سندرم کمپارتمان چیست؟ علایم و شیوه درمان آن کدام‌ها هستند؟

0

در سندرم کمپارتمان (compartment syndrome) به دلیل افزایش حاد فشار داخل کمپارتمان، جریان خون مختل می‌شود و این عارضه در هر قسمتی از اندام ممکن است روی دهد.

علل سندرم کمپارتمان عبارتند از:

– خونریزی شریانی به داخل کمپارتمان

– انسداد وریدی به دلیل ترومبوز یا بستن ورید هنگام پروسیجرهای جراحی (ligation)

– آسیب‌های له کننده (crush injuries)

– آسیب ناشی از reperfusion (برطرف کردن انسداد شریانی)

در بیمار هوشیار، درد (pain) علامت اصلی است و حرکت اکتیو یا پاسیو عضلات مربوط به کمپارتمان درگیر موجب افزایش درد می‌شود.

پارستزی (paresthesia) نیز ممکن است توصیف شود. کرختی بین انگشتان اول و دوم پا، شاه علامت مراحل ابتدایی سندرم کمپارتمان ناشی از درگیری کمپارتمان قدامی ساق پا است و به دلیل فشار بر روی عصب پرونئال عمقی ایجاد می‌شود. به تریج ممکن است فلج (paralysis) بروز کند و از بین رفتن نبض (pulselessness) نشانه دیررسی است.

علائم و نشانه‌های سندرم کمپارتمان را با حرف P به خاطر بسپارید. حرف P یادآور موارد زیر است:

– Pain

– Paresthesia

– Pulselessness

– Paralysis

– Pallor

وجود نبض دیستال رد کننده سندرم کمپارتمان نیست و نبض در مراحل دیررس از بین می‌رود. درد مهم‌ترین علامت سندورم کمپارتمان است و دارای ویژگی‌های زیر می‌باشد:

– برطرف نشدن درد با بی‌حرکتی

– برطرف نشدن درد با مسکن

– تشدید درد با حرکت پاسیو انگشتان

– درد همراه با تورم و سفتی اندام

تشخیص سندرم کمپارتمان در افراد دچار کوما یا دارای کاهش هوشیاری دشوارتر است. در این افراد، سفتی اندام (tense extremity) همراه با شرح حال منطبق با سندرم کمپارتمان، مطرح کننده این تشخیص است و در این موارد، اندازه‌گیری فشار داخل کمپارتمان توصیه می‌شود.

فاشیوتومی (Fasciotomy) در موارد زیر اندیکاسیون دارد:

– گرادیان کمتر از mmHg 35 (اختلاف فشار دیاستولی و فشار داخل کمپارتمان)

– دوره ایسکمی بیش از 6 ساعت

– آسیب شریانی و وریدی همزمان

سندرم کمپارتمان در اندام تحتانی شایع‌تر است و فاشیوتومی چهار کمپارتمان ساق پا از طریق دو برش (incision) انجام می‌شود. عضله سولئوس (soleus musele) نیز باید از تیبیا جدا شود تا فشار بر روی کمپارتمان فلکسور عمقی برداشته شود.


اگر خواننده جدید سایت «یک پزشک»  هستید!
شما در حال خواندن سایت یک پزشک (یک پزشک دات کام) به نشانی اینترنتی www.1pezeshk.com هستید. سایتی با 18 سال سابقه که برخلاف اسمش سرشار از مطالب متنوع است!
ما را رها نکنید. بسیار ممنون می‌شویم اگر:
- سایت یک پزشک رو در مرورگر خود بوک‌مارک کنید.
-مشترک فید یا RSS یک پزشک شوید.
- شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید: صفحه تلگرام - صفحه اینستاگرام ما
- برای سفارش تبلیغات ایمیل alirezamajidi در جی میل یا تلگرام تماس بگیرید.
و دیگر مطالب ما را بخوانید. مثلا:

داستان قهرمانانه خواهران میرابال، فعالان دومینیکنی که به سرنگونی یک دیکتاتور کمک کردند

خواهران میرابال: پاتریا، مینروا و ماریا ترزا که در خانواده‌ای کشاورز از طبقه متوسط به دنیا آمدند، در جمهوری دومینیکن زندگی نسبتاً راحتی داشتند.اما با به قدرت رسیدن رافائل تروخیو، دیکتاتور خشن، در سال ۱۹۳۰، زنجیره‌ای از حوادث به راه…

