گوگل پیکسل اسلیت: تبلتی تحسینبرانگیز با سیستمعامل کروم برای غافلگیری بازار و رقبا
گوگل امشب در مراسم ۹ اکتبر خود علاوه بر معرفی گوشیهای پیکسل ۳ و همینطور گوگل هوم هاب؛ یک غافلگیری بزرگ برای همه داشت.
شاید برای خود گوگل هم معرفی اسمارتفونهایش اهمیت نداشت و بیشتر برای معرفی تبلت Pixel Slate هیجانزده بود. یک بازگشت دوباره به بازار و گذشته با سیستمعامل کروم به جای اندروید.
پیکسل اسلیت اولین تبلت با سیستمعامل کروم گوگل نیست ولی کاملترین تبلت این شرکت برای رقابت با آیپد پرو اپل و سرفیس پرو مایکروسافت است.
قیمت این تبلت از ۵۹۹ دلار شروع میشود و به قیمت باورنکردنی ۱۶۹۹ دلار میرسد که همراه با یک صفحهکلید فیزیکی است. شاید این گرانترین تبلت دنیا است چون اساسا یک کامپیوتر کامل است با پردازندههای اینتل.
پیکسل اسلیت یک دستگاه دوکاره و اصطلاحا هیبریدی است. دستگاهی این روزها زیاد در بازار میبینیم و به نظر میرسد آینده را تسخیر کنند. لپتاپهایی که میتوانند تبلت باشند و تبلتهایی که میتوانند به لپتاپ تبدیل شوند.
اندروید با وجود موفقیتهایی که روی اسمارتفونها دارد؛ روی تبلتها چندان موفق ظاهر نشده و قابل رقابت با ویندوز روی سرفیس و iOS روی آیپد پرو نیست.
بنابراین؛ گوگل میخواهد از ابتدا شروع کند و با یک تبلت کرومی دوباره به مدارس، آموزشگاهها، دانشگاهها و پلتفرمهای همیشه مورد علاقهاش هجوم ببرد. با این مقدمات سراغ مشخصات سختافزاری تبتل جدید گوگل برویم.
مشخصات سختافزاری
یک صفحهنمایش ۱۲.۳ اینچی با حاشیههای نسبتا باریک و دقت تصویر ۲۰۰۰ در ۳۰۰۰ پیکسل با زاویه دید عالی، کیفیت روشنایی خوب و تصاویر تمیز و شفاف. نسبت تصویر این تبلت ۳ به ۲ با تراکم پیکسلی ۲۹۴ پیکسل در هر اینچ است.
گوگل برای صفحهنمایش تبلت پیکسل اسلیت از فناوری «Molecular Display» استفاده کرده است که بیشتر در ارتباط با پیکسلها است. در حقیقت، صفحهنمایش این تبلت نه LCD و نه اولد است؛ چیزی میان اینها به نام LTPS است. اگرچه هنوز LCD است ولی کیفیتی به مراتب بالاتر از این صفحهنمایشها دارد و در ضمن عمر باتری زیادی به دست میدهد.
گوگل میگوید با بهکارگیری این صفحهنمایش توانسته عمر باتری تبلت را به ۱۰ ساعت استفاده مداوم برساند.
پیکسل اسلیت بیشتر شبیه به اسمارتفونهای پیکسل گوگل است تا تبلت پیکسل بوک سال گذشته این شرکت یا تبلتهای قبلی که از گوگل سراغ داریم.
دو بلندگوی استریو پر قدرت در دو طرف صفحهنمایش کار گذاشته شده است و بعد دو دوربین ۸ مگاپیکسلی در جلو و عقب به عنوان دوربینهای سلفی و اصلی تعبیه شدهاند.
یک درگاه USB-Type C نیز در کناره صفحهنمایش دیده میشود و دیگر خبری از جک هدفون ۳.۵ میلیمتری نیست.
یکی از نقاط مثبت تبلت کرومی جدید گوگل، استفاده از پردازنده نسل هشتم اینتل است. این تبلت با پیکربندیهای مختلف شامل پردازندههای Core i3 و Core i5 و Core i7 با رم ۴ و ۸ و ۱۶ گیگابایتی روانه بازار خواهد شد.
فضای ذخیرهسازی این تبلت هم ۳۲ و ۶۴ و ۱۲۸ و ۲۵۶ گیگابایت SSD است. به همین دلیل است که میگوییم تبلت گوگل پیکسل اسلیت یک کامپیوتر کامل است.
لوازم جانبی
گوگل برای این تبلت یک صفحهکلید فیزیکی به قیمت ۱۹۹ دلار عرضه کرده است. همینطور، امکان استفاده از یک صفحهکلید بیسیم بلوتوثی به قیمت ۱۴۹ دلار وجود دارد. قلم نوری Pixelbook هم با قیمت ۹۹ دلار میتواند برای این تبلت استفاده شود.
صفحهکلید فیزیکی به طور کامل تبلت را به یک لپتاپ تبدیل میکند چون ترکپد دارد و فضاهایی برای قرارگیری مچ دست روی آن تعبیه شده است. صفحهکلید فیزیکی نیاز به شارژ ندارد و به طور مستقیم به تبلت از طریق یک داک واسط متصل خواهد شد.
الهامبخش و سطح بالا
پیکسل اسلیت تبلتی میان رده و متوسط نیست. گوگل چیزی ساخته است که با سرفیس و آیپد پرو رقابت کند و انتظار دارد الهامبخش دیگر شرکتها باشند.
در عمل هم پس از چند ساعت کار با این تبلت، متوجه خواهید شد همان چیزی است که مردم واقعا میخواهند و از کار با آن لذت خواهند برد. شما یک کامپیوتر همراه دارید که همهکاری انجام میدهد.
پیشبینی میشود گوگل بتواند با این تبلت سهمی از بازار را به دست بیاورد و فارغ از نزاع بزرگان دنبال فرصتهای جدید برود.