10 سرگرمی آنلاین برای داشتن ساعاتی شاد و مفید در اوقات فراغت شما

برخیها تصور میکنند که سرگرمی یعنی اینکه وقتتان بدون هیچ تلاش ذهنی و یا بدنی با آسودگی بگذرد. اما در عمل، خیلی وقتها این طور گذران وقت، بیشتر باعث رخوت و کسل شدن ما میشود. درست به همین خاطر است که حس میکنید بعد از یک تعطیلی، نیاز به یک تعطیلی دیگر برای عبور و گذر از رخوت ایجاد شده دارید.
به نظر شما سرگرمی خوب چه ویژگیهایی باید داشته باشد؟
به گمان ما سرگرمی خوب، باید بتواند:
- باعث تمدد اعصاب شما شود و خستگی کارهای تکراری را از تن و روان شما بزداید.
- قسمتهایی از مغز و تن شما را که فعالیت کافی نداشتهاند، به تحرک وادار کند.
- نشاط آور و مفرح باشد و حس شوخطبعی را در شما برانگیزاند.
- نوآوری و خلاقیت را در ذهنتان جلا بدهد.
ما در اینجا سعی میکنیم، تعدادی سرگرمی آنلاین به شما معرفی کنیم که رایگان هستند و هزینهای ندارند. این سرگرمیها به مراتب بهتر از اسکرول کردن بیپایان تلگرام و اینستاگرام، برای شما مفید خواهند بود.
1- در جریان تازههای دنیای کتاب قرار بگیرید
در اینجا دارم محتاطانه از شما میخواهم که حتی اگر به هر دلیل کتاب نمیخوانید، دستکم با کتاب قهر نکنید و اخبار دنیای کتاب را دنبال کنید.
در «یک پزشک» سعی کردهام تا جایی که امکان داشته کتاب معرفی کنم. اما مسلم است که سرعت اضافه شدن کتابهای تازه و خوب، بیشتر از توان معرفی و پیشنهاد روزانه من است.
شما میتوانید با مراجعه به بخش تازههای کتاب در سایتهای فیدیبو، طاقچه و شهر کتاب آنلاین، با کتابهای خوب و تازه آشنا شوید. شاید علاقهمند شدید و هر وقت فرصت داشتید، تعدادی از آنها را تهیه کردید و خواندید.
حتی اگر کتابی نخریدید، همینکه با کتابهای تازه و نویسندگان مشهور آشنا میشوید، روجلد کتابها را برانداز میکنید و خلاصهشان را میخوانید، برای خودش غنیمتی است.
2- پیادهروی کنید و همزمان پادکست گوش کنید
بیشتر ما به حکم تجربه دریافتهایم که پیادهروی ذهن را باز میکند و خیلیها در حین پیادهروی پاسخ مشکلات حرفهای و علمی خود را پیدا کردهاند. شواهد زیادی وجود دارند که نشان میدهند پیادهروی هم به حفظ سلامتی جسمانی کمک میکند و هم باعث تقویت قوای ذهنی میشود.
حال، اگر شما هم پیادهروی کنید و هم پادکست خوب گوش کنید، مغزتان را دوچندان فعال و بانشاط کردهاید.
خوشبختانه این سالها، سالهای طلایی پادکستهای فارسی هستند و شما میتوانید متناسب با سلیقهتان چند تا از پادکستها را انتخاب کنید و گوش کنید و سرگرمی خوبی داشته باشید.
ناملیک، سایت خوبی است که تعداد زیادی پادکست فارسی را گردآورده. البته تعداد پادکستهای فارسی فراتر از چیزی است که حتی در ناملیک مشاهده میکنید.
3- به جای بیهودگی در اینستاگرام، حس زیباییشناسی خود را با عکسهای سایت 500px تقویت کنید
اگر مدتی بیحساب و کتاب هر پیجی را در اینستاگرام دنبال کرده باشید، اینستاگرام شما تبدیل به ابزاری برای هدر دادن وقت میشود. انبوهی عکس و کپشن بیکیفیت را هر روز در آن میبینید، بیآنکه سودی ببرید.
شما میتوانید به جای اینستاگرام، هر روز یا هر چند روز یک بار، قسمت عکسهای محبوب سایت 500px را ببینید. در اینجا شما با عکسهای بسیار باکیفیت از عکاسان خوب، روبرو هستید. هم از یک سرگرمی خوب بهرهمند میشوید و هم حس زیباییشناسی شما تقویت میشود.
4- با تماشای تریلر فیلمهایی که به زودی اکران خواهند شد، هم سرگرمی خوبی داشته باشید و هم زودتر از همه، معلوماتی در مورد تازههای سینمایی کسب کنید
تماشای تریلرها، برای خودش سرگرمی خوبی است. قسمت تریلرهای سایت imdb مکان مناسبی برای سرگرمی شما و همچنین افزایش دانش سینمایی شماست. اگر مرتب به این قسمت سر بزنید، کمک زیادی به انتخاب فیلمهای شما در آینده هم خواهد شد.
5- در یوتیوب مستند تماشا کنید
درست است که میتوانید مستندهای خوب را از سایتهای دانلود پیدا کنید و ببینید، اما یوتیوب مستندهایی دارد که واقعا هیچ کجای دیگر پیدا نمیشوند. کافی است که کمی جستجوگر باشید و از کلمه کلیدی documentary بهجا استفاده کنید.
