ناسا پس از ۱۰ سال، دو فضانورد را با موشک و فضاپیمایی کاملا امریکایی به ماموریت فضایی می‌فرستد

ناسا اعلام کرد ماه آینده پس از ۱۰ سال، یک ماموریت فضایی جدید اعزام انسان به فضا را آغاز می‌کند. نام این ماموریت Demo-2 است.

قرار است ناسا با همکاری اسپیس‌ایکس روز ۲۷ ماه می یک سفینه و دو فضانورد را به ایستگاه فضایی بین‌المللی (IIS) اعزام کند. این پرتاب از داخل خاک ایالات متحده و مرکز فضایی کندی فلوریدا انجام می‌شود.

موشک پرتاب‌کننده سفینه و فضاپیما توسط شرکت خصوصی SpaceX ایلان ماسک ساخته شده‌اند. ناسا از زمان بازنشستگی شاتل فضایی خود در سال ۲۰۱۱ برای ماموریت‌های هدایت شده خود از موشک‌های روسی استفاده کرده است.

در این ماموریت فضایی، باب بنکن و داگ هرلی دو فضانورد ناسا هستند که قرار است در جریان این ماموریت پس از ۲۴ ساعت به ایستگاه فضایی بین‌المللی برسند.

ناسا برای این ماموریت خود از راکت فالکن ۹ و فضاپیمای کرو دارگن استفاده می‌کند. بنا بر اطلاعاتی که ناسا داده است؛ این موشک و فضاپیما روز ۲۷ می (۴۰ روز دیگر) از سکوی معروف Pad 39A پایگاه فضایی کندی به آسمان پرتاب می‌شوند.

سکوی پد ۳۹ ای همان سکویی است که برای پرتاب فضاپیماهای معروف آپولو و شاتل استفاده شده و ناسا خاطرات خوبی از آن در ذهن دارد.

در حال حاضر یک فضانورد امریکایی و دو فضانورد روسی در ایستگاه فضایی بین‌المللی مستقر هستند.

یک لحظه تاریخی

این ماموریت فضایی هدایت شده یک پیروزی بزرگ برای شرکت اسپیس ایکس و ایلان ماسک است. چون اولین شرکت خصوصی در دنیا است که می‌خواهد فضانوردان ناسا را به فضا ببرد.

مدت‌های طولانی بین ناسا و اسپیس ایکس اختلافاتی وجود داشت و حتی یکدیگر را به چشم رقیب می‌نگریستند ولی نهایتا در این پروژه با هم همکاری کردند تا یک ماموریت فضایی کاملا امریکایی شکل بگیرد و ایالات متحده دیگر نیازی به موشک‌های روسی برای پرتاب فضاپیماها و فضانوردان خود نداشته باشد.

شرکت بوئینگ دیگر ضلع این ماموریت فضایی است. قرار است از استارلاینرهای بوئینگ در این ماموریت استفاده شود. هر دو شرکت اسپیس ایکس و بوئینگ در سال ۲۰۱۴ بودجه‌ای برای انجام این ماموریت و تکمیل فضاپیماهای خود از دولت امریکا دریافت کردند.

لحظه پرتاب موشک و فضاپیمای کاملا امریکایی در ماموریت Demo-2 برای این کشور تاریخی و به یاد ماندنی خواهد بود؛ البته اگر ویروس کرونا اجازه دهد برنامه‌ریزی‌ها در تاریخ‌های مشخص انجام شوند و روز پرتاب به تعویق نیفتد.

منبع

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
[wpcode id="260079"]