بیوگرافی آنتوان آنری بکرل و فعالیت‌های علمی‌اش

0

آنتوان آنری بکرل در سال ۱۹۷۵ شروع به تحقیق در زمینه جنبه‌های گوناگون اپتیک کرد و در سال ۱۸۷۶ سمت تدریس در مدرسهٔ پلی‌تکنیک پاریس را بر عهده گرفت و در سال ۱۸۸۸ دکتری خود را از این مدرسه کسب کرد. در سال ۱۸۹۹ به عضویت فرهنگستان علوم فرانسه برگزیده شد و در سال ۱۸۹۶ پرتوزدایی را کشف کرد و در سال ۱۹۰۳ جایزه نوبل را در فیزیک به طور مشترک با ماری و پیر کوری دریافت کرد.

کشف پرتو ایکس ویلیام کنراد رونتگن در اواخر سال ۱۸۹۵ جرقه طوفان ناگهانی تحقیقاتی در زمینه خصوصیات این پدیده‌های جدید را شعله‌ور کرد. یکی از کسانی که به واسطه یافته رونتگن فعال شد، بگرل فرانسوی بود. مادام که او در تلاش برای بررسی بیش‌تر پرتو ایکس در سال ۱۸۹۶ بود، آن‌چه را که امروزه پرتوزایی نامیده می‌شود تصادفاً دید و یک شاخه کاملاً جدید را در تحقیقات علمی پی‌ریزی کرد.

بکرل مهندس

البته در زمان کشف آن‌چه که از بکرل به واسطه آن یاد می‌شود، دانشمندی جا افتاده بود و خود به خانواده‌ای تعلق داشت که به علت دستاوردهای علمی‌شان معروف بودند. پدربزرگ و پدرش به نوبه خود فیزیکدانانی مورد احترام بودند و هر دو برای تصدی سمت استادی فیزیک در موزه تاریخ طبیعی فرانسه تلاش کرده بودند، گامی که بکرل نیز بعدها از آن‌ها تقلید کرد. در واقع پسر خود وی، جین نیز سنت خانوادگی پیمودن این مسیر مشابه را ادامه داد.

بکرل هم‌چون پیشینیان بلافصل خود در مدرسهٔ پلی‌تکنیک اکول پاریس و نیز پل‌ها و بزرگراه‌ها در مهندسی و علوم تحصیل کرده بود. بعداً جای تعجب نبود که بکرل سرانجام سمت سرمهندس بخش پل‌ها و بزرگراه‌ها را یافت. اما، او به طور موازی بخش عمده‌ای از دوران کاری خود را به کارهای علمی پرداخت و سمت‌های دانشگاهی را به دست آورد. از همه قابل چشم‌گیرتر این که بکرل تا سال ۱۸۹۵ مدیر گروه فیزیک در پلی‌تکنیک پاریس بود و مجدداً گام‌های پدر و پدربزرگش را طی کرد. او در سال ۱۸۸۹ به پاداش کوشش‌های علمی‌اش به عضویت فرهنگستان علوم مشهور فرانسه مفتخر شده بود. اما، بکرل هنوز به طلوع بزرگش نیاز داشت، دستاوردی که جایگاه وی را در تاریخ علم مشخص کرد. تقریباً به طور قطع تصوری از این موضوع نداشت که تحقیقات بی‌ضررش در زمینه پرتو ایکس وی را به چنین جایگاهی برساند.

