مستندی که باید دید: الیزابت هولمز از تاسیس شرکتی که ادعای «اپل» دنیای پزشکی شدن را داشت تا رسوایی و بدنامی

4

معمولا بسیاری از مستندهای خوب مغفول می‌مانند و ما هم اغلب به گاه خستگی ترجیح می‌دهیم یک فیلم خوب تماشا کنیم تا یک مستند عبرت‌‌آموز و دانش‌افزا. من که شخصا تصمیم گرفته‌ام، حتی به قیمت کمتر دیدن فیلم و سریال، از شروع سال نو، بیشتر مستند ببینم!

در یک دهه اخیر شرکت نوگام یا استارت‌آپ‌ها، فرهنگ و جو خاصی در کشورهای مختلف ایجاد کرده‌اند. استعدادها و جوانان بسیاری تلاش کرده‌اند که ایده‌های خوب داشته‌اند، سعی کرده‌اند که با جذب سرمایه، یک انقلاب و تحول در فناوری ایجاد کنند و به سودهای کلان دست پیدا کنند.

اما در این میان افرادی پوچ، توخالی یا آنهایی که بیش از حد خوشبین هستند و بزرگنمایی می‌کنند، هم کم نیستند.

HBO به تازگی یک مستند جالب به نام The Inventor: Out for Blood in Silicon Valley تهیه کرده است که داستان الیزابت هولمز و شرکت جاه‌طلبانه او به نام Theranos را روایت می‌کند.

الیزابت هولمز در سال 2004 از دانشگاه استنفورد بیرون آمد و با پول ناچیز حق‌التدریس‌اش شرکت Theranos را پایه بگذارد. محصول اصلی شرکت او فناوری معجزه‌آسای انجام آزمایش‌های پزشکی با مقدار بسیار اندک خون بود، چیزی که می‌توانست پزشکی را متحول کند.

الیزابت هولمز در حالی که بلوز مشکی یقه‌اسکی به سبک استیو جابز می‌پوشید و عامدانه به صدایش عمق می‌داد به این سو و آن سو می‌رفت تا سرمایه جذب کند.

او قدرت تاثیرگذاری واقعا زیادی داشت، طوری که توانست حمایت و سرمایه افراد مشهور و صاحب‌نفوذی مثل بیل کلینتون، روپرت مورداک، هنری کسینجر و لری الیسون را جلب کند.

در حالی که فناوری آنها با کندی پیشرفت می‌کرد، رسانه‌ها از شنیدن اخبار مربوط به یک زن جوان صاحب استارت‌آپ به هیجان آمدند. در سال 2015، فوربس او را به عنوان جوان‌ترین و ثروتمندترین بانوی خودساخته آمریکا با برآورد ثروت 9 میلیارد دلار انتخاب کرد.

اما سال بعد فریبکاری شرکت او و غیرواقعی بودن وعده‌های فناوری انقلابی‌اش فاش شد و این بار فورچون او را در فهرست ناامیدکننده‌ترین رهبران دنیا قرار داد!

تحقیقات بعدی نشان دادند که او گرچه ایده خوبی داشت، اما از اول می‌دانست که این ایده تا واقعی شدن راه زیادی دارد. اما تلاش داشت که با برپا کردن سرو صدای زیاد، سرمایه زیادی جذب کند. در این بازه زمانی او از دروغگویی و ارائه نتایج کاذب هم ابایی نداشت. راهبرد این بود که تا زمانی که ایده واقعی بشود، دروغ مصلحت‌آمیز در مورد محصول بگوید.

این راهبردی است که با اصطلاح جالب Fake it till you make it از آن یاد می‌شود! در مورد این اصطلاح جالب، می‌توانید در اینجا بخوانید.

منبع


اگر خواننده جدید سایت «یک پزشک»  هستید!
شما در حال خواندن سایت یک پزشک (یک پزشک دات کام) به نشانی اینترنتی www.1pezeshk.com هستید. سایتی با 18 سال سابقه که برخلاف اسمش سرشار از مطالب متنوع است!
ما را رها نکنید. بسیار ممنون می‌شویم اگر:
- سایت یک پزشک رو در مرورگر خود بوک‌مارک کنید.
-مشترک فید یا RSS یک پزشک شوید.
- شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید: صفحه تلگرام - صفحه اینستاگرام ما
- برای سفارش تبلیغات ایمیل alirezamajidi در جی میل یا تلگرام تماس بگیرید.
و دیگر مطالب ما را بخوانید. مثلا:

جشن ۷۵۰ سالگی برلین در آلمان شرقی و رژه رایانه‌های قابل حمل

در سال ۱۹۸۷، برلین ۷۵۰مین سالگرد تأسیس خود را جشن گرفت و شهر پر از هیجان بود. دولت کمونیستی آلمان شرقی، که در آن زمان بر نیمه شرقی شهر حکومت می‌کرد، می‌خواست این مناسبت را با رژه بزرگی که دستاورد‌های کشور را به نمایش می‌گذاشت، جشن بگیرد.…

عمو حاجی -کثیف‌ترین مرد جهان- چند ماه پس از نخستین حمام برای اولین بار در ۶۰ سالگی، سال پیش درگذشت!

