مرد لاستیکی – دغدغه‌ای که دنیا را تغییر داد

0

سال 1844 م

 

چارلز گودیر (gharles goodyear) در 32 سالگی عاشق لاستیک شد. در آن دوران مغازهٔ ابزار فروشی‌اش ورشکسته شده و او بسیار مقروض بود. در همان زمان, مطالبی دربارهٔ صمغ ضد آب جدید برزیلی خواند و بسیار علاقه مند ویژگی‌های بالقوه‌اش شد.

گودیر زمانی لاستیک را کشف کرد که مردم کشورهای دیگر جهان علاقه و توجه‌شان را به آن از دست داده بودند. در دههٔ 1830 لاستیک عیب بزرگی داشت: این ماده در هوای سرد, سفت و سخت می‌شد و در هوای بسیار گرم, ذوب. محصولات پلاستیکی, سریع شهرت و محبوبیت یافته بودند, اما اکنون بیش‌تر مردم, دیگر از آن‌ها استفاده نمی‌کردند.

گودیر تصمیم گرفت این وضع را تغییر دهد. او سال‌های متمادی آزمایش کرد و لاستیک را با هر چه تصور می‌شد, ترکیب کرد تا بادوام‌تر شود. وقتی پولش تمام شد, جواهرات زنش را گرو گذاشت. خانواده‌اش به فقر و فلاکت افتاده بود و طلبکاران, مدام او را به زندان می‌انداختند و او باز بیرون می‌آمد. وقتی پسرش بر اثر سوء تغذیه مرد, حتی توان پرداخت پول و تهیهٔ تابوت نداشت, اما هنوز با پشتکار به آزمایش‌هایش ادامه می‌داد.

تا سال 1839, پنج سال بود که گودیر مدام آزمایش می‌کرد, بی آن که چیزی اختراع یا عرضه کند. روزی داشت با مقداری لاستیک کار می‌کرد که با گوگرد و سرب ترکیب شده بود. بر حسب تصادف, این ماده از دستش افتاد و روی اجاق ریخت. وقتی آن را جدا کرد, دریافت که تکهٔ زغال شدهٔ لاستیک سفت و سخت شده, اما هنوز هم نرم و انعطاف پذیر است.

گودیر پاسخ را یافته بود: فرآیندی برای استحکام بخشیدن به لاستیک که با حرارت زیاد و جوش اکسیژن زدن به دست می‌آمد. دغدغه‌های فکری گودیر موجب شد که لاستیک, خیلی زود جزء لاینفکی از زندگی ما شود.

گودیر هرگز با اختراعش ثروتمند نشد. او سرانجام جواز و حق اختراعش را فروخت. هنگامی که در سال 1860 در مهمانخانهٔ شبانه روزی درگذشت, دویست هزار دلار مقروض بود.

گودیر کتابی نوشت که صفحه به صفحه پر از وسایلی بود که می‌پنداشت از لاستیک می‌توان ساخت. از آن‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد: بند شلوار, اسکناس, تلسکوپ و پیانو. عجیب این که تنها چیزی که در فهرست اختراعات او نبود, لاستیک خودرو بود.


اگر خواننده جدید سایت «یک پزشک»  هستید!
شما در حال خواندن سایت یک پزشک (یک پزشک دات کام) به نشانی اینترنتی www.1pezeshk.com هستید. سایتی با 18 سال سابقه که برخلاف اسمش سرشار از مطالب متنوع است!
ما را رها نکنید. بسیار ممنون می‌شویم اگر:
- سایت یک پزشک رو در مرورگر خود بوک‌مارک کنید.
-مشترک فید یا RSS یک پزشک شوید.
- شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید: صفحه تلگرام - صفحه اینستاگرام ما
- برای سفارش تبلیغات ایمیل alirezamajidi در جی میل یا تلگرام تماس بگیرید.
و دیگر مطالب ما را بخوانید. مثلا:

۱۰ واقعیت جذاب درباره جی رابرت اوپنهایمر -پدر بمب اتمی و سوژه فیلم جدید کریستوفر نولان

جولیوس رابرت اوپنهایمر بیشتر به عنوان فیزیکدانی شناخته می‌شود که به ساخت اولین بمب اتمی کمک کرد. اما سنگ‌ها و کانی‌ها عشق اول او بودند و او همچنین شاعرمسلک بود.اوپنهایمر آزمایشگاهی را رهبری کرد که اولین بمب اتمی را ساخت و با موفقیت…

