۱۷ نکته جالب که باید درباره «دارا خسروشاهی» مدیرعامل جدید اوبر بدانیم
چند روز پیش؛ «دارا خسروشاهی» به عنوان مدیرعامل جدید شرکت اوبر معرفی شد. خسروشاهی متولد ایران؛ مدیرعامل فعلی شرکت اکسپدیا (Expedia) و یکی از موفقترین ایرانیهای دنیای فناوری و دره سیلیکون است. خسروشاهی پس از ماهها بلاتکلیفی اوبر پس از استعفای تراویس کالانیک؛ توسط هیئت مدیره این شرکت به عنوان مدیرعامل جدید اوبر معرفی شد.
خسروشاهی به کارکنان اوبر معرفی شده است ولی قرار است کار خود را از روز ۲۹ آگوست آغاز کند. خسروشاهی جزو مدیران برتر دنیا در سال ۲۰۱۵ بوده است. جالب است بدانید که در این فهرست از نامهایی مانند «تیم کوک» و «جف بروس» خبری نیست. همینطور؛ خسروشاهی یکی از موفقترین ایرانیهای شاغل در دنیای فناوری و دره سیلیکون محسوب میشود. اگر دوست دارید درباره این شخصیت اطلاعات بیشتری بخوانید؛ ما به شما ۱۷ نکته خواندنی زندگی دارا خسروشاهی را میگوییم:
۱- دارا خسروشاهی متولد ۷ خرداد ۱۳۴۸ (۲۸ می ۱۹۶۹) در تهران است. پدر دارا؛ حسن خسروشاهی تاجر نامدار ایرانی است که بسیاری از کارخانههای بزرگ ایرانی با نام او و خاندان خسروشاهی تاسیس شدهاند. مادر دارا؛ نزهت خسروشاهی است. دارا در ۹ سالگی و بهبوحه انقلاب اسلامی ایران؛ به نیویورک امریکا مهاجرت میکنند.
۲- دارا خسروشاهی در سال ۱۹۹۱ از دانشگاه براون با مدرک مهندسی برق و گرایش بیوالکتریک فارغالتحصیل میشود. او ابتدا در رشته پزشکی تحصیل میکند ولی بعد چون علاقهای ندارد به سوی رشته مهندسی برق گرایش پیدا میکند.
۳- پس از اخذ درک لیسانس؛ به مدت ۷ سال در حوزه بخش مالی و تحلیلگر اطلاعات در شرکت سرمایهگذاری Allen & Company کار میکند. او ابتدا به صورت کارآموز وارد این شرکت شده و با اوراق بهادار و بورس آشنا میشود.
۴- در سال ۱۹۹۸، به عنوان مدیر اجرایی به شرکت USA Networks میپیوندد. وقتی این شرکت توسط IAC (مخفف InterActiveCorp) خریداری میشود؛ خسروشاهی به عنوان مدیر ارشد مالی IAC به فعالیت خود در این شرکت ادامه میدهد. ICA یکی از بزرگترین هلدینگهای برندهای رسانهای اینترنتی در امریکا بوده است. در سال ۲۰۱۳؛ IAC نیز توسط شرکت اکسپدیا خریداری میشود. خسروشاهی در سال ۲۰۱۵ مدیرعامل اکسپدیا میشود.
۵- شرکت اکسپدیا پیش از اینکه ICA را بخرد؛ یکی از شرکتهای زیرمجموعه مایکروسافت بوده است. ارزش اکسپدیا در سال ۲۰۰۱ حدود ۲ میلیارد دلار برآورد شده است.
۶- درآمد سالیانه شرکت اکسپدیا تحت مدیریت و رهبری دارا خسروشاهی از ۲.۱ میلیارد دلار در سال ۲۰۱۵ به مرز ۸.۷ میلیارد دلار در سال ۲۰۱۶ میرسد.
۷- مقر اصلی شرکت اکسپدیا در بلویو واشینگتون است. به همین خاطر؛ دارا خسروشاهی در شهر واشینگتون فردی شناخته شده است و در میان بزرگان فناوری این شهر یکی از معروفترین چهرهها محسوب میشود.
۸- خسروشاهی شرکت اکسپدیا را به یکی از بزرگترین شرکتهای مسافرتی آنلاین ایالات متحده تبدیل کرد. این شرکت چندین سایت زیرمجموعه گردشگری دارد.
