چگونه گوشی اندرویدی خود را برای اپلیکیشنهای مخرب و آلوده چک کنیم؟

اخیرا یک ضعف امنیتی در نرمافزار واتساپ کشف شد که به هکرها اجازه میدهد از راه دور نرمافزارهای جاسوسی و اسپایور روی دستگاههای iOS و اندروید نصب کنند؛ بدون اینکه صاحب گوشی متوجه شود.
واستاپ سریعا این باگ بزرگ را رفع کرده است. هم آسیبپذیری موجود در سرور رفع شده و هم نسخه بهروزرسانی عرضه شد تا کاربران با ارتقای واتساپ خود در امان باشند. اگر شما عضو واتساپ هستید ولی هنوز به نسخه جدید ارتقا ندادید؛ سریعا این بهروزرسانی را انجام دهید.
اما کشف این ضعف امنیتی در واتساپ، یک موضوع مهم را دوباره یادآوری کرد و آن بررسی گوشی برای اپلیکیشنهای مخرب و آلوده نصب شده است.
سرویس Google Play Protect هر روز بیش از ۵۰ میلیارد اپلیکیشن را برای شناسایی و حذف هرگونه اپ مخرب اسکن میکند. اگر یادتان باشد؛ همین سرویس اپلیکیشن تلگرام طلایی، موبوگرام و هاتگرام را اپ جاسوسی و نا امن تشخیص داد و آنها را از روی گوشیهای کاربران ایرانی حذف کرد.
هنگامی که گوگل سرویس Play Protect را راهاندازی کرد؛ فقط اپلیکیشنهای موجود در گوگلپلی را اسکن میکرد ولی اکنون میتواند هر اپی را فارغ از منبع آن بررسی کند. پس، ایده خوبی است که مطمئن شوید سرویس Google Play Protect فعال است و یاد بگیرید چگونه گوشی اندرویدی خود را برای نرمافزارهای مخرب و آلوده چک کنید.
مشاهده جزییات آخرین اسکنها
برای اطمینان از فعال بوده سرویس Google Play Protect و مشاهده جزییات آخرین اسکنهای انجام شده روی گوشی شما، از مسیر Settings > Security سراغ اولین گزینه یعنی Google Play Protect بروید.
روی این گزینه ضربهای بزنید تا باز شود و فهرستی از آخرین اسکنهای اپلیکیشن انجام شده را به همراه هرگونه اپ مخرب شناسایی شده، مشاهده کنید. در همین بخش، گزینهای برای اسکن بیدرنگ دستگاه وجود دارد.
سرویس Google Play Protect به طور خودکار و پیشفرض روی اندروید فعال است. اما بهتر است شما برای اطمینان بیشتر از بخش Settings فعال بودن این سرویس را چک کنید.
تایید امن بودن یک برنامه
هنگامی که میخواهید یک اپلیکیشن را از روی گوگلپلی نصب کنید؛ به آیکون Play Protect در زیر نوار پیشرفت دانلود و نصب برنامه دقت کنید. مطمئن شوید که برنامه توسط این سرویس گوگل بررسی شده است و تیک Verified by Play Protect را دارد.
پیش از بهروزرسانی اپلیکیشنها
هر برنامهای که توسط پلیاستور گوگل تایید و اسکن شده باشد؛ به معنای امن و قابل اطمینان بودن نیست. ممکن است هکرها در نسخههای بهروزرسانی یک اپلیکیشن دستکاری کرده باشند.
خوشبختانه، گوگل هنگام بهروزرسانی اپلیکیشنها، در بالای صفحه آپدیتها به شما نشان میدهد که این بهروزرسانی امن است یا خیر!
پس، هنگامی که سراغ بهروزرسانی اپلیکیشنها میروید به این نکته دقت داشته باشید و مطمئن شوید نسخههای بهروزرسانی اپها هم اسکن شده و امن هستند.