اپلیکیشن‌ها به میکروفون اسمارت‌فون شما گوش نمی‌کنند چون مشغول ضبط صفحه‌نمایش هستند!

شاید اپلیکیشن‌های روی گوشی شما به صداها و مکالمات شما گوش ندهند و دنبال شنود نباشند ولی تمامی آن‌ها مشغول یک کار مشترک هستند: رکورد صفحه‌نمایش.

سایت گیزمودو می‌گوید تحقیقات جدید دانشگاه Northeastern ایالت ماساچوست این موضوع را اثبات کرده است.

این سایت گزارش می‌دهد تیمی تحقیقاتی از این دانشگاه دنبال این موضوع می‌افتند که آیا شنود و رکورد اطلاعات کاربران توسط اپلیکیشن‌های موبایل واقعا صحت دارد یا خیر؟

این تیم چند نفره رفتار بیش از ۱۷ هزار برنامه محبوب اندرویدی را زیر نظر می‌گیرند و به طور دقیقی بررسی می‌کنند. آن‌ها به طور ویژه دنبال این موضوع هستند که آیا این اپلیکیشن‌ها از میکروفون گوشی‌ها به طور پنهانی برای ضبط صدا استفاده می‌کنند یا خیر؟

همان‌طور که می‌دانید؛ چندی پیش نتایج یک تحقیق نشان می‌داد هزاران اپلیکیشن روی گوگل‌پلی مشغول شنود مکالمات و صداهای کاربران از طریق میکروفون هستند. این خبر موج منفی در میان کاربران به راه انداخت و در حالی‌که گوگل و برخی شرکت‌های سازنده اپلیکیشن موبایل، این موضوع را نفی کردند ولی همچنان محل بحث و بدبینی کاربران اندرویدی است.

نتایج جدید به دست آمده توسط تیم تحقیقاتی دانشگاه نورت ایسترن یک روی خوب و یک روی بد دارد.

محققان می‌گویند اثر یا نشانه‌ای از شنود مکالمات توسط میکروفون گوشی‌ها به دست نیاورند ولی به یافته جدیدی رسیدند که اگر نه تنها کم اهمیت‌تر از شنود میکروفون نیست بلکه وحشتناک‌تر به نظر می‌رسد: رکورد صفحه‌نمایش موبایل کاربران!

بدتر از بدتر

آن‌ها می‌گویند متوجه شدند چندین اپلیکیشن، محتوای رکوردهای انجام شده توسط دوربین و صفحه‌نمایش را در اینترنت قرار می‌دهند. این کار را هم با روش‌هایی انجام می‌دهند که غالبا غیرقابل‌ پیش‌بینی و غیرقابل تشخیص است.

این تیم تحقیقاتی پی بردند برخی اپلیکیشن‌های شخص ثالث اقدام به رکورد تعامل کاربر با آن اپلیکیشن می‌کنند. مثلا، اطلاعات وارد شده توسط کاربر یا برخی اطلاعات حساس استفاده شده را به صورت فایل ویدیویی روی سرورهایی در اینترنت آپلود می‌کنند. برای این کار نیز هیچ‌گونه مجوز یا اطلاع‌رسانی به کاربر صورت نمی‌گیرد.

به علاوه، چندین اپلیکیشن به طور واضحی عکس‌ها و ویدیوهای ذخیره شده روی حافظه موبایل کاربر را روی اینترنت بدون هیچ‌گونه اطلاعی از سوی کاربر، کپی می‌کنند.

محققان دانشگاه نورت ایسترن می‌گویند این نقض حریم خصوصی کاربران و نشت‌های اطلاعات خصوصی و محرمانه افراد توسط اپلیکیشن‌های ثالث را به گوگل و توسعه‌دهنده‌ها گزارش دادند و آن‌ها هم از این موضوع ابراز نگرانی کرده و دنبال انجام برخی اقدامات امنیتی هستند.

چند ماه پیش، در ماجرای شنود اپ‌ها و شبکه‌های اجتماعی توسط میکروفون‌های گوشی‌های کاربران برای تبلیغات هوشمند و هدف‌مند، افراد سرشناس زیادی از جمله مارک زاکربرگ، مدیرعامل فیسبوک آن را یک توهم توطئه خواندند.

حالا، با رسوایی و نقض حریم خصوصی بزرگ‌تری از سوی اپلیکیشن‌های موبایل روبرو هستیم و خدا می‌داند این اپ‌ها چه کارهای دیگری روی اسمارت‌فون‌های ما انجام می‌دهند که هنوز خبردار نشده‌ایم.

منبع


  این نوشته‌ها را هم بخوانید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
[wpcode id="260079"]