کارمندان مایکروسافت: از هدست هولولنز برای جنگ استفاده نکنید

روز جمعه حدود ۵۰ کارمند مایکروسافت طی نامهای از مدیران این شرکت درخواست کردند همکاری با ارتش امریکا در حوزه فناوریهای واقعیت افزوده را قطع کنند.
به طور مشخص، این کارمندان گفتند نباید از هدست هولولنز برای جنگ و کشتن مردم استفاده شود.
شرکت مایکروسافت در ماه نوامبر گذشته، قرارداری ۴۷۹ میلیون دلاری (۳۶۷ میلیون پوند) با ارتش ایالات متحده به امضا رساند که شامل توسعه پلتفرمی برای استفاده ۱۰۰ هزار سرباز از هدست واقعیت افزوده است.
نام روز جمعه کارمندان مایکروسافت به مدیران این شرکت توسط کارمندان بخشهای مختلف این شرکت تایید و پشتیبانی شده است. در این نامه به صراحت بیان شده:
«ما برای توسعه سلاحهای کشتار جمعی استخدام نشدیم. مایکروسافت باید فعالیتهای خود برای تقویت ارتش امریکا جهت ایجاد خشونت و آسیبرسانی بیشتر به مردم را متوقف کند. ما حق داریم درباره چیزی که میسازیم نظر بدهیم و بگوییم چگونه استفاده شود.»
اولین هدست هولولنز در مارس ۲۰۱۶ رونمایی شد و قرار است هولولنز ۲ در رویداد کنفرانس جهاین موبایل بارسلونا توسط ساتیا نادلا، مدیرعامل مایکروسافت رونمایی شود. این رویداد فردا یک شنبه ۲۴ فوریه خواهد بود.
خشم داخلی شرکتها برضد سیاستهای جنگطلبانه
اولین باری نیست که کارمندان مایکروسافت پیرامون برخی تصمیمها یا فعالیتهای این شرکت موضعگیری کرده و خواستار لغو یک قرارداد یا پروژه میشوند.
کارکنان مایکروسافت در ماه ژوئن نیز از مدیرعامل این شرکت درخواست کردند ارایه خدمات به سازمان مهاجرت و گمرک ایالات متحده (ICE) را متوقف کند. چون تصمیم ترامپ، رئیسجمهور این کشور برای دیوارکشی با کشور مکزیک را غیرقانونی میدانستند.
در آن برهه، نادلا مجبور شد سیاستهای مهاجرتی دونالد ترامپ را محکوم کند و اعلام بدارد که فناوریهای مایکروسافت تنها در بخشهای اداری استفاده میشوند.
ولی تقابل کارمندان مایکروسافت با سیاستهای این شرکت در ماجرای هدست واقعیت افزوده هولولنز متفاوت است و به نظر میرسد به سادگی حل و فصل نمیشود.
براد اسمیت، در اولین واکنش به نامه کارکنان مایکروسافت گفته است، کارکنانی که با ماهیت کار نظامی خود موافق نیستند؛ میتوانند در بخشهای دیگر به همکاری با مایکروسافت ادامه دهند.
وی صراحتا میگوید:
«مایکروسافت نمیتواند مهندسان خود را در قبال نرمافزارهای که در حال توسعه هستند؛ مطلع کند.»
گفتنی است مایکروسافت تنها شرکتی نیست که کارمنداناش با برخی پروژهها و سیاستهای مخالفت کرده و درگیر خشم داخلی میشوند.
سال گذشته، کارمندان گوگل هم نسبت به پروژه Maven و همکاری بخش هوش مصنوعی گوگل با ارتش امریکا اعتراض کردند که منجر به عدم تمدید قرارداد و همکاری این شرکت شد.