دیالوگی از فیلم در جبهه غرب خبری نیست، ساخته لوئیس مایلستون

0

در جبهه غرب خبری نیست، فیلمی محصول شرکت آمریکایی یونیورسال پیکچرز و به کارگردانی لوئیس مایلستون است که بر اساس رمانی به همین نام از اریش ماریا رمارک ساخته شده‌است.

این فیلم که به وقایع جنگ جهانی اول می‌پردازد، در اسکار سال ۱۹۳۰ موفق به دریافت جایزه بهترین فیلم و بهترین کارگردانی شد.

روزهای اولیه جنگ جهانی اول، ارتش آلمان تحت عنوان دفاع از سرزمین پدری مشغول سربازگیری است و معلم پیری در کلاس شاگردان خود را تشویق به رفتن به جبهه‌های جنگ می‌کند و شاگردان تهییج شده، همه برای اسم‌نویسی اقدام می‌کنند…

چند صحنه ماندگار به ویژه در این رمان وجود دارد. در فیلم هم این صحنه‌ها تأثیرگذارند اما هنوز این صحنه‌ها در رمان ارزش بیشتری دارند. دو صحنه که با تک‌گویی مرد هم همراه است جزو همین صحنه‌ها به شمار می‌روند. ابتدا صحنه‌ای که سرباز ناخواسته در میان تاریکی با سر نیزه به سرباز دشمن ضربه‌ای می‌زند و او داخل گودال کنار او تا صبح خُرخُر می‌کند و مُردنش طول می‌کشد و سرباز این میان- که اولین انسانی‌ست که می‌کشد- می‌تواند چهرهٔ پدرانه و مردی معمولی را ببیند که خانواده‌اش در عکسی که در جیبش دارد منتظرش هستند و آنگاه چنان پشیمانی به جانش چنگ می‌اندازد که همان جا وقتی می‌فهمد مرد، شغلش حروفچین بوده به خود قول می‌دهد پس از بازگشت از جنگ او هم حروفچین بشود.

صحنهٔ یک)

در این صحنه جوان سرباز که نمی‌تواند خُرخُر و احتضار مرد را تحمل کند شروع به حرف زدن با او می‌کند.

سرباز (پائول):

«بس کن! بس کن! بیشتر از این نمی‌توانم بهت گوش بدم. چرا اینقدر مُردنت طول کشید؟ به هر حال داری می‌میری. (پشیمان می‌شود و می‌کوشد به او دلداری بدهد) نه، نه! تو نمی‌میری فقط یه زخم کوچیکه. فقط یه زخم کوچیکه. برمی‌گردی خونه‌ات، حالت خوب می‌شه…. تو قبل از این که من به خونه‌ام برم می‌ری… (یا دستمال خیس لب‌هایش مجروح را مرطوب می‌کند) می‌دونی که نمی‌خوام فرار کنم. بهت می‌گم نمی‌خوام بکشمت و دارم و سعی می‌کنم زنده نگهت دارم. اگه این اتفاق برات بیفته دیگه نمی‌تونم برات کاری بکنم. وقتی این‌جا پریدی دشمنم بودی و ازت ترسیدم. ولی تو مثل من یه مردی. منو ببخش. بگو بخشیدی. نه! بهتره مثل من ساکت باشی، بیشتر از این نمی‌تونم برات کاری کنم. ما فقط می‌خواستیم زنده بمونیم، تو و من. چرا ما باید با هم بجنگیم؟ اگه این اونیفورم و تفنگ رو نداشتیم می‌تونستی برادرم باشی. مثل “آلبرت و کت”. هر کاری بتونم برات می‌کنم. برای خانوادت می‌نویسم (از جیب او اوراقش را در می‌آورد. چشمش به عکس خانوادهٔ او می‌افتد) برای همسرت می‌نویسم. قول می‌دم. برای خانوادت… منو ببخش، فقط منو ببخش…» (می‌گرید.)

صحنهٔ دو)

صحنه تک‌گویی دیگر فیلم به ویژه- چون در رما این صحنه کوتاه است- آنجاست که سرباز برای مرخصی به خانه و محله‌اش بازگشته و انگار قرن‌ها بر او گذشته، همه جا برایش تازه و غریب است حتی اتاقی که هنوز مادرش آن را دست نخورده نگاه داشته. سپس او یک روز به مدرسه‌اش دعوت می‌شود تا به عنوان قهرمان از او تجلیل شود و در مقابل نوجوان‌های مدرسه از میهن دوستی و شجاعت حرف بزند اما او دیگر نمی‌تواند در برابر فجایعی که در انتظار آن‌هاست سکوت کند و حرف‌هایی دیگر می‌زند. سخنرانی تبدیل به تک‌گویی افشاگرانه می‌شود.

