ادغام بزرگ در بازار اینترنت ایران: «پارس آنلاین» فروخته شد و شرکتهای دیگر اینترنت ثابت نیز در صف واگذاری هستند
ساعاتی پیش اعلام شد که شرکت «هایوب»؛ غول اینترنتی ایران «پارس آنلاین» را خریده است. همینطور؛ خبر میرسد تا چند روز دیگر شرکت «آسیاتک» هم به فروش میرسد.
معمولا به شنیدن خبرهای غیرمنتظره درباره خرید یا فروش یک شرکت بزرگ فناوری در دنیا عادت داریم ولی در ایران نه!
امروز به یک باره خبر پایان کار شرکت «پارس آنلاین» روی خبرگزاریها آمد و پس از آن نیز تصاویر امضای تفاهمنامه فروش و بیانیه مشترک این دو شرکت منتشر شد.
خداحافظی پارس آنلاین
سید ایمان میری؛ مدیرعامل شرکت «هایوب» در صفحه شخصی اینستاگرام خود؛ خبر غیرمنتظره خرید پارس آنلاین را منتشر کرد.
مدیرعامل «هایوب» اینطور توضیح میدهد که در پی مذاکراتی با عبدالله فاتح (مدیرعامل پارس آنلاین) و همکاری و مساعدت محمدجواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات؛ تفاهمنامه خرید شرکت اینترنتی با سابقه پارس آنلاین امضا شده و تا پایان سال؛ فرآیند ادغام این دو شرکت انجام خواهد شد.
در بیانیه مشترک دو شرکت ابراز امیدواری شده با تجمیع فعالیتها، شبکه و داراییها در قالب شرکت «هایوب»، این اقدام به ارتقای بهرهوری و توسعه روزافزون دسترسی به خدمات ارتباطی کشور شتاب بخشد.
همچنین در این بیانیه میخوانیم:
«این اقدام به منظور تحقق بخشیدن به برنامههای اعلامی جناب آقای مهندسی آذری جهرمی مبنی بر شفافسازی بازار و تشویق اپراتورهای غیر دولتی برای استفاده از ظرفیتهای بازارهای مالی به ویژه از طریق حضور در بورس صورت گرفته است.»
گفته میشود شرکت «هایوب» به تازگی وارد بازار بورس شده و برای رشد سریع در این بازار؛ اقدام به خرید شرکت «پارسآنلاین» کرده است.
هنوز درباره قیمت خرید «پارس آنلاین» و جزییات این تفاهمنامه اطلاعاتی منتشر نشده است. فقط میدانیم برادران فاتح، مدیران پارس آنلاین؛ به عنوان عضو هیئت مدیره و سهامدار «هایوب» مشغول به فعالیت خواهند بود و اهداف خود را در حوزه اینترنت این بار در قالب شرکت «هایوب» دنبال میکنند.
آینده و مشترکان
در ماههای اخیر، خبرهایی از گوشه و کنار درباره اوضاع نابسامان شرکت «پارس آنلاین» منتشر شده بود. گفته میشد مشترکان این شرکت به شدت ریزش داشته است و تلاشهای مدیران آن برای جبران عقبماندگی از رقبا بیثمر بوده است.
قرار است طی یک نشست خبری؛ جزییات بیشتری درباره این خبر ارایه شود. انتظار میرود توضیحاتی هم درباره تعیین تکلیف صدها هزار مشترک «پارس آنلاین» در سراسر کشور ارایه بشود تا از نگرانی خارج شوند.
گفتنی است «پارس آنلاین» یکی از بزرگترین شرکتهای اینترنتی در ایران است که هم در تهران و هم در تمامی استانها؛ تجهیزات مرکزداده و زیرساختهای عظیم شبکه و اینترنت نصب شده دارد و مشترکان ADSL بسیار زیادی مشغول استفاده از سرویسهای آن هستند.
آسیاتک و دیگران
ظاهرا شرکت «هایتک» فقط برای خرید «پارس آنلاین» مذاکره نکرده است و چندین شرکت اینترنت بزرگ کشور در نوبت خرید هستند. از جمله به نظر میرسد توافق نهایی برای خرید «آسیاتک» هم به دست آمده است و بهزودی رسانهای میشود.