نمونه‌های جالبی از اختراعاتی که فراموش شدند، یا تکامل یافتند یا به کلی به صورت دیگری تغییر پیدا…

در طی دهه‌ها و قرن‌های انسان‌های اختراعات گوناگونی کرده‌اند. از برخی از آنها در ابتدای امر تصور می‌شد که استقبال خوبی شود، اما در نهایت فراموش شدند، برخی با تغییرات نه چندان بنیادین همچنان به همان صورت تولید می‌شوند، برخی با تغییرات جدی و…

عکس‌هایی از حوادث ناگوار که با کمی «احتیاط» و عقل قابل پیشگیری‌اند

گاهی ما در کارهایمان به اصطلاح از خلاقیت استفاده می‌کنیم یا سعی می‌کنیم کاری را بدون اینکه وسایل لازمش را داشته باشیم با چیزهای بی‌ربط، در زمان کم، تمام کنیم. خب راستش گاهی شانس می‌آوریم و پز می‌دهیم که خلاقیت داشته‌ایم، اما خیلی وقت‌ها…

تاریخچه جذاب تلفن‌های خودرو با مرور عکس‌های قدیمی دهه 1940 تا 1980

ماشین و تلفن، زمانی دو اختراع پیشگامانه بودند. جالب است که این دو تنها یک دهه از یکدیگر جدا بودند. خودرو و تلفن به ترتیب در سال‌های 1885 و 1875 اختراع شده بودند. اما اگر فیلم‌های قدیمی را دیده باشید می‌دانید که خیلی‌ها پیش‌تر از موبایل‌های…

نه! ژاپن واقعا شبیه هیچ کشور دیگری نیست – عکس‌هایی که این را ثابت می‌کنند

هر کشوری ویژگی‌های فرهنگی و اجتماعی و حکمرانی و اقلیمی متفاوتی از کشور دیگری دارد. اما تفاوت برخی از کشورها با دیگران، چشم‌گیرتر است. ژاپن را یک اقیانوس از دنیاهای دیگر جدا نکرده، اما اگر شما هم این عکس‌ها را با من مرور می‌کنید، می‌بینید که…

تصور دهشت نبرد «واترلو» با هوش مصنوعی میدجرنی

نبرد واترلو، که در ۱۸ ژوئن ۱۸۱۵ رخ داد، یک درگیری نظامی مهم در طول جنگ‌های ناپلئون بود. این جنگ بین ارتش فرانسه به رهبری امپراتور ناپلئون بناپارت و اتحادی از نیرو‌های بریتانیایی، هلندی و پروس به فرماندهی دوک ولینگتون و فیلد مارشال گبهارد…
آگهی متنی در همه صفحات
دکتر فارمو / شیشه اتومبیل / نرم افزار حسابداری / خرید سیلوسایبین / هوش مصنوعی / قیمت وازلین ساج / مقاله بازار / شیشه اتومبیل / نهال بادام / قیمت ایمپلنت دندان با بیمه /سپتیک تانک /بهترین دکتر لیپوماتیک در تهران /بهترین جراح بینی در تهران / آموزش تزریق ژل و بوتاکس / دوره های زیبایی برای مامایی / آموزش مزوتراپی، PRP و PRF /کاشت مو / مجتمع فنی تهران /قیمت روکش دندان /Hannover messe 2024 /خدمات پرداخت ارزی نوین پرداخت / درمان طب / لیست قیمت تجهیزات پزشکی / دانلود آهنگ / سریال ایرانی کول دانلود / دانلود فیلم دوبله فارسی /داروخانه اینترنتی آرتان /جارو استخری /میکروبلیدینگ / اشتراك دايت /فروشگاه لوازم بهداشتی /داروخانه تینا /لیفت صورت در تهران /فروش‌ دوربین مداربسته هایک ویژن /سرور مجازی ایران /مرکز خدمات پزشکی و پرستاری در منزل درمان نو /توانی نو / ثبت برند /حمل بار دریایی از چین /سایت نوید /پزشک زنان سعادت آباد /کلاه کاسکت / لمینت متحرک دندان /فروشگاه اینترنتی زنبیل /ساعت تبلیغاتی /تجهیزات پزشکی /چاپ لیوان /خرید از آمازون /بهترین سریال های ایرانی /کاشت مو /قیمت ساک پارچه ای /تولید محتوا /دانلود نرم افزار /

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

••4 5