سرباز (در مدرسه محل جلوی پسرهای جوان. در ابتدا می‌کوشد رسمی باشد):

«نمی‌تونم چیزی براتون بگم. شما هیچی نمی‌دونید ما در سنگر زندگی می‌کردیم و در بیرون می‌جنگیدیم. ما سعی می‌کردیم کشته نشیم. بعضی وقتا هم می‌کشتیم… همش همین. (سرش را پایین می‌اندازد و سکوت می‌کند. اما معلم از او می‌خواهد از رشادت‌ها و قهرمانی‌ها بیشتر بگوید. سرباز از خودبی‌خود می‌شود و تا حدودی عصبانی.

من اونجا بودم می‌دونم چه جوریه. (به معلم) شنیدم داشتی درباره مردهای قدیم حرف می‌زدی. مردهای آهنی، قهرمان‌ها و اسطوره‌ها، تا قهرمان‌های بیشتری بسازید. هنوز فکر می‌کنی مُردن برای سرنوشت شیرین و دلپذیره؟! ما عادت کردیم اینجوری فکر کنیم. اولین بمباران چیزهای بهتری به من یاد داد. کثیف و دردناک بود. برای وطن مُردن؟! وقتی اون زمان می‌رسه بهتره مُردن رو فراموش کنی. میلیون‌ها نفر اونجا مُردن و دارن می‌میرن. کجای این خوبه؟ (همهه در کلاس) تو از من خواستی بهشون بگم چقدر تو جبهه‌ها به اونا نیاز دارن. باشه می‌گم. اونا به شما می‌گن برید بمیرید، ولی منو ببخشین، راحت‌تر اینه که بگم: «برو و بمیر.» گفتنش از دیدن اونچه که اونجا اتفاق می‌افته راحت‌تره. (اعتراض پسرها) از وقتی بیرون از این کلاس نام‌نویسی کردم زمان زیادی می‌گذره. فکر می‌کنم تا الان تمام دنیا این رو فهمیده حالا فقط «بچه‌ها» رو می‌فرستن و اونا یه هفته هم دوام نمی‌یارن. من مجبور نبودم که بیام این‌جا. دست آخر یا زنده می‌مونی یا می‌میری. نمی‌تونین همه رو احمق فرض کنین. دست آخر می‌دونیم که شکست می‌خوریم یا می‌میریم. سه سال گذشته و داریم وارد چهار سال می‌شیم. اونجا هر روز یک ساله و هر شب یک قرن. تو این مدت بدن‌ها و فکرمون، یک به یک خاک شدن… ما مرگ می‌خوریم و می‌خوابیم. ما تموم می‌شیم برای این که نمی‌تونیم زنده بمونیم. ادامه هر چیزی به خودت بستگی داره. من نباید برمی‌گشتم این‌جا…»


اگر خواننده جدید سایت «یک پزشک»  هستید!
شما در حال خواندن سایت یک پزشک (یک پزشک دات کام) به نشانی اینترنتی www.1pezeshk.com هستید. سایتی با 18 سال سابقه که برخلاف اسمش سرشار از مطالب متنوع است!
ما را رها نکنید. بسیار ممنون می‌شویم اگر:
- سایت یک پزشک رو در مرورگر خود بوک‌مارک کنید.
-مشترک فید یا RSS یک پزشک شوید.
- شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید: صفحه تلگرام - صفحه اینستاگرام ما
- برای سفارش تبلیغات ایمیل alirezamajidi در جی میل یا تلگرام تماس بگیرید.
و دیگر مطالب ما را بخوانید. مثلا:

واکسن گارداسیل چیست؟ چه وقت و چه کسانی باید آن را تزریق کنند؟

گارداسیل واکسنی است که به محافظت در برابر انواع خاصی از ویروس پاپیلومای انسانی (HPV) کمک می‌کند، که یک عفونت شایع مقاربتی است که می‌تواند منجر به مشکلات سلامتی مختلف از جمله زگیل تناسلی و برخی از انواع سرطان شود. این واکسن برای جلوگیری از…

شوخی با مجسمه‌ها – وقتی حال مردم خوش است!

