بهزودی اثر انگشتهای مصنوعی میتوانند سیستمهای بیومتریک را فریب میدهند
تحقیقات دو دانشگاه برتر جهان نشان میدهد سیستمهای بیومتریک به تنهایی نمیتوانند امنیت اطلاعات کاربران را تامین کنند و حافظ حریم خصوصی آنها باشند.
سالها است که کاربران در کنار گذرواژهها که ضعیف نشان دادند؛ از سیستمهای بیومتریکی مانند اثر انگشت، تشخیص صدا و چهره برای افزایش امنیت خود استفاده میکنند.
اینطور به نظر میرسید که سیستمهای بیومتریک امنتر از گذرواژهها هستند و میتوانند محافظان خوبی از اطلاعات و حریم خصوصی کاربران در دههای آینده باشند.
حالا، نتایج تحقیقات دو دانشگاه نیویورک و میشیگان دیدگاه دیگری دارند و با تردید و شک به سیستمهای بیومتریک و به ویژه سیستمهای اثر انگشت مینگرند.
یکی از نویسندگان مقاله اخیر و دانشجوی دکترا دانشگاه نیویورک میگوید:
«اگرچه سیستمهای احرازهویت مبتنی بر اثر انگشت هنوز یک راهکار قوی برای حفاظت از اطلاعات هستند ولی این سیستمها نمیتوانند تشخیص دهند یک اثر انگشت واقعی است یا از روی یک نمونه واقعی کپیبرداری شده است.»
هوش مصنوعی به کمک الگوریتمهای یادگیری ماشینی میتواند هر اثر انگشتی را کپیبرداری و بازتولید کند.
اثر انگشتهای مصنوعی
تحقیقات دانشگاههای نیویورک و میشیگان نشان میدهند سیستمهای اثر انگشت فعلی نمیتوانند تشخیص دهند اثر انگشتهای مصنوعی تقلبی هستند و آنها را تایید میکنند.
این موضوع میتواند یک خطر بالقوه برای امنیت سایبری در آیندهای نزدیک باشد چون دیگر تشخیص اثر انگشت واقعی و جعلی غیرممکن میشود و فضا به شدت آلوده خواهد شد.
سیستمهای بسیار حساس اطلاعاتی در سراسر دنیا از اثرانگشت استفاده میکنند و اگر هوش مصنوعی بتواند به راحتی اثر انگشتهایی کپیبرداری شده از اصل آنها بسازد؛ احتمال هرگونه حمله سایبری گسترده وجود خواهد داشت.
تحقیقات دانشگاههای نیویورک و میشگان هنوز روی سیستمهای واقعی ارزیابی نشدند و در مرحله فرضیه هستند اما به طور قطع روزی فرا میرسد که سیستمهای بیومتریک دیگر نمیتوانند امنیت کاربران و شرکتها را تامین کنند.
پیشرفتهای هوش مصنوعی در دهه اخیر نشان داده قادر به انجام هر کاری است. این فناوری خیلی زود میتواند اثر انگشت، صدا و چهره کاربران را بازسازی و بازتولید و آنگاه برای فریب سیستمهای بیومتریک استفاده کند.
شاید روزی برسد که باز دوباره گذرواژه محکمترین سد امنیتی برای حفاظت از اطلاعات باشد.
این نوشتهها را هم بخوانید