۹- خسروشاهی در ماه جولای همین سال با نشریه The Financial Times مصاحبهای داشت و عنوان کرده به شدت در جستوجوی صوتی غرق شده است و از چندین دستیار صوتی در خانه استفاده میکند. او اعتقاد دارد؛ نوآوری جدید دنیای گردشگری و سفر در جستوجوی صوتی است چون به راحتی میتوان بلیط اینترنتی هواپیما خریداری یا هتل رزرو کرد.
۱۰- او از اقدامات دونالد ترامپ؛ رییسجمهور امریکا انتقاد میکند چون سیاستهای مهاجرتی ترامپ به صنعت گردشگری آسیب میرساند.
۱۱- خسروشاهی نفر ۳۹ فهرست ۱۰۰ نفری مدیران ارشد امریکا در سال ۲۰۱۷ است.
۱۲- پدر و مادر دارا خسروشاهی به طور دایم او را حمایت کرده و برای موفقیتهای بیشتر ترغیب میکنند. در توییتهای خسروشاهی چندین بار به این موضوع اشاره شده است. وی میگوید هر سال رتبه او در فهرست برترین مدیرعاملهای دنیا را پیگیری میکنند و دربارهاش با او حرف میزنند. پدرش رتبه ۳۹ در سال ۲۰۱۷ را تبریک گفته ولی به او یادآوری میکند که در سال ۲۰۱۵ رتبه ۱۱ بوده است.
۱۳- در سال ۲۰۱۵؛ دارا خسروشاهی جزو بالاترین مدیرعاملها از نظر دریافت حقوق در فهرست S&P 500 معرفی شد. چون کل درآمد وی با پاداش و حقوق و دستمزد و موارد انگیزشی به حدود ۹۵ میلیون دلار در سال میرسید. اما جالب است که او در سال گذشته فقط درآمدی ۲.۵ میلیون دلار داشته است.
۱۴- در سال ۲۰۱۵ از سوی وزارت امور خارجه ایالت متحده وارد فهرست «فهرست ایرانیان برجسته امریکایی» میشود.
۱۵- در سال ۲۰۱۳ به نشان سال Ernst & Young’s Entrepreneur در منطقه شمالی غربی اقیانوس آرام را برنده شد. جایزهای که یک بار هم جف بروس؛ مدیرعامل آمازون برنده شده است.
۱۶- خسروشاهی پس از اینکه پیشنهاد هیئت مدیره اوبر برای مدیرعاملی این شرکت را پذیرفت؛ یادداشتی برای کارمندان شرکت اکسپدیا با این مضمون ارسال کرد: « من به شما میگویم که ترسو هستم؛ من آنقدر در اینجا (شرکت اکسپدیا) بودهام که فراموش کردم زندگی در خارج از این مکان چگونه است و چه تفاوتهایی دارد. بزرگترین چیزهایی که یاد گرفتم؛ زمانی بودند که تغییرات بزرگی در زندگیام رخ داده یا مسئولیتهای جدیدی گرفتهام. شما ممکن است از منطقه امن خود خارج شوید و نیروهایی را در خود پرورش دهید که تا پیش از این ازشان اطلاع نداشتید.»
۱۷- پس از اینکه به عنوان مدیرعامل بعدی اوبر معرفی شد؛ نشریه بلومبرگ اولین مصاحبه را با او در دفتر شرکت اکسپدیا انجام داد. دارا خسروشاهی؛ موقعیت جدید را «فرصتی برای یک عمر» دانست و از کارهایی که باید پیش از شروع این کار انجام بدهد؛ سخت گفت: « آیا مشکلاتی وجود دارد؟ آیا پیچیدگیهایی وجود دارد؟ آیا چالشهایی وجود دارد؟ کاملا همینطور است. اما این چیزی است که کار را سرگرمکننده میکند.»
دارا خسروشاهی به خوبی میداند اوبر در چه شرایط بدی قرار دارد و دهها مشکل، پیچیدگی و چالش وجود دارد. مشکلات و چالشهایی بس بزرگ که فردی مانند تراویس کالانیک نیز از پسشان برنیامد. پس؛ حتما برای هریک از آنها ایده و برنامهای دارد که فکر میکند؛ راهحل درست است.
این نوشتهها را هم بخوانید