اپل نصبه و تمام فعالیت ها اعم از پیاده روی و بالا و پایین رفتن از طبقات و ساعات خواب و بیداری و … رو مدام پایش می کنه انجام بشه. البته مطمئنم اپل (و شرکتهایی مثل گوگل) همین الان تمام این اطلاعات رو به صورت دقیق دارن و برای برنامه ریزی های خودشون از اونها استفاه می کنن.
جالبه … به طول و عرض جغرافیایی کشور ها و رنگ ( میزان ورزش ) تو این نمودار ها نگاه کنید !
هر چی میاد به سمت استوا قرمز تر میشه و هر چی میره شمل یا جنوب مردم بیشتری ورزش میکنند ..
خودش میتونه موضوع تحقیقی باشه که آیا این نتیجه تصادفیه یا دما و تابش به میزان قدم زدن مربوطه ! ..
گزارش بسیار جالبی بود ولی افسوس که اطلاعات بعضی از کشورها و همچنین ایران را نداشت
به نظرم هوا مهمه