شرکت‌های گوگل، آمازون و Nvidia همگی به دنبال ساختن ابزارهای یادداشت‌برداری و نسخه‌نویسی هوشمند برای پزشکان هستند

در ایران روند الکترونیک شدن فرایندها بسیار عجیب و غریب است و اجازه بدهید جسارت به خرج بدهم و بگویم گاهی به طنز شبیه می‌شوند!

بعد از الکترونیک شدن روندها، شما یک سیستم الکترونیک و سامانه دیجیتال و یک سیستم کاغذی موازی با هم دارید و باید سعی کنید در طول روز مدام بین این دو حرکت کنید. کاغذ و سند اسکن کنید و به خورد آن یکی بدهید و از آن یکی پرینت بگیرید تا مستندات آرشیو کنید!

در پزشکی که داستان از این هم دردناک‌تر است. در پزشکی ایرانی به خاطر مراجعه‌های بی‌نظم بیماران به ده‌ها پزشک و نبود یک سیستم منطقی پرونده سلامت، بخش بزرگی از کار پزشکان نه خود پزشکی، بلکه کشف داستان بیماری‌ها و آزمایشات و درمان است.

یک بار به خود می‌آیید و می‌بینید که به جای اینکه پزشکی کنید، مانند یک مسئول اتاق بایگانی به سبک قدیم، زیر برگه‌های کاغذ با توالی زمانی رندم، دفن شده‌اید!

از آن طرف همان بخشی هم که دجیتال شده، از نظر سهولت دسترسی و رابط کاربری و ابزار دسترسی، بسیار فاجعه‌بار است. خوشبختانه بخش قابل توجهی از پزشکان با نرم‌افزارهای درست و درمان متفرقه میانه‌ای ندارند و اصلا نمی‌دانند که با یک محیط گرافیکی خوب و رابط کاربری گویا، چقدر سرعت کارشان بیشتر می‌شد.

بگذریم!

در پزشکی روز دنیا دیگر صحبت از دیجیتال کردن صرف روندها نیست، این مرحله دیگر تجربه شده و چیزی که دنیا به سمت آن حرکت می‌کند؛ استفاده از هوش مصنوعی مثلا در بخش نسخه‌نویسی است.

این هفته گوگل یک ابزار کدبار منتشر کرد که به پزشکان کمک می‌کند مدارک پزشکی را مرتب کنند. این ابزار دو بخش دارد؛ یک API که مدارک پزشکی را اسکن می‌کند و یافته‌های کلیدی را با درکی که از زبان محاوره‌ای و انسانی دارد، بیرون می‌کشد و خلاصه می‌کند و به پزشکان تجویل می‌دهد.

دومی یک ابزار سبک‌تر که به پزشکان می‌کند یک یافته مهم را از انبوه اسناد یک بیماران بیرون بکشند. فرض کنید که پزشکی دنبال تحقیق در مورد یک جهش ژنتیکی است؛ با این ابزار کار او بسیار سریع‌تر می‌شود.

باز در پزشکی نوین، سعی بر این است که فشار کاری از روی پزشکان کم شود و نیازی نباشد در روند الکترونیک، زیاد تایپ کنند. آمازون و مایکروسافت هم مانند گوگل در پی همین هستند.

حتی Nvidia که بیشتر روی تصویربرداری تمرکز دارد،سرویسی به نام BioMegatron رونمایی کرده که با دقت 92 درصد متوجه زبان محاوره‌ای و اصطلاحات پزشکی می‌شود.

به غیر از این شرکت‌ها، شرکت‌های کوچک دیگری هم مشغول هستند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
[wpcode id="260079"]