بررسی لپتاپ لنوو IdeaPad 330 Core i3: مقرونبهصرفه، زیبا و مناسب وبگردی و آفیس

لپتاپهای سری ۳۳۰ لنوو یکی از معروفترین و موفقترین لپتاپهای این شرکت چینی هستند.
این لپتاپها پس از سری ۳۲۰ و در پیکربندیها و مشخصات سختافزاری مختلفی عرضه شدند تا همه طیف کاربران از دانشآموز و دانشجو یا مهندسان و طراحان و حتی گیمرها را به سوی خود جلب کنند که در این زمینه موفق هم بودند.
لپتاپهای سری IdeaPad 330 با پردازندههای دو هستهای Pentium و Celeron بگیرید تا پردازندههای چهار هستهای Core i3 و Core i5 و Core i7 وارد بازار شدند.
تنها تفاوت مدلهای مختلف لپتاپهای ایدیا پد ۳۳۰ لنوو در پردازنده یا رم نیست و در رزولوشن صفحهنمایش، کارت گرافیک، ظرفیت هارددیسک و دیگر امکانات جانبی با هم تفاوتهایی دارند.
در بازار، دو مدل از این لپتاپها بیشتر نظر والدین را برای دانشآموزان و فرزندان خود جلب کرده است. نخست، مدل IdeaPad 330 با پردازنده سلرون N4000 است که اکنون در بازار قیمتی بین ۱۰ تا ۱۱.۵ میلیون تومان دارد و دیگری مدل IdeaPad 330 با پردازنده Core i3 است که قویتر بوده و متاسفانه این روزها قیمتی نزدیک به ۱۴ میلیون تومان دارد.
تفاوت این دو مدل بسیار کم و در حد همان پردازنده است. از نظر طراحی، درگاهها، کارت گرافیک، رم و سایر مشخصات مشابه هم هستند. بنابراین؛ امروز میخواهیم بیشتر سراغ مدل IdeaPad 330 Core i3 برویم ولی غالب مطالبی که میگوییم برای IdeaPad 330 N4000 هم مصداق دارند.
لنوو ایدیا پد ۳۳۰ واقعا یک لپتاپ اقتصادی، زیبا، مناسب کارهای روزمره با کارایی مناسب است. همه مشخصات این لپتاپ برای مصارف معمولی و دانشآموزی/دانشجویی کنار هم جفت شدند تا هر خریدار از این محصول راضی باشد.
طراحی
لنوو این سری لپتاپ را در پنج رنگ سفید، خاکستری، مشکی، قهوهای و سرمهای روانه بازار کرده است. وزن این لپتاپها حدود ۲.۲ کیلوگرم است و اندازهای ۳۷۸ در ۲۶۰ در ۲۲.۹ میلیمتر دارند. لپتاپی بسیار نازک نیست ولی از ضخامت کم کنارههای آن لذت خواهید برد.
وزن لپتاپ خیلی زیاد نیست که نشود با خود حمل کنید. به راحتی در کوله قرار گرفته و میتوانید همهجا همراه خود ببرید.
یک فهرست کامل از درگاهها و امکانات ارتباطی دارد تا این لپتاپ را بیشتر مناسب کارهای روزمره کند و نیازی به یدک کشیدن هیچگونه کابل و مبدل اضافی نداشته باشید.
در کناره سمت راست لپتاپ ایدیا پد ۳۳۰ از یک درگاه DisplayPort برای اتصال لپتاپ به مانیتور خارجی استفاده شده و البته درایو نوری دیویدی را میبینیم که برای دانشآموزان و دانشجویان بسیار ضروری و کاربردی است.
در کنار سمت چپ که شلوغتر است و ترافیک بیشتری دارد؛ ورودی برق، درگاه شبکه LAN، خروجی تصویر HDMI، دو درگاه USB 3.0، یک درگاه USB-C، جک هدفون ۳.۵ میلیمتری و کارتخوان اسدی تعبیه شدهاند.
پس، با مشاهده این درگاهها که تقریبا بهروز هستند؛ دیگری نگرانی از بابت اتصال دستگاههای جانبی به لپتاپ نخواهید داشت.
صفحهکلید IdeaPad 330 به صورت جزیرهای با اندازههایی استاندارد و دارای سری کلیدهای اعداد جداگانه (Numpad) است. از نور پسزمینه بهره نمیبرد و فضای کافی برای استراحت دست و تکیه دادنهای طولانی هنگام تایپ دارد. کلیدها هم سطح هستند و با خطوط عمودی از یکدیگر جدا شدند.
ترکپد این سری از لپتاپها هم نسبتا بزرگ است و کار با آن دقیق و راحت است تا در مواضع ضروری جایگزین خوبی برای ماوس باشد.
صفحهنمایش
نمایشگر ۱۵.۶ اینچی السیدی TFT این لپتاپ از رزولوشن HD و ۱۳۶۶ در ۷۶۸ پیکسل سود میبرد. این نمایشگر برای مدل دارای پردازنده N4000 اینتل هم استفاده شده ولی برای مدلهای بالاتر شاهد یک صفحهنمایش فول اچدی هستیم.