شوخی و طنز هم حال و هوای خاص خودش را می‌طلبد. مردم اگر از نظر پیشبینی شرایط اقتصادی آینده و وضعیت رفاه اکنون، آرامش و اطمینان خاطر لازم را داشته باشند و اگر بتوانند خود مقوله فرهنگ و اخلاق و دانش خود را ارتقا بدهند، شرایظ ظاهری و باطنی دیگر…

سلاح‌های مخفی و شگفت‌انگیز آلمان نازی در طی جنگ جهانی دوم

در طول جنگ جهانی دوم، آلمان نازی سرمایه گذاری زیادی در تحقیق و توسعه تسلیحات مخفی انجام داد تا بتواند بر دشمنان خود برتری یابد. برخی از برجسته ترین سلاح های مخفی که توسط آلمانی ها ساخته شده اند عبارتند از:موشک V-2: V-2 اولین موشک…

آیا واقعا سرم حقیقت وجود دارد؟ چطور کار می‌کند؟

انسان‌ها از زمان امپراتوری روم می‌دانستند که ما در حالی که تحت تأثیر چیزی باشیم، صادقانه‌تر و راحت‌تر سخن میٰ‌گوییم. این همان جایی است که ایده  اصطلاح «سرم حقیقت» از آن سرچشمه می‌گیرد.سرم حقیقت به تعدادی از داروهای تغییر دهنده ذهن اشاره…

آخرین «نمونه» مقاوم – هر یک از اینها، آخرین چیزهای سالم به جا مانده در طول تاریخ هستند

از برخی جنبه‌های تاریخی چیزهای قالب توجهی به جا مانده، مثلا هزاران سکه از یک دوره تاریخ یا ده‌ها زره یا شمشیر یا کتاب‌های پوستی فراوان. اما برخی چیزها هم آنقدر نادر از بلایایی طبیعی و فساد و آتش‌سوزی‌های در امان مانده‌اند که تبدیل به آخرین…

عکس‌های قبل و بعد بی‌نظیر تاریخی: بناها و مناظر در گذر زمان

عکس‌های قبل و بعد همیشه علاقه‌مند زیادی دارند. مدتهاست که در اینترنت عکس‌های قبل و بعد افرادی که رژیم لاغری اختیار می‌کنند یا بدنسازی می‌کنند یا جراحی زیبایی می‌کنند، منتشر می‌شود و محبوبیت زیادی هم دارند.اما در سطحی ژرف‌تر، بیایید…
آگهی متنی در همه صفحات
دکتر فارمو / موتور فن کویل / شیشه اتومبیل / نرم افزار حسابداری / خرید سیلوسایبین / هوش مصنوعی / قیمت وازلین ساج / مقاله بازار / شیشه اتومبیل / قیمت ایمپلنت دندان با بیمه /سپتیک تانک /بهترین دکتر لیپوماتیک در تهران /بهترین جراح بینی در تهران / آموزش تزریق ژل و بوتاکس / دوره های زیبایی برای مامایی / آموزش مزوتراپی، PRP و PRF /کاشت مو / مجتمع فنی تهران /قیمت روکش دندان /خدمات پرداخت ارزی نوین پرداخت / درمان طب / لیست قیمت تجهیزات پزشکی / دانلود آهنگ / سریال ایرانی کول دانلود / دانلود فیلم دوبله فارسی /داروخانه اینترنتی آرتان /اشتراك دايت /فروشگاه لوازم بهداشتی /داروخانه تینا /لیفت صورت در تهران /فروش‌ دوربین مداربسته هایک ویژن /سرور مجازی ایران /مرکز خدمات پزشکی و پرستاری در منزل درمان نو /توانی نو / ثبت برند /حمل بار دریایی از چین /سایت نوید /پزشک زنان سعادت آباد /کلاه کاسکت / لمینت متحرک دندان /فروشگاه اینترنتی زنبیل /ساعت تبلیغاتی /تجهیزات پزشکی /چاپ لیوان /خرید از آمازون /بهترین سریال های ایرانی /کاشت مو /قیمت ساک پارچه ای /تولید محتوا /دانلود نرم افزار /

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

••4 5