بوئینگ قصد دارد نرم‌افزار کنترل هواپیمای ۷۳۷ مکس را به‌روزرسانی کند تا شاید امنیت پرواز بیشتری داشته باشد

انتقادها از شرکت بوئینگ و هواپیمای ۷۳۷ مکس ۸ اوج گرفته است.

چهار ماه پیش هواپیمای بوئینگ ۷۳۷ مکس خطوط هواپیمایی Lion Air مالزی سقوط کرد و حدود یک هفته پیش هم پرواز شماره ۳۰۲ هواپیمایی Ethiopian کشور اتیوپی با همین مدل هواپیما به طور عمودی و تنها اندکی پس از اوج گرفتن در آسمان سقوط کرد.

این دو سقوط از هواپیمای بوئینگ ۷۳۷ مکس که به کشته شدن تمام مسافران و خدمه پرواز آن‌ها انجامید؛ نگرانی‌هایی در صنعت و خطوط هواپیمایی سراسر جهان پیرامون استفاده از این نوع هواپیمای مسافری ایجاد کرده است.

شرکت بوئینگ با انتشار اطلاعیه‌ای، از به‌روزرسانی نرم‌افزار سیستم کنترل این هواپیما خبر داد. بوئینگ می‌گوید پس از سقوط هواپیمای پرواز شماره ۶۱۰ مالزی، به دنبال توسعه و ارتقای نرم‌افزار کنترل این هواپیما است تا پروازهای امن‌تری انجام شود.

این به‌روزرسانی نرم‌افزاری شامل به‌روزرسانی بخش‌های قوانین کنترل پرواز MCAS، نمایشگرهای خلبان، دفترچه‌های عملیاتی و آموزش خدمه است.

بوئینگ وعده کرده است حداکثر تا هفته آینده این به‌روزرسانی در کل ناوگان هواپیماهای ۷۳۷ مکس اعمال شود. البته، باید اداره هواپیمایی فدرال ایالات متحده نیز این به‌روزرسانی را تایید کند. بوئینگ از این اداره خواسته سریعا این تاییدیه را صادر و به ماه‌های آینده موکول نکنند.

ولی این شرکت سازنده هواپیما مشخص نکرده است تغییرات فیزیکی انجام شده در هواپیمای ۷۳۷ مکس که بهار سال گذشته رونمایی شدند؛ نیز اصلاح می‌شوند یا خیر!

زمین‌گیر شدن بوئینگ ۷۳۷ مکس ۸

قلب هواپیمای ۷۳۷ مکس، سیستم MCAS یا Maneuvering Characteristics Augmentation System است. بوئینگ برای جاسازی موتورهای بزرگ‌تر و با مصرف سوخت بهتر روی هواپیمای ۷۳۷ ناچار شد طراحی این هواپیما را دستکاری کند.

این تغییرات باعث اختلال در مرکز جاذبه هواپیما شد به‌طوری‌که در طول پرواز نوک این هواپیما تمایل به سمت بالا دارد. اکنون، بوئینگ با ارتقای سیستم MCAS می‌خواهد این مشکل را حل کند و با ایجاد تعادل در بخش جلویی و بینی هواپیما، همیشه بینی به سوی پایین باشد.

اما تحقیقات خطوط هواپیمایی Lion Air مالزی نشان می‌دهد یک سنسور معیوب می‌تواند سیستم MCAS را کمی پس از تیک آف هواپیما دچار اختلال کند و همین موضوع باعث سقوط هواپیما می‌شود.

پرواز شماره ۳۰۲ اتیوپی نیز دقیقا ثانیه‌هایی پس از تیک آف سقوط کرد. به همین دلیل، کارشناسان صنعت هواپیمایی انتظار دارند شرکت بوئینگ در سخت‌افزار و طراحی فیزیکی این هواپیما تجدیدنظر کند.

گفتنی است پس از مطرح شدن این ابهام‌ها در امنیت پرواز هواپیمای ۷۳۷ مکس ۸، بسیاری از شرکت‌های هواپیمایی از جمله تیوپی، چین، استرالیا، کره جنوبی، اندونزی، سنگاپور، مالزی، عمان، تایلند، مغولستان، آفریقای جنوبی، مراکش، مکزیک، برزیل، آرژانتین و منطقۀ کارائیب استفاده از این مدل هواپیما را به طور موقت متوقف کردند.

منبع

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
[wpcode id="260079"]