یک چهارم جوانان انگلیس، نشانههای اعتیاد به گوشی موبایل را دارند

تحقیقات روانپزشکان نشان میدهد تقریبا یک چهارم جوانان آنقدر به تلفن همراه خود وابسته هستند که میشود اعتیاد تلقی کرد.
این تحقیقات در کالج کینگ لندن انجام شده و میگوید جوانانی که به طرز اعتیادآوری به گوشیهای خود وابسته هستند؛ در صورت عدم دسترسی به آن دچار «هراس» و «آشفتگی» میشوند.
همچنین، این افراد نمیتوانند مدت زمان استفاده از گوشی یا حضور آنلاین خود را کنترل کنند. مطالعه صورت گرفته میگوید چنین اعتیادی به گوشی میتواند عواقب جدی برای سلامت روانی جوانان داشته باشد.
نتایج این تحقیق در نشریه BMC Psychiatry منتشر شده است و مبتنی بر تحلیل ۴۱ مطالعه روی ۴۲ هزار جوانی است که به طرز مشکلزایی از اسمارتفون خود استفاده میکنند.
-------
علت و عوارض مشکل پزشکی از چیست؟
در این مطالعه، ۲۳ درصد افراد رفتارهایی همانند معتادان دارند؛ مانند استرس و اضطراب، عدم توانایی در استفاده معتدل از گوشی تلفن همراه، عدم کاهش مدت زمان استفاده از گوشی تلفن همراه یا مصرف گوشی به حدی که سایر فعالیتها مختل شده و ضربه ببینند.
این رفتار اعتیادآور نسبت به گوشی میتواند منشا سایر مشکلات روحی و روانی هم باشد. مشکلاتی مانند استرس دایمی، روحیه افسرده، کمبود خواب، کاهش پیشرفت در مدرسه یا عدم تمرکز و هوشیاری حین انجام کارها.
افسردگی بارزترین نشانه اعتیاد به گوشی
نیکولا کالک، یکی از نویسندگان تحقیق فوق از موسسه روانپزشکی، روانشناسی و علوم اعصاب در کالج کینگ لندن میگوید: «اسمارتفونها جایی هستند که باید متوقف شویم و بیشتر درباره شیوههای مشکلساز استفاده و درجه اعتیاد به آنها را تحقیق کنیم.»
دکتر کالک میگوید: «هنوز ما دقیقا نمیدانیم جوانان به خود گوشی اعتیاد پیدا میکنند یا به اپلیکیشنهای نصب شده روی گوشی.»
این روانشناس میگوید نیاز به اطلاعرسانی و آگاهی عمومی درباره خطرات استفاده زیادی از اسمارتفونها داریم. والدین باید بدانند فرزندشان چقدر از تلفنها استفاده کرده و هر روز چقدر وقت صرف کار با نرمافزارها میکنند.
سامانتا سون، دیگر نویسنده مقاله فوق، ضمن تاکید بر این موضوع که اعتیاد به گوشیها میتواند عواقب جدی برای جوانان داشته و سلامت روانی و کارایی روزانه آنها را تحت تاثیر قرار دهد؛ اعتراف میکند نیاز به مطالعه و تحقیقات بیشتر برای مشخص شدن ابعاد استفاده مشکلدار از اسمارتفونها است.
امی اوربن، محقق بخش شناختی و علوم معز دانشگاه کمبریج نیز هشدار داده ارتباطی علت و معلولی میان استفاده از اسمارتفونها با بروز مشکلات روحی از جمله افسردگی وجود دارد.
دکتر اوربن در تحقیقات خود ثابت کرده است استفاده از گوشی تلفن همراه خیابانی یک طرفه نیست و وجود مشکلات روانی در افراد میتواند روی میزان استفاده از تلفنهای هوشمند نیز تاثیرگذار باشد.