یک مزیت این پنل TFT در این است که مصرف باتری کمتری دارد ولی در عوض رنگها شفافیت و عمق بالایی ندارند. از روکش مات برای این صفحهنمایش استفاده شده است تا در هر شرایط نوری حتی زیر آفتاب بتوانید راحت با لپتاپ کار کنید.
از دیگر مشکلات صفحهنمایش نسبتا کیفیت پایین این لپتاپ میتوان به زاویه دید نامناسب و تعداد پیکسلهای کمتر نسبت به نمونههای مشابه اشاره کرد. روشنایی این صفحهنمایش نزدیک به ۱۸۸ نیت است تا بیشتر برای کارهایی مانند وبگردی و کار با نرمافزارهای آفیس مناسب باشد.
سختافزار
گفتیم که مدلهای ارزانتر ایدیاپد ۳۰۰ با دو پردازنده سلرون N4000 و Core i3 اینتل وارد بازار شدند. مسلما مدل Core i3 عملکرد بهتری دارد ولی نزدیک به ۲ میلیون تومان گرانتر است.
این مدل لپتاپ از نسل هشتم و سری ۸۱۳۰U پردازنده چهار هستهای اینتل سود برده و محدوده سرعتی بین ۲ تا ۲.۲ گیگاهرتز دارد. به دو سطح حافظه کش ۴ مگابایتی مجهز است و از ۴ گیگابایت رم DDR4 سود میبرد.
کارت گرافیک انتخاب شده برای این دستگاه، اینتل UHD Graphics 620 است که هیچگونه حافظه جانبی ندارد و با پردازنده مرکزی مجتمع شده است. هارددیسک این لپتاپ هم ظرفیتی ۱ ترابایتی دارد که خوشبختانه از سرعت بالایی برخوردار است.
این مشخصات سختافزاری به خوبی نشان میدهد با یک لپتاپ اقتصادی و مناسب کارهای عادی روزانه مانند وبگردی، کار با نرمافزارهای آفیس و مکالمه تصویری روبرو هستیم. دانشجویان رشته مهندسی باید به فکر لپتاپ قویتری باشند چون احتمالا در اجرای نرمافزارهایی مانند فتوشاپ، مطلب، کورل، اتوکد و مشابه اینها دچار دردسر میشوند.
همینطور، این لپتاپ برای بازی ساخته نشده است. کیفیت استریم ویدئو هم در این لپتاپ پایین است و اگرچه میتوان فیلمهای دانلود شده را تماشا کرد ولی لذت نمایشگرهای فول اچدی را نخواهد داشت.
باتری و بلندگو
یک باتری ۳۰ واتی و ۲ سلولی از جنس لیتیوم یون برای این لپتاپ نصب شده است. در تستها دوام این باتری بسیار خوب بوده و مثلا در وبگردی با وایفای نزدیک به ۵ ساعت و ۵۰ دقیقه ساعت شارژ داشته است. در پخش ویدیو مصرف باتری بالاتر رفته و نزدیک به ۴ ساعت و ۴۰ دقیقه شارژ میدهد.
لنوو IdeaPad 330 با پردازنده Core i3 به یک بلندگوی ۲ واتی و صدای دالبی مجهز شده است. کیفیت صدای این بلندگو خوب است و در هنگام تماشای ویدیو یا گوش دادن به موسیقی، حس لذتبخشی خواهد داشت. بیشتر اوقات نیازی به استفاده از هدفون برای گوش دادن به صدای بلندتر ندارید.
وبکم این لپتاپ در حاشیه بالای صفحهنمایش نصب شده و هم طراحی زیبایی دارد و هم کیفیت عکسهای خوبی میگیرد. این وبکم برای مکالمه تصویری مناسب است؛ امکانی که شاید این روزها دانشآموزان شدیدا بدان احتیاج دارند.
حرف آخر
اگر به دنبال یک لپتاپ ارزانقیمت ولی شیک و زیبا با همه امکانات مورد نیاز روزانه هستید؛ مدل لپتاپ لنوو ایدیاپد ۳۳۰ با پردازنده Core i3 را بخرید.
این لپتاپ دارای مزایایی مانند امکانات ارتباطی و درگاهها، وایفای دو بانده و کارت شبکه اترنت یک گیگابیت، دوام باتری نزدیک به ۶ ساعت، طراحی زیبا و صفحهکلید ارگونومیک است. وزن نسبتا سبکی هم دارد تا برای حمل و قابلیت موبیلیتی مناسب باشد.
قدرت پردازشی لپتاپ به گونهای است که برای وبگردی و آفیس خوب کار میکند ولی در نرمافزارهای مهندسی کند است. صفحهنمایش لپتاپ بدون تعارف کیفیت مناسبی ندارد و نباید انتظار بالایی از آن داشته باشید.

دکتر ، قیمت این لب تاپ الان چنده به تومان البته ؟
قیمت جدید به دنبال نوسان بهای دلار نداریم.