معماری‌هایی که واقعا شایسته تحسین هستند و ستایش هنری ما را برمی‌انگیزند

تناسب اجزا، انحناها، هماهنگی با فرهنگ و شرایط اقلیمی، عظمت، رنگ‌ها یا نشانه‌های قدمتی که ما را به خلسه‌های پر از تخیل می‌برند، هر کدام از اینها ممکن است یک عمارت را شاخص و برجسته کنند.در این پست بناهایی را با هم مرور می‌کنیم که هر یک از…

انگار این شخصیت‌های تاریخی و اسطوره‌ای همین الان عکس گرفته‌اند! استفاده از هوش مصنوعی برای بازسازی…

ما بسیاری از شخصیت‌های تاریخی را تنها به صورت طراحی‌های محو و مجسمه‌ها و سردیس‌ها را دیده‌ایم. حالا تصور کنید که این شخصیت‌ها دوباره زنده می‌شدند و با آرایش صورت و مو و ریش امروزی و لباس‌های مدرن به عکاسخانه می‌رفتند.این کاری است که یک…

چرا غذاها در کتاب‌های مصور و انیمیشن‌ها اینقدر اشتها برانگیزند؟!

دوران کودکی خودم را که به یاد می‌آورم، یاد کتاب‌های داستان مصور می‌افتم که در بعضی از صفحات آن عکس میزهای پر از غذا درج شده بود. نقاشی‌های آنقد آنقدر خوب بودند که تصور می‌کردم میوه‌ها و مرغ و بوقلمون و سوسیس فرنگی‌ها مسلما باید کیفیت…

تصور شاهان صفوی بر اساس شرح متنی جهانگردان و افراد شاخصی که آنها را دیده و توصیف کرده‌اند

در حساب توییتر Cavid Ağa شاهان صفوی را بر اساس نوشته‌های قدیم به دقت و به صورت گرافیکی و چشم‌نوازی تصور شده‌اند.(توضیحات از ویکی پدیا) شاه اسماعیل بنا به نوشته‌های جیووانی ماریا دلی آنجیوللوشاه اسماعیل یکم (۱۷ ژوئیهٔ ۱۴۸۷ – ۲۳ مه…

عکس‌هایی از زیباترین کتابخانه‌های دنیا

کتابخانه‌ها باید مظهر فرهنگ و هنر هر کشوری باشند. ساختمان ایمن و بزرگ، منظره تالار کتابخوانی، نوع چینش کتاب‌ها و تحویل آنها به کتابخوان‌ها، داشتن اینترنت آزاد و پرسرعت، حفاظت از نسخه‌های خطی و اسناد باارزش، آزاد بودن کتابخانه در حد امکان…
آگهی متنی در همه صفحات
دکتر فارمو / کلینیک زیبایی دکتر محمد خادمی /جراح تیروئید / پزشکا /تعمیر فن کویل / سریال ایرانی کول دانلود / مجتمع فنی تهران / دانلود فیلم دوبله فارسی /خرید دوچرخه برقی /خرید دستگاه تصفیه آب /موتور فن کویل / شیشه اتومبیل / نرم افزار حسابداری / خرید سیلوسایبین / هوش مصنوعی / مقاله بازار / شیشه اتومبیل / قیمت ایمپلنت دندان با بیمه /سپتیک تانک /بهترین دکتر لیپوماتیک در تهران /بهترین جراح بینی در تهران / آموزش تزریق ژل و بوتاکس / دوره های زیبایی برای مامایی / آموزش مزوتراپی، PRP و PRF /کاشت مو /قیمت روکش دندان /خدمات پرداخت ارزی نوین پرداخت / درمان طب / تجهیزات پزشکی / دانلود آهنگ /داروخانه اینترنتی آرتان /اشتراك دايت /فروشگاه لوازم بهداشتی /داروخانه تینا /لیفت صورت در تهران /فروش‌ دوربین مداربسته هایک ویژن /سرور مجازی ایران /مرکز خدمات پزشکی و پرستاری در منزل درمان نو / ثبت برند /حمل بار دریایی از چین /سایت نوید /پزشک زنان سعادت آباد /کلاه کاسکت / لمینت متحرک دندان /فروشگاه اینترنتی زنبیل /ساعت تبلیغاتی /تجهیزات پزشکی /چاپ لیوان /خرید از آمازون /بهترین سریال های ایرانی /کاشت مو /قیمت ساک پارچه ای /دانلود نرم افزار /

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.