چرا در حالی که شبکه‌های اجتماعی مملو از اخبار جعلی هستند؛ دو سوم بزرگسالان امریکا اخبار جدید را روی شبکه‌های اجتماعی می‌خوانند

0

تحقیقات جدید موسسه Pew نشان می‌دهد در کشور امریکا درصد افراد بزرگسالی که اطلاعات و اخبار جدید را روی شبکه‌های اجتماعی می‌خوانند؛ افزایش یافته است و این وضعیت در حالی است که خبرهای جعلی و اشتباه زیادی روی این رسانه‌ها منتشر می‌شود.

تحقیق قبلی این موسسه در ماه می؛ نشان می‌داد حدود ۶۲ درصد افراد بزرگ‌سال کشور امریکا خبرها را از روی پلتفرم‌های رسانه‌ای فناوری دریافت می‌کنند و ۱۸ درصد دیگر افراد نیز پاسخ داده بودند که «اغلب»؛ اخبار جدید را روی شبکه‌های اجتماعی می‌خوانند. اما تحقیق جدید موسسه PEW نشان می‌دهد این آمار طی همین چند ماه افزایش داشته است و اکنون بیش از دو سوم افراد (۶۷ درصد) حداقل برخی از اخبار مورد نیازشان را از روی شبکه‌های اجتماعی برمی‌دارند و تنها ۲۰ درصد یعنی یک پنجم گفته‌اند «اغلب» چنین کاری می‌کنند.

شاید در ابتدا به نظر برسد که این افزایش تمایل افراد به دنبال کردن اخبار از روی شبکه‌های اجتماعی طبیعی است و آن‌چنان هم زیاد نیست ولی اهمیت موضوع در جای دیگری است. بسیاری از شبکه‌های اجتماعی مانند فیسبوک مملو از اخبار جعلی و کذب هستند. از یک سو؛ مدیران فیسبوک به این موضوع اهمیت زیادی نداده و ابزارها و بسترهایی برای تشخیص و جداسازی اخبار صحیح از اخبار جعلی ندارند و از سوی دیگر مردم عادی نمی‌توانند خبرهای صحیح را از خبرهای کذب تشخیص دهند.

در ایران؛ بارها این فضا را تجربه کردیم که یک خبر به سرعت روی شبکه‌های اجتماعی منتشر و با واکنش‌های و پست‌های بسیار زیادی دنبال شده ولی پس از چند روز کذب بودن خبر تایید شده است. باز هم شاید درباره خبرهای عادی و کم اهمیت؛ بشود از موضوع غیرقابل‌اعتماد بودن شبکه‌های اجتماعی گذشت اما وقتی پای خبرهای مهمی در میان است؛ همانند اتفاقاتی که در انتخابات ریاست‌جمهوری امریکا افتاد؛ دیگر نمی‌شود اهمیت این موضوع را نادیده گرفت. هنوز بسیاری از کارشناسان اعتقاد دارند روسیه با مهندسی فضای انتخاباتی ریاست‌جمهوری امریکا و انتشار اخبار کذب و جعلی سعی کرده است روی افکار مردم تاثیر بگذارد.

اما چرا مدیران فیسبوک و دیگر شبکه‌های اجتماعی تلاش جدی برای حذف اخبار کذب و جعلی نمی‌کنند؟ کسب‌وکار شبکه‌های اجتماعی بر پایه استقبال و افزایش مخاطبین‌شان است و یکی از روش‌های افزایش مخاطب و عضوگیری همین خبرهای جعلی هستند. اخباری که احساسات مردم را تحریک می‌کند؛ داستان‌های ساختگی؛ خبرهایی درباره زندگی خصوصی افراد مشهور؛ بازی با اعتقادات و تخیلات مردم و نظایر این‌ها می‌تواند شبکه‌های اجتماعی را با بازدید بیشتری روبرو کند و مدیران آن‌ها همین هدف را دنبال می‌کنند.

بنابراین؛ در حالی که به نظر می‌رسد باید ذائقه مردم از خواندن خبر روی شبکه‌های اجتماعی به سوی رسانه‌های آنلاین معتبر یا رسانه‌های مکتوب هدایت شود؛ در عمل شاهد افزایش مخاطبان شبکه‌های اجتماعی هستیم. وقتی مردم روی شبکه‌های اجتماعی خبرها را دنبال می‌کنند؛ عادت می‌کنند که هر چیزی را زود بپذیرند و باور کنند و درباره صحت و سقم آن یا اعتبار منبع خبر هیچ‌گونه تلاشی نداشته باشند و بدتر آن‌که فکرشان را به کار نیندازند و درباره‌اش تفکر نکنند. شبکه‌های اجتماعی دوست دارند مردم سریعا هر چیزی را بخوانند و باور کنند و تحت تاثیر قرار بگیرند. فضای هیجانی و احساسی در شبکه‌های اجتماعی بسیار پررنگ‌تر از فضای منطق و تعقل است و این خطری جدی محسوب می‌شود.

نظرسنجی‌های موسسه Pew حقایق دیگری را هم نشان می‌دهد. مثلا افرادی که خبرها را روی شبکه‌های اجتماعی دنبال می‌کنند؛ از سال ۲۰۱۶ تا سال ۲۰۱۷ بیش از ۱۰ درصد افزایش داشتند یا اینکه غالب افرادی که خبرها را روی رسانه‌های اجتماعی دنبال می‌کردند؛ افرادی مسن با مدرک تحصیلی پایین و از کار افتاده بودند. همین‌طور؛ غالب آن‌ها اخبار را از روی توییتر دنبال می‌کنند.