یوسفیزاده، مدیرعامل آسیاتک طی گفتوگویی با یک نشریه از آغاز مذاکرات با شرکت «هایوب» برای پیوستن به این ادغام بزرگ صحبت کرده است و قرار است تا ۴۸ ساعت آینده نتیجه آن اعلام شود.
شرکت «هایوب» با هیئت مدیره چندین شرکت بزرگ اینترنت ثابت خصوصی دیگر هم صحبت کرده است که به تدریج رسانهای میشوند.
ماجرا این است که هنگام ظهور اینترنت ثابت ADSL، دهها شرکت خصوصی مجوز ارایه چنین سرویسی را گرفتند و شروع به کار کردند اما در سالهای اخیر و با اوج گرفتن اینترنت موبایل و راهاندازی شبکههای 4.5G و بهبود کیفیت و سرعت خدمات اینترنت اپراتورها؛ اینترنت ثابت ADSL در حال افول است.
بنابراین؛ کسبوکار شرکتهای اینترنتی ADSL که عمده تمرکز خود را روی این سرویس گذاشته و به فکر آینده نبودند؛ به خطر افتاده است.
از سوی دیگر؛ شرکت مخابرات با ارایه فیبر نوری خانگی تانوما، اینترنت VDSL و دهها سرویس انحصاری دیگر از یک سو و ندادن فضای کار و پورت به شرکتهای خصوصی از سوی دیگر؛ زمینهساز شکست آنها در بازار را فراهم کرده است.
به نظر میرسد؛ باید شرکت «هایوب» را پس از خرید چندین شرکت اینترنتی بزرگ دیگر؛ تنها رقیب شرکت مخابرات دانست!
در این میان؛ باز هم باید بر حقوق مشترکان و کاربران تاکید کرد که در این ادغامها و جابهجاییها پایمال نشوند. امیدواریم که در آینده شاهد بهبود کیفیت و قیمت اینترنت در ایران باشیم و این تغییرات بزرگ بازار؛ یک عقبگرد تاریخی نباشند!
این نوشتهها را هم بخوانید
سلام بی برو برگرد بازار بی رقابت و تک قطبی پسروی میباشد
در دنیایی که خبر میشنویم مایکروسافت لینکداین را میخرد، گوگل موتورولا را میخرد و به لنوو میفروشد، واتس آپ توسط فیس بوک خریده میشود و … به طبع خبر خرید پارس آنلاین توسط های وب نیز در صدر اخبار فناوری دنیا جای دارد…
در کل امیدوارم که این ناک اوت کردن ها باعث بهبود وضعیت اینترنت در کشور شود.
اینا با این کم فروشی و گرون فروشی اینترنت چطور شده به مشکل مالی برخوردن اینا اینترنتو بشکل گرمی میدادن بصورت تنی میفروختن یکی دوتا شرکتم بیشتر نیستن که اجازه فعالیت تو این حوضه رو بنام خودشون کردن منم اعتقاد دارم کم شدن یا بقول خودشون ادغام وضعیت بیکیفیت و گران اینترنت کشورو بدتر از الانش میکنه یا در بهترین حالت تغییر منفی ایجاد نمیکنه خواهشا به این عزیزانی که فلکه اینترنت کشورو ششدانگ واسه خودشون کردن و به هیچکسی اجازه فعالیت نمیدن عرضی داشتم خواهشا قیمت اینترنتو پایینتر و حجم ترافیک که سالهاست همین کشورهای همسایه که خیلیهاشون تو جنگ داخلی و خارجی دست به گریبانن فروش حجم ترافیک یا همون حجم محدود رو بخاطره سپردن یکم مشترمداری بخدا بد نیست باور کنید نتها ضرر نمیکنید بلکه اون دسته کسانی که بخاطر بصرفه نبودن ابنترنت در کشور مشتری ثابتون نبودن به این جمع اضافه میشن و درآمد شما هم چندین برابر میشه