این مرد با یک گاری دستی و ۹۹ گوشی در گوگل مپس ،ترافیک جعلی به راه انداخت و جنبه مهمی از دادهها و نقشهها را رو کرد

احتمالا در شبکههای اجتماعی تصاویر و ویدیوی مردی را دیدید که به اصطلاح عام و البته اشتباه، گوگل مپس را با ۹۹ گوشی هک کرده و ترافیک جعلی و مصنوعی در یکی از خیابانهای برلین ساخته است.
داستان از این قرار است که هنرمند شناخته شدهای به نام «سیمون ورکرت» در خیابانهای برلین شروع به قدم زدن میکند و البته یک گاری قرمز رنگ مملو از گوشی روشن و متصل به گوگل مپس را همراه خود میکشد.
هر مسیری که میرود و وارد هر خیابانی میشود؛ گوگل مپس یک خط قرمز به معنای ترافیک شدید روی نقشه نشان میدهد و مردم مجبور میشوند از خیابانها کناری عبور کرده و مسیر خود را تغییر دهند. روشی جالب برای خلوت کردن یک خیابان و به اشتباه انداختن گوگل مپس.
-------
علت و عوارض مشکل پزشکی از چیست؟
دقت کنید این ۹۹ گوشی روشن، به اینترنت متصل و اپلیکیشن گوگل مپس را باز کرده بودند. موضوعی که در تصاویر هم کاملا مشخص است. به همین دلیل، گوگل مپس این گوشیهای دایم در حال حرکت آهسته را خودروهایی در ترافیک سنگین تشخیص میدهد.
ورکرت در توییتر میگوید: «با حرکت دادن گوشیهای تلفن همراه در خیابان میتوان ترافیک مجازی ایجاد کرد تا اپلیکیشنهای مسیریابی خودروها را به مسیرهای دیگر هدایت کنند.» به زبان دیگر، میتوان به همین راحتی یک ترافیک واقعی در بخشی از شهر درست کرد.
ورکرت به نشریه مادربورد هم گفته است این حرکت یا هک نشان میدهد در چه دنیایی زندگی میکنیم و چگونه دادهها میتوانند روی امور روزانه ما مثل عبور از خیابانها و ترافیک تاثیرگذار باشند. باید بدانیم به چه چیزهایی اعتماد کردیم و فناوری در کنار همه امکانات و راحتی که دارد؛ چه ضعفها و چالشهایی ایجاد میکند.
دادهها عین جهان واقعی هستند
این هنرمند میگوید برای نشان دادن تاثیر واقعی دادهها در زندگی ما، ۹۹ گوشی اندرویدی را اجاره و سیمکارتهایی با قابلیت اتصال به داده خریداری کرده و روی آنها نصب میکند. او یک تا دو ساعت را در یک خیابان قدم زده یا وقت میگذراند تا ترافیک ایجاد کند. تصور اولیه او اینطوری که در یک مدت زمان کوتاهی میتوان مدل ترافیکی نقشههای گوگل را تغییر داد.
ورکرت به جمله معروف «آلفرد کروزیسکی» اشاره میکند که «نقشه قلمرو نیست … بلکه نسخه دیگری از واقعیت است.»
ورکرت میگوید: «دادهها همیشه به چیزی که ارائه میدهند،؛ ترجمه خواهند شد و دادههای خنثی نداریم. عکسها، فهرستها، گرافها، و نقشهها همگی نشاندهنده دادههایی هستند و تفسیرهایی به همراه دارند. دادهها همیشه با یک هدف خاص جمعآوری میشوند و شاید هم ترکیبی از چند هدف مانند مردم، پول، دولتها، تجارت و فناوری.»
ورکردت به همه دنیا نشان داد چگونه دادهها و نقشهها میتوانند روی دنیای واقعی تاثیرگذار باشند. نقشهها یک ابزار قدرتمند هستند و میتوانند تبدیل به یک قدرت سیاسی یا نظامی برای تغییر قلمروی یک سرزمین و دولت شوند. میتوانند اختلافات طبقاتی و اجتماعی را دستخوش تغییر کنند یا به آنها مشروعیت ببخشند.
دادهها عینی نیستند و نقشهها سوگیری دارند. دادهها خود جهان واقعی ما هستند و باید فراموش کنیم این دادهها و اعداد فقط نمایانگر الگویی از جهان هستند.