نظر شما درباره افزایش علاقه مردم به استفاده از شبکه‌های اجتماعی به عنوان رسانه‌های خبری چیست؟ اگر شما هم جز این دسته از افراد هستید؛ چگونه خبرهای درست را از خبرهای جعلی تشخیص می‌دهید و چقدر به شبکه‌های اجتماعی اعتماد دارید؟

منبع


اگر خواننده جدید سایت «یک پزشک»  هستید!
شما در حال خواندن سایت یک پزشک (یک پزشک دات کام) به نشانی اینترنتی www.1pezeshk.com هستید. سایتی با 18 سال سابقه که برخلاف اسمش سرشار از مطالب متنوع است!
ما را رها نکنید. بسیار ممنون می‌شویم اگر:
- سایت یک پزشک رو در مرورگر خود بوک‌مارک کنید.
-مشترک فید یا RSS یک پزشک شوید.
- شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید: صفحه تلگرام - صفحه اینستاگرام ما
- برای سفارش تبلیغات ایمیل alirezamajidi در جی میل یا تلگرام تماس بگیرید.
و دیگر مطالب ما را بخوانید. مثلا:

اولم، یکی از عجیب‌ترین جانداران روی زمین – شبیه جنین نارس یا موجودات سری فیلم‌های بیگانگان

جانداری به نام Proteus anguinus که همچنین به عنوان اولم olm شناخته می‌شود، گونه‌ای سمندر است که بومی آب‌های زیرزمینی آلپ در جنوب شرقی اروپا است. این جاندار از معدود مهره‌داران غارنشین است و به دلیل شکل سر و دست‌ها  رنگ سفید مایل به صورتی و…

10 شهید دنیای فناوری!

هر کدام از ابزارها و دستگاه‌هایی که ما در زندگی عادی خود از آنها استفاده می‌کنیم، ثمره تلاش‌های بی‌وقفه دانشمندان و افراد زیادی بوده‌اند. اگر فداکاری، ریسک‌پذیری، شهامت و ماجراجویی این افراد نبود، ما هیچ کدام از این فناوری‌ها و ابزارها را…

عکس‌هایی از زیباترین کتابخانه‌های دنیا

کتابخانه‌ها باید مظهر فرهنگ و هنر هر کشوری باشند. ساختمان ایمن و بزرگ، منظره تالار کتابخوانی، نوع چینش کتاب‌ها و تحویل آنها به کتابخوان‌ها، داشتن اینترنت آزاد و پرسرعت، حفاظت از نسخه‌های خطی و اسناد باارزش، آزاد بودن کتابخانه در حد امکان…

عکس‌های پراکنده جالب که دقایقی شما را سرگرم خواهند کرد

این ساعت آفتابی زمان را به صورت دیجیتالی نشان می‌دهدکریم عبدالجبار و مربی جان وودن : هرگز فراموش نکنید که چه کسی به شما کمک کرده و باعث پیشرفت شما شده.فقط به دقت نگاه کنیدآتش نشانان آمریکایی در حال خاموش کردن آتش در…

بال‌های پرنده نورثروپ: کاوشی در هواپیمای XB-۳۵ افسانه‌ای با عکس‌های کمتر دیده شده

نورتروپ XB-۳۵ گواهی‌ای بر روح پرشهامت نوآوری در صنعت هوانوردی در اوایل دهه ۱۹۴۰ بود.XB-۳۵ که توسط شرکت نورتروپ Northrop با همکاری نیروی هوایی ارتش ایالات متحده توسعه یافت، یک هواپیمای آزمایشی بود که مرز‌های مهندسی هوانوردی را جابجا کرد.…

گالری عکس: طراحی‌های داخلی و خارجی افتضاح و عجیب که با کمی قدرت شبیه‌سازی مغزی رخ نمی‌دادند!

چیزی که من اسمش را می‌گذارم شبیه‌سازی مغزی واقعا چیز لازمی در زندگی و کار است. یعنی اینکه بتوانید قبل از جابجایی و ساختن اجسام در ذهن تجسمش کنید و بعد حین کاربری‌های مختلف تصورش کنید و پیش‌بینی کنید که کجای کار می‌لنگد.فکر کنم از زمان…
آگهی متنی در همه صفحات
دکتر فارمو / کلینیک زیبایی دکتر محمد خادمی /جراح تیروئید / پزشکا /تعمیر فن کویل / سریال ایرانی کول دانلود / مجتمع فنی تهران / دانلود فیلم دوبله فارسی /خرید دوچرخه برقی /خرید دستگاه تصفیه آب /موتور فن کویل / شیشه اتومبیل / نرم افزار حسابداری / خرید سیلوسایبین / هوش مصنوعی / مقاله بازار / شیشه اتومبیل / قیمت ایمپلنت دندان با بیمه /سپتیک تانک /بهترین دکتر لیپوماتیک در تهران /بهترین جراح بینی در تهران / آموزش تزریق ژل و بوتاکس / دوره های زیبایی برای مامایی / آموزش مزوتراپی، PRP و PRF /کاشت مو /قیمت روکش دندان /خدمات پرداخت ارزی نوین پرداخت / درمان طب / تجهیزات پزشکی / دانلود آهنگ /داروخانه اینترنتی آرتان /اشتراك دايت /فروشگاه لوازم بهداشتی /داروخانه تینا /لیفت صورت در تهران /فروش‌ دوربین مداربسته هایک ویژن /سرور مجازی ایران /مرکز خدمات پزشکی و پرستاری در منزل درمان نو / ثبت برند /حمل بار دریایی از چین /سایت نوید /پزشک زنان سعادت آباد /کلاه کاسکت / لمینت متحرک دندان /فروشگاه اینترنتی زنبیل /ساعت تبلیغاتی /تجهیزات پزشکی /چاپ لیوان /خرید از آمازون /بهترین سریال های ایرانی /کاشت مو /قیمت ساک پارچه ای /دانلود نرم افزار /

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.