عمو حاجی (۱۹۲۸–۲۰۲۲) مردی ایرانی بود که بیش از ۶۰ سال به حمام نکردن شهرت داشت. عمو حاجی نام واقعی او نبود بلکه لقبی بود که به این فرد مسن داده می‌شد. او در روستای دژگاه فارس در آلونک و چاله‌ای در زمین زندگی می‌کرد.از آنجایی که او…

رهبران شرکت‌ها و کشورها در قالب افراد بی‌خانمان- چه کسی می‌داند اگر جبر جغرافیایی و اکوسیستم نبود،…

اگر پدر زیستی استیو جابز او را در یک سناریویی تخیلی به سوریه می‌برد، استیو جابز چه سرنوشتی پیدا می‌کرد؟ یک کارمند؟ یک مدیر رده میانی؟ یکی از انبوه کشته‌های جنگ داخلی این کشور؟بدیهی است که اکوسیستم مناسب و شرایط اقتصادی و یک آبشار…

تبدیل شخصیت‌های انیمیشن‌های و کارتون‌ها به نمونه‌های انسانی شبیه به آنها

در انیمیشن‌ها ما حیوانات را دارای شخصیت انسانی می‌کنیم، رخت و لباس به تنشان می‌کنیم، آنها را صاحب جامعه و شهر می‌کنیم و رفتارهای انسانی را به آنها منتسب می‌کنیم.اما تصور کنید که در کاری معکوس، این شخصیت‌های کارتونی را می‌توانستیم به…

چیزهای کوچکی که مایه دلخوشی، سرگرمی یا تعجب یا تفریح می‌شوند – گالری عکس

دلخوشی‌ها در زندگی بسیارند. دلخوشی می‌تواند خانه بزرگ، ماشین لوکس، شغلی دلخواه، تماشای فیلم در آخر روز خسته‌کنندهt یک کتاب تازه، معاشرتی روح‌افزا باشد یا حتی چیزهایی کوچک‌تر مانند دیدن زمین یخ‌زده در اول صبح زمستان و شکسته شدن لایه نازک یخ…

هوش مصنوعی یکی از تخیل‌های کودکی ما را تصویرسازی کرد: کشتزارهایی از همه چیز: بستنی قیفی –…

شاید سریال کارتونی پینوکیو باعثش شد. شاید هم نه! در آن قسمت دلپذیر و خاطره‌انگیز، روباه مکار و گربه ننه، پینوکیو را فریفتند تا سکه خود را بکارد تا درختی از سکه بروید و بتواند سکه‌های بی‌شمار برداشت کند.سال‌ها از آن زمان گذشته، الان هم…
آگهی متنی در همه صفحات
دکتر فارمو / شیشه اتومبیل / نرم افزار حسابداری / خرید سیلوسایبین / هوش مصنوعی / قیمت وازلین ساج / مقاله بازار / شیشه اتومبیل / نهال بادام / قیمت ایمپلنت دندان با بیمه /سپتیک تانک /بهترین دکتر لیپوماتیک در تهران /بهترین جراح بینی در تهران / آموزش تزریق ژل و بوتاکس / دوره های زیبایی برای مامایی / آموزش مزوتراپی، PRP و PRF /کاشت مو / مجتمع فنی تهران /قیمت روکش دندان /Hannover messe 2024 /خدمات پرداخت ارزی نوین پرداخت / درمان طب / لیست قیمت تجهیزات پزشکی / دانلود آهنگ / سریال ایرانی کول دانلود / دانلود فیلم دوبله فارسی /داروخانه اینترنتی آرتان /جارو استخری /میکروبلیدینگ / اشتراك دايت /فروشگاه لوازم بهداشتی /داروخانه تینا /لیفت صورت در تهران /فروش‌ دوربین مداربسته هایک ویژن /سرور مجازی ایران /مرکز خدمات پزشکی و پرستاری در منزل درمان نو /توانی نو / ثبت برند /حمل بار دریایی از چین /سایت نوید /پزشک زنان سعادت آباد /کلاه کاسکت / لمینت متحرک دندان /فروشگاه اینترنتی زنبیل /ساعت تبلیغاتی /تجهیزات پزشکی /چاپ لیوان /خرید از آمازون /بهترین سریال های ایرانی /کاشت مو /قیمت ساک پارچه ای /تولید محتوا /دانلود نرم افزار /
4 نظرات
  1. نارنجی می گوید

    سلام جناب مجیدی
    با تشکر از مطلب خوبتون و تبریک سال نو
    به نظر اسم مستند رو اشتباه ذکر کردید و اسم اصلی اون
    The Inventor: Out for Blood in Silicon Valley
    هستش

    1. علیرضا مجیدی می گوید

      ای بابا! اشتباه کپی پیست شده. ممنون. اصلاح کردم.

  2. سعید می گوید

    یه مستند حدود ۲۰ دقیقه ای هم coldfusion تو یوتوب گذاشته که داستان الیزابت هولمز رو تقریبا به صورت کامل میگه. اونم مستند خوب و جمع و جوری بود

    1. علیرضا مجیدی می گوید

      ممنون. می‌بینم حتما.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

••4 5