4K را فراموش کنید؛ نبرد بزرگان بازار بر سر استریم 4K HDR آغاز شده است
در حالی که سالها است تلویزیونهای 4K وارد بازار شدند ولی هنوز یک شبکه تلویزیونی یا کابلی محتوای 4K پخش نمیکند.
پس چرا 4K این روزها طرفدار دارد؟ در واقع محتوای 4K را نه روی تلویزیون و شبکههای کابلی و ماهوارهای بلکه باید روی کانالهای استریم ویدیو آنلاین یا پخشکنندههای بلو-ری 4K جستوجو کرد.
برای کاربرانی که به اینترنت پرسرعت دسترسی دارند؛ یک تلویزیون 4K به تنهایی ارزشی ندارد بلکه باید از سرویسهای پخشکننده محتوای 4K مانند نتفلیکس، یوتیوب، آیتونز، هولو، گوگلپلی، Vudu و آمازون استفاده کنند.
برای استفاده از این سرویسها نیز باید دستگاههای استریم ویدیو 4K داشت. اینجا است که شرکتهای بزرگی مانند اپل، گوگل، آمازون و روکو دارند با یکدیگر رقابت و هر ساله دستگاههای استریم 4K خود را بهروزرسانی میکنند.
این شرکتها در چند ماه گذشته، دستگاههای جدید خود را با پشتیبانی از 4K HDR معرفی کردند تا نبرد تازهای در این بخش از بازار شروع شود.
مربع قدرت بازار در باکسهای استریم 4K
آمازون به تازگی دستگاه Fire TV 4K مدل ۲۰۱۷ را معرفی کرده است. قیمت این دستگاه ۸۰ دلار است. از نظر طراحی و مجتمع شدن با الکسای آمازون بهتر شده است ولی هنوز از صدای دالبی اتمس پشتیبانی نمیکند و دالبی ویژن ندارد. فیلمهای آمازون برای 4K HDR بسیار محدود هستند.
اپل نیز TV 4K را با پردازنده قدرتمندتر و حافظه رم بیشتر بهروزرسانی کرد. این دستگاه چند روزی است وارد بازار شده و با قیمت ۱۸۰ دلار برای ظرفیت ۳۲ گیگابایت به فروش میرسد. مدل ۶۴ گیگابایتی این دستگاه قیمتی ۲۰۰ دلاری دارد. اپل مدعی است استریم واقعی 4K HDR را انجام میدهد که با تصاویر 4K معمولی بسیار متفاوت است. این دستگاه ۱۱۰ دلار گرانتر از دیگر رقبا است.
آن سوی بازار؛ غول اینترنتی دنیا گوگل قرار دارد که Chromecast Ultra 4K را معرفی کرده است. گوگل نیز میگوید این دستگاه استریم 4K HDR و Ultra HD انجام میدهد. قیمت این دستگاه نیز ۷۰ دلار است. اوضاع کرومکست اولترا از نظر درگاههای ارتباطی و فناوریهای پشتیبانی بهتر از بقیه است. شاهد یک درگاه اترنت و پشتیبانی از دالبی ویژن هستیم.
یکی دیگر از شرکت مطرح در بازار دستگاههای استریم 4K؛ شرکت روکو است که از باکس +Streaming Stick خود پردهبرداری کرده است. این دستگاه میتواند ویدیوهای 4K HDR را استریم کند و قیمت آن نیز همانند کرومکست و آمازون فایر، حدودا ۷۰ دلار است. یک پردازنده چهار هستهای با وایفای 802.11ac دو بانده دارد. روی این دستگاه به مجموعهای حدود ۴۵۰ هزارتایی از فیلم و محتوای ویدیویی 4K دسترسی خواهید داشت. با بیشتر کانالهای پخش استریم 4K سازگار است و یک اپلیکیشن موبایل برای اندروید و آیاواس دارد.
تفاوت در ظاهر؛ شباهت در ذات
هر چهار دستگاه استریم 4K HDR بالا در ظاهر با یکدیگر متفاوت هستند ولی مشخصات و ویژگیهای بسیار مشترکی دارند. هر چهار دستگاه با درگاه HDMI به تلویزیون متصل میشوند و نیاز به برق شهری دارند. البته، مدل روکو +Streaming Stick میتواند با درگاه USB نیز از تلویزیون شارژ شود. مدل کرومکست گوگل نیز روی آداپتور خود یک درگاه اترنت هزار مگابیتی دارد.
هر چهار دستگاه از جنس پلاستیک نامرغوب و مشکلی رنگ هستند؛ دارای کنترل از راه دور و باید نصب و راهاندازی شوند. عموما رابط گرافیکی نصب بسیار ساده و بدریختی دارند. گوگل کرومکست دارای یک اپلیکیشن موبایل نیز هست که میتوانید از راه دور برخی تنظیمات را وارد کنید یا وقتی در خانه نیستید؛ به دستگاه دسترسی داشته باشید.
پیکربندی و راهاندازی اولیه این دستگاه خوب نیست و باید خودتان از ابتدا همه تنظیمات را برای کانال و سرویسهایی که استفاده میکنید؛ انجام دهید. اطلاعات حساب کاربری خود را وارد کنید و با کلی محدودیت دیگر پیش بروید تا اولین استریم ویدیو 4K HDR را روی تلویزیون ببینید.
اگر یک تلویزیون 4K خریداری کردید یا در سودای خرید آن هستید؛ بهتر است بدانید که در ایران هنوز برای استریم یک ویدیوی 720p با مشکل روبرو هستیم؛ پس صحبت از محتوای 4K خندهدار و بسیار دستنیافتنی است. خرید یک دستگاه استریم 4K HDR چطور؟ شاید برای زیباتر کردن سیستم مدیاسنتر خانهتان انتخاب بدی نباشند!
متاسفانه در ایران زیاد نمیتوان درباره تجربه کاربری این دستگاهها صحبت کرد و با مقایسه عملی؛ اظهارنظر کرد که کدامیک بهتر است. بههرحال، در دنیا بر سر انتخاب یکی از این چهار دستگاه استریم 4K HDR میان کاربران بحث و تبادلنظر است و ما هم اینجا دوست داشتیم دربارهشان حرف بزنیم تا از فناوری و محصولات روز دنیا عقب نباشیم!
این نوشتهها را هم بخوانید
رشد فناوری چه سرعتی گرفته.اگه به روز نشیم قافیه رو باختیم