یک فرضیه‌ای هوشمندانه

دستاوردهای این دانشمند فرانسوی با یک تک فرضیه آغاز شد. به نظر بکرل این احتمال وجود دارد که پرتو ایکس رونتگن معلول گرمی یا تابش گسیلیده از اجسام پس از قرارگیری آن‌ها در معرض تابش نور خورشید باشند. او نتیجه گرفت که اگر این امر درست باشد، این پرتوها نقشی را به واسطه عبور از لایه محافظ، همان‌گونه که رونتگن اثبات کرده بود، بر روی صفحه عکاسی پوشش‌دار ایجاد خواهند کرد. بکرل شروع به آزمایش بر روی این اصل کرد. این امر چنین اتفاق افتاد که یکی از مواد فلوئورسانی که وی در زمینه آن دانش تخصصی ویژه‌ای داشت اورانیم است که به علت بر عهده گرفتن کار قبلی‌اش ترکیبات آن را بررسی کرده بود. بنابراین، این امر از نظر بکرل طبیعی بود که از چنین ترکیبی در آزمایش‌هایش استفاده و پی برد که این ماده پس از قرار گرفتن در معرض تابش نور خورشید، حقیقتاً علامتی بر روی صفحه عکاسی بر جای می‌گذارد. اما، وقتی بکرل بسته‌بندی وسایل آزمایشگاهی خود را باز گشود، این کشف واقعاً هیجان‌انگیز توسط وی به وقوع پیوست. پس از چند روز قرارگیری در محیط تاریک، مجدداً این دستگاه را که تاکنون فلوئورسانی نداشت بیرون برد و از کشف ترکیب اورانیم شگفت زده شد زیرا حتی پس از دوری طولانی مدت از تابش نور خورشید، هنوز پرتو کافی از خود گسیل می‌کرد و بر صفحه عکاسی اندود شده تاثیر می‌نهاد (حتی در نزدیکی این ترکیب نیز نگهداری شد.) به سرعت تشخیص داد که این نتیجه به پرتوهای ایکس مربوط نیست، بلکه پدیده جدیدی است که وی برای آن هیچ‌گونه توضیح مناسبی نداشت، ولی به طور مستقل از هر گونه تابش نور خورشید، سبب نورتابی (رخشانی) شد. بررسی‌های بیشتر، اورانیم را به عنوان عامل پدیده پرتوزایی متمایز کرد. این نام توسط بکرل به این اتفاق داده نشد بلکه ماری کوری که به علت تحقیقات بعدی‌اش در ارتباط با این موضوع معروف است، چنین نامی به آن داد. جایزه نوبل فیزیک به بکرل به طور مشترک با ماری کوری و همسر وی پیر کوری در سال ۱۹۰۳ برای کارشان در زمینه پرتوزایی اعطا شد. به نام این مرد فرانسوی یکای پرتوزایی در دستگاه SI، بکرل نامیده شد.

دستاوردهای دیگر

اهمیت کشف اتفاقی بکرل بلافاصله باز شناخته نشد و تازه در سال ۱۸۹۸ بود که کوری‌ها این موضوع را مجدداً مطالعه کردند و ظرفیت و تاثیر آن برای نخستین بار درک و دریافت شد. مشاهده مهمی که بکل خودش بعدها پس از این که در سال ۱۹۰۶ توسط مقداری رادیم که در جیبش قرار داشت دچار سوختگی شد به آن اشاره کرد، امکان استفاده از مواد پرتوزا در دنیای پزشکی بود. پیشرفت‌های بعدی منجر به استفاده از پرتودرمانی در درمان سرطان شد که امروزه بسیار مرسوم است.

بکرل ضمن بررسی پرتو ایکس در سال ۱۸۹۶، تصادفاً پدیده پرتوزایی را مشاهده کرد.

اگر خواننده جدید سایت «یک پزشک»  هستید!
شما در حال خواندن سایت یک پزشک (یک پزشک دات کام) به نشانی اینترنتی www.1pezeshk.com هستید. سایتی با 18 سال سابقه که برخلاف اسمش سرشار از مطالب متنوع است!
ما را رها نکنید. بسیار ممنون می‌شویم اگر:
- سایت یک پزشک رو در مرورگر خود بوک‌مارک کنید.
-مشترک فید یا RSS یک پزشک شوید.
- شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید: صفحه تلگرام - صفحه اینستاگرام ما
- برای سفارش تبلیغات ایمیل alirezamajidi در جی میل یا تلگرام تماس بگیرید.
و دیگر مطالب ما را بخوانید. مثلا:

اگر گوشی‌های موبایل، دهه‌ها زودتر اختراع می‌شدند

در دوره‌ای پس از همگانی شدن استفاده از گوشی‌های موبایل، تنوع ظاهری آنها بسیار زیاد بود و هیچ گوشی‌ای شبیه گوشی دیگر نبود. اما الان شکل همه گوشی‌ها تقریبا یکی شده است. ما خیلی منتظر گوشی‌های تاشو یا رول‌شونده ماندیم تا این یکنواختی را به…

عکس های هوایی تام هگن از باغ های زیتون اسپانیا – الگوهای زیبای مواج و سنت‌های قدیمی