فقط برای نمونه به این دو صفحه مراجعه کنید تا با تعدادی از مستندهای خوب که در یوتیوب به رایگان قابل تماشا هستند، آشنا شوید : (+ , +) این کانال یوتیوب هم به تمامی به مستندهای ناب اختصاص دارد. به این میگویند سرگرمی مفید!
در ضمن شما میتوانید این مستندها را از یوتیوب دانلود کنید: آشنایی با روشهای دانلود ویدئو از یوتیوب
6- ویدئوهای TED را تماشا کنید
TED یک سازمان غیرانتفاعی خصوصی است که تشکیلاتی برای ترغیب مشاهیر و دانشمندان و فعالان عرصههای مختلف به ارائه بهترین سخنرانیهای ممکن فراهم کرده است. توضیحات مشروح در مورد TED را در ویکیپدیا بخوانید.
در اینجا پیشنهاد ما این است که هر چند وقت یک بار سری به بخش ویدئوهای ترجمه شده فارسی TEDبزنید و یکی یا چند تا از آنها را تماشا کنید.
این سخنرانیها واقعا ناب و بینظیر هستند و بعضیهاشان واقعا میتوانند به اصطلاح روزتان را بسازند و زاویه دید جدیدی در شما ایجاد کنند.
7- نوستالژی تلویزیونی کنید و کارتونها و فیلمها و سریالهای قدیمی را دوباره تماشا کنید
آه از آن زمان که همراه خانوادههایمان فیلم و سریال و کارتون میدیدم! انتخابهای ما خیلی محدود بودند، اما هر چه را که پخش میشد، با دقت میدیدیم و همزمان در مورد رخدادهای آن در جمع خانواده اظهار نظر میکردیم و روز بعد در دبستان و مدرسه راهنمایی و دبیرستان دوباره در موردشان گفتگو میکردیم.
سایت نوستالژیک یک منبع عالی برای بازیابی خاطرات و نوستالژیهای تلویزیونی و سرگرمی مفید است. از دستش ندهید.
8- نقبی به گذشته اینترنت بزنید!
دوست دارید بدانید که سالها پیش گوگل و یوتیوب چه ظاهری داشتند؟ سایتی را دوست داشتید که دیگر وجود خارجی ندارد.
با استفاده از سایت آرشیو میتوانید، سوار بر ماشین زمان بشوید و صفحات منتخبی از گذشته وب را دوباره ببینید. با همان طراحیها و محتواهای قدیمی.
9- مناسبتهای روز را مرور کنید
برای نسلی که سالها، قبل از رفتن به مدرسه، برنامه رادیویی تقویم تاریخ را با اون تیتراژ معرکه، میشنید، باید مناسبتهای روز مهم باشد، طوری که سالها بعد هم در اینترنت از جستجوی مناسبتهای روز غفلت نکند.
آگاهی از مناسبت روز، باعث میشود که انگیزهای برای مطالعه در مورد شخصیتها و رویدادها پیدا کنید. ما در این پست، مجوعه سایتهایی برای آگهی از مناسبتهای تاریخی هر روز را به شما معرفی کرده بودیم.
10- موسیقی تازه پیدا کنید یا موسیقیهای قدیمی را بعد سالها دوباره گوش کنید
وقتی برای سرگرمی، یک موسیقی را در یوتیوب جستجو میکنید، یوتیوب در قسمت سایدبار موسیقیهای دیگری از همان هنرمند یا هنرمندانی که سبکی تقریبا مشابه دارند، به شما پیشنهاد میکنند. این طوری میتوانید در دریای موسیقی کشف کنید و آثار کشف نشدهای را پیدا کنید.
در اپلیکیشن اسپاتیفای هم به گوش کردن ترکهای موسیقی تکراری اکتفا نکنید و با مراجعه به قسمت خوانندگان با سبک مشابه هر هنرمند، آثار جدید کشف کنید.
بد نیست به سایت نقشه موسیقی هم سر بزنید. در این سایت جالب شما کافی است که نام یک هنرمند را جستجو کنید، سایت به صورت یک نقشه، هنرمندانی با سبک مشابه را به شما پیشنهاد میکند. هر چقدر یک خواننده در نقشه ارائه شده، نزدیک خواننده اولیه باشد، سبکی شبیهتر به او دارد.
سایت پاندورا هم جای خوبی برای کشف موسیقیهای تازه است. (با آی پی آمریکا باید وارد بشوید.)
امکان نداره اینجا بیام و تنها به خوندن یک مطلب اکتفا کنم و برم . . . اونقدر اینجا برام جذابیت داره که هر وقت به قصد خوندن یک مطلب آمدم ، ناگهان دیدم یک ساعته که دارم مطالب مختلف رو می خونم . . .
ممنون و دست مریزاد
از اون مدل پست هایی هست که تخصصی توسط دکتر علیرضا مجیدی نوشته شده ، برندش نوشتن این مدل پست هاست
یک پزشک معرکه، اومدم ازت بخوام که مثل قبل برامون مجله ی هفتگی بذاری و با پست هایی که مارو برای دقایقی از این دنیا جدا میکنه دوباره اینجارو یه رنگ و بوی دیگه بدی که با این پست روبرو شدم. عالی بود. کیف کردم. با تک تک این روش ها میشه فعلا ساعت ها سرگرم شد. شاید هم یک پزشک دوباره روزی مجله ی هفتگیشو راه بندازه.