با جذابترین ویژگیهای جدید اندروید Q آشنا شوید

گوگل در کنفرانس Google I/O امسال از نسخه بتای سوم اندروید Q رونمایی کرد. اکنون، ویژگیهای جدید بیشتری از نسخه بعدی اندروید مشخص شده است و میتوانیم درباره آنها صحبت کنیم.
هنوز درباره تاریخ دقیق عرضه اندروید کیو چیزی نمیدانیم ولی احتمالا تابستان امسال خواهد بود. نسخه بتای سوم اندروید کیو برای ۲۱ دستگاه عرضه شده و قابل نصب است.
در نسخه جدید اندروید شاهد ویژگیهای جدید جذابی مانند مود تاریک، اعلانهای هوشمند، زیرنویسهای زنده از فیلم و صوت، بهبودهای حریم خصوصی و پروژه «Project Mainline» برای وصلههای امنیتی سریعتر و پیوستهتر هستیم.
حالت تاریک
مهمترین ویژگی جدید اندروید Q، مود تاریک (Dark Mode) است. کاربران میتوانند به راحتی در تنظیمات سریع اندروید این مود را توسط یک کلید سوییچی فعال کنند. همزمان با فعال شدن مود تاریک، حالت «battery saver» نیز برای صرفهجویی در مصرف باتری فعال میشود.
-------
علت و عوارض مشکل پزشکی از چیست؟
تصاویر منتشر شده از مود تاریک اندروید نشان میدهد این مود روی همه اپلیکیشنها؛ صرفنظر از اینکه توسط گوگل یا شرکت ثالثی توسعه داده شدهاند؛ اعمال میشود و شاهد یک مود سراسری هستیم. خوب، این مود مزایای زیادی برای کاربران به همراه دارد و مدتها است منتظرش هستند.
زیرنویس زنده
یکی دیگر از ویژگیهای برجسته نسخه جدید بتای اندروید Q، ویژگی «Live Caption» است. یک ویژگی بسیار جذاب که اجازه میدهد هر چیزی در فایل صوتی یا ویدیویی گفته میشود به صورت زیرنویس و زنده روی تصویر قرار بگیرد.
گوگل این ویژگی را با الگوریتمهای هوش مصنوعی و یادگیری ماشینی پیادهسازی کرده است. کاربران دستگاههای اندرویدی، کافی است در هنگام تماشای یک ویدیو یا شنیدن یک فایل صوتی و موسیقی، کلیدهای کنترل حجم صدا را با هم و همزمان فشار دهند تا کلید «live caption» ظاهر شود.
رسانههایی که با نسخه جدید اندروید کار کردند؛ از اجرای روان به صورت یک لاین روی اپلیکیشنها خبر دادند و اینکه نیازی به اینترنت یا دسترسی به منابع خارجی ندارد. در واقع، ویژگی کپشن زنده به صورت محلی روی گوشی پیادهسازی میشود.
رپپلای هوشمند
یکی دیگر از تغییرات اندروید Q در اعلانها و استفاده از ویژگی «Smart reply» است. گوگل باز هم به لطف فناوری یادگیری ماشینی به کاربران اجازه میدهد در همان بخش اعلانها، پاسخ یک پیام را بدهند.
گوگل یک روش جدید و خودکار به چتهای ورودی ساخته است. اندروید Q میتواند پیام ورودی شما را تجزیه و تحلیل کرده و یک پاسخ به شما پیشنهاد دهد. برای مثال اگر پیام دریافتی یک آدرس باشد؛کلیدی با عنوان «الان میرسم» یا کلید دیگری برای باز کردن گوگل مپس به شما پیشنهاد میشود.
حریم خصوصی و بهروزرسانیهای امنیتی
اولین نسخه بتای اندروید کیو توجه زیادی به مجوزها و حریم خصوصی کاربران داشت. اکنون، در نسخه بتای سوم این اندروید نیز گوگل تمرکز بیشتری روی مسایل امنیتی و حریم خصوصی داشته است.
گفته میشود گوگل بیش از ۵۰ تنظیم امنیتی و حریم خصوصی به اندروید Q افزوده است. شاید مهمترین این تنظیمات مربوط به سرویس موقعیت مکانیابی باشد. گوگل به کاربران اجازه میدهد دسترسی اپها به سرویس مکانیابی را محدود و مدیریت کنند. اپها در هنگام اجرا میتوانند به موقعیت مکانی کاربر دسترسی داشته باشند.
افزون بر این، اندروید به شما گزارش میدهد چه اپهایی در پسزمینه به سرویس مکانیابی دسترسی دارند تا اگر راضی نیستید؛ این مجوزها و دسترسیها را محدود کنید.
همینطور، میتوانید دسترسی اپها به برخی اطلاعات شخصی روی گوشی یا اطلاعاتی مانند شماره IMEI و شماره سریال مدل گوشی را محدود کنید.
گوگل پروژه جدیدی به نام «Project Mainline» را کلید زده است تا بتواند وصلههای امنیتی کوچک را از طریق پلیاستور، سریعتر و پیوستهتر از گذشته به دست کاربران برساند.
جلوگیری از حواسپرتی
گوگل در سال گذشته روی ویژگی «digital wellbeing» تمرکز زیادی داشت. این ویژگی به کاربران کمک میکرد استفاده از تلفن همراه را بهتر کنترل و مدیریت کنند.
امسال، یک ویژگی کوچک به نام «focus mode» افزوده شده است تا کاربران بتوانند اعلانهای اندروید را برای تمرکز بیشتر روی کار خاموش کنند. شما میتوانید نوتفیکیشنهایی که حواس شما را پرت میکنند را به طور موقت غیرفعال کنید.
این ویژگی فقط برای تمرکز بر کار نیست و میتوانید هنگام تماشای فیلم برخی اعلانها را خاموش کنید تا مزاحم شما نشوند.
همینطور، گوگل ابزارهای بیشتری برای کنترل والدین در اندروید Q عرضه کرده است. والدین میتوانند محدودیتهای روزانهای برای استفاده از تلفن همراه، اینترنت و اپها در نظر بگیرند یا دقیقا روی نحوه استفاده گوشی توسط فرزندشان نظارت داشته باشند.