به مدت هزاران سال، اسپانیا به دلیل آب و هوای مدیترانه‌ای، تابستان‌های طولانی و گرم و دمای معتدل زمستانی، در تولید زیتون پیشرو بوده است. میوه‌های زیتون که در آب نمک نگهداری می‌شوند و یا آسیاب می‌شوند تا روغن‌های طبیعی از آنها استخراج شوند،…

اگر در این لحظات تاریخی حساس، شخصیت‌های مهم عکس سلفی می‌گرفتند

عکس سلفی به مفهوم کنونی آن مدت یک دهه است که مرسوم شده و به مفهوم گرفتن عکس آینه‌ای یا تکنیک‌های گرفتن عکس با شاتر زمان‌دار قدمت آن به زمان عکاسی برمی‌گردد. اما تصور کنید که در این لحظات مهم تاریخی، شخصیت‌ها دست به دوربین می‌شدند و به…

این هنرمند با خلاقیت‌های خوب خیابان‌های پر از کسالت و یکنواختی را زیبا کرده و یک لحظه لبخند بر لب…

خیابان‌های پر از سر و صدا و چهره‌های خمو، خیابان‌هایی با تزئینات و پیام‌های فوق‌العاده تکراری، خیابان‌هایی که زحمت با شادی‌های اندک مردم شریک می‌شوند و مردم را یک آن با هم می‌کنند. این است توصیف شاید بدبینانه خیابان‌های ما. ما واقعیت این…

10 شهید دنیای فناوری!

هر کدام از ابزارها و دستگاه‌هایی که ما در زندگی عادی خود از آنها استفاده می‌کنیم، ثمره تلاش‌های بی‌وقفه دانشمندان و افراد زیادی بوده‌اند. اگر فداکاری، ریسک‌پذیری، شهامت و ماجراجویی این افراد نبود، ما هیچ کدام از این فناوری‌ها و ابزارها را…

خاطره‌بازی‌ با هم‌خوابگاهی‌ها و هم‌خانه‌های کثیف زمان دانشجویی!

الان را نمی‌دانم، اما داشتیم هم‌خوابگاه‌هایی و هم‌اتاقی‌هایی که نظم و بهداشت برایشان اولویت نبود. شاید یک جور لج و لجبازی برای نامرتب بودن و نشان دادن بی‌حالی و غم فلسفی هم در کار بود. ظرف‌های نشسته که دست کم مواد غذایی داخلشان تخلیه…

آگهی متنی در همه صفحات
دکتر فارمو / اسپیدکس / چاپ فلش / لاغری فوری / داروخانه اینترنتی آرتان / فروشگاه آنلاین زوجیم / خرید عسل طبیعی / زانوبند زاپیامکس / خرید ویلا در سیسنگان / زانوبند زاپیامکس / کلینیک زیبایی دکتر امانی رشت / کفپوش تاتامی / خرید جم فری فایر / شیشه اتومبیل / منابع آزمون دولینگو / ساید چنل / کلاه کاسکت / درمانکده / ثبت برند / خرید سرور مجازی / سایت نوید / دانلود فیلم دوبله فارسی / دانلود فیلم هندی / فروشگاه لوازم آرایشی بهداشتی شاواز / قیمت جاروبرقی وینسنت / تور اروپا ارزان / پزشک زنان سعادت آباد / محصولات زناشویی / لیوان حرارتی / ایمپلنت دندان / خرید گوشی با حکمت کارت / پی آر پی موثرترین درمان آرتروز زانو / دکتر فارغ پور - متخصص زنان / خرید خودنویس / خدمات پرداخت ارزی نوین پرداخت / سریال ایرانی کول دانلود / درمان سریع سیاتیک و دیسک کمر / کلاه کاسکت / لمینت متحرک دندان / کاشت مو / دانلود سوالات استخدامی آموزش و پرورش / فروشگاه اینترنتی زنبیل / خرید ساعت دیواری / ساعت تبلیغاتی / تجهیزات پزشکی / چاپ لیوان / خرید از آمازون / بهترین سریال های ایرانی / چاپ کلاه / کاشت مو / کاشت مو / پزشکا / قیمت ساک پارچه ای / تحلیل تکنیکال فارکس / سایت نوبت دهی دکتریاب / بهترین دکتر لیپوماتیک در تهران / تولید محتوا / دانلود نرم افزار / مجتمع فنی ونک / داروخانه آنلاین تینا /

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

•• 4 5