برنامه تشخیص چهره‌ پلیس بریتانیا، درصد خطای بالا و مثبت کاذب زیادی دارد

سال گذشته، پلیس ولز از نرم‌افزار سیستم تشخیص چهره‌ای به طور آزمایشی در فینال مسابقات لیگ قهرمانان فوتبال در شهر کاردیف استفاده کرد.

به طور پیش‌فرض ۵۰ هزار عکس به این نرم‌افزار داده شد و ازش خواستند که آن‌ها را در میان تماشاچیان جست‌وجو کند.

تقریبا یک سال بعد، نشریه گاردین گزارش داده این نرم‌افزار توانسته ۲۴۷۰ نفر را از روی عکس شناسایی کند که از این تعداد، ۲۲۹۷ نفر اشتباه یا اصطلاحا «false positives» بودند.

طبق اسنادی که پلیس ولز به درخواست نشریه وایرد در اختیارشان قرار داده است. گزارش نشریه گاردین تایید شده و از ۲۴۷۰ نفر تنها حدود ۱۷۳ نفر به درستی تشخیص چهره و شناسایی شدند. یعنی تقریبا ۷ درصد صحیح شناسایی و ۹۳ درصد اشتباه بوده است.

گزارش دیگری نشان می‌دهد این نرم‌افزار تشخیص چهره از ۲۶۸۵ شناسایی دیگر در ۱۵ رویداد ورزشی دیگر، تنها موفق شده ۲۳۴ نفر را درست تشخیص بدهد و ۲۴۵۱ نفر دیگر اشتباهی شناسایی شده‌اند.

البته، در بیانیه مطبوعاتی پلیس ولز آمده است که در ۹ ماه گذشته، موفق شدند با استفاده از این نرم‌افزار و در ۲ هزار مسابقه، حدود ۴۵۰ را به درستی شناسایی و دستگیر کنند.

رضایت حتی با هزاران اشتباه

پلیس از دوربین‌های مداربسته یا دوربین‌هایی که در امکان عمومی، ورزشگاه‌ها و مکان‌های پرتردد نصب کرده است؛ استفاده می‌کند و با آرشیوی ۵۰ هزار عکسی از افراد؛ به دنبال مظنونان خود می‌گردد.

هنگامی که این نرم‌افزار، یک فرد را شناسایی می‌کند؛ افراد پلیس به سراغ‌اش می‌روند و با وی صحبت می‌کنند. اگر اطلاعات نرم‌افزار اشتباه باشد و تشخیص درست نبوده باشد؛ پلیس به این افراد توضیح می‌دهد و ازشان عذرخواهی می‌کند.

پلیس به این افراد توضیح می‌دهد که هیچ نرم‌ازار تشخیص چهره‌ای نمی‌توانند به طور ۱۰۰ درصد دقیق کار کند و این یک مشکل رایج است که باید در آینده حل شود. حتی گاهی اوقات نیروهای پلیس از این افراد دعوت می‌کنند تا تجهیزات و امکانات‌شان را مشاهده کنند و درباره این نرم‌افزار بیشتر بدانند.

پلیس توضیح داده برخی از اشتباهات نرم‌افزار تشخیص چهره به خاطر کیفیت پایین تصاویر بایگانی است. پلیس ولز و بریتانیا از عملکرد این نرم‌افزار، حتی با وجود هزاران اشتباه راضی هستند و در کل احساس می‌کنند موفق ظاهر شده است.

البته، مانند همیشه پیرامون این نرم‌افزار موافقان و مخالفان حریم خصوصی موضع‌گیری کردند. پلیس بریتانیا می‌گوید به قوانین حریم خصوصی شهروندان آگاه است و سعی در رعایت‌شان دارد ولی گروه‌های مخالف چنین نرم‌افزارهایی؛ می‌خواهند در ماه آینده روبروی مجلس تجمع قانونی انجام دهند.

منبع

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
[wpcode id="260079"]