تامین‌کنندگان قطعات اپل، آمازون و تسلا به واداشتن کارگران به کار اجباری متهم شدند

طبق تحقیقاتی که واشنگتن پست و پروژه Tech Transparency انجام دادند؛ شرکت‌هایی فناوری از جمله اپل، آمازون و تسلا در حال تهیه قطعات از یک تامین‌کننده چینی هستند که کارگران مسلمان را به کار اجباری وادار می‌کند.

پروژه شفافیت فناوری اسنادی را کشف کرده است که نشان می‌دهد شرکت چینی تامین‌کننده قطعات Lens Technology از هزاران کارگر اویغوری (Uyghur) که عمودتا هم مسلمان سن‌یانگ هستند؛ کار اجباری می‌کشد.

شرکت Lens Technology از قدیمی‌ترین تامین‌کنندگان قطعه اپل است و شاید سابقه همکاری آن‌ها به روزهای ابتدایی تولید آیفون برسد.

کتی پاول، مدیر پروژه شفافیت فناوری به نشریه پست می‌گوید: «تحقیقات ما نشان می‌دهد استفاده از نیروهای کار اجباری در زنجیره تامین قطعات اپل فراتر از آن چیزی است که خود شرکت اذعان می‌کند. اپل ادعا می‌کند اقدامات گسترده‌ای برای نظارت بر زنجیره تامین خود انجام داده تا از بروز چنین مشکلاتی جلوگیری کند ولی شواهدی در اینترنت پیدا کردیم که به وضوح خلاف آن را نشان می‌دهد.»

اپل انکار می‌کند

اپل به نشریه پست گفته است شرکت Lens Technology هیچ‌گونه کارگر اویغوری اجباری از منطقه سین‌یانگ نیاورده است و این شرکت در سال ۲۰۱۹ نزدیک به ۱۱۴۲ ارزیاب در کل زنجیره تامین خود در ۴۹ کشور مختلف مستقر کرده است. این ارزیاب‌ها باید نظارت کنند تا قوانین رفتاری تامین‌کننده‌ها با کارگران مطابق استانداردهای مشخص شده باشد و مسئولیت خود را در اقبال کارگران به طور کامل انجام دهند.

اپل در ماه نوامبر هم مدعی شده بود یک تحقیق کامل درباره تامین‌کنندگان خود در چین انجام داده و هیچ گزارش یا مدرکی درباره کار اجباری در خطوط تولید اپل پیدا نشده است.

امسال، مسئله کار اجباری مردم اویغوری بیشتر مورد توجه محافل خبری و دولتی چین قرار گرفته است. کنگره ایالات متحده در اوایل سال جاری لایحه‌ای را پیشنهاد کرد که از ورود کالاهای ساخته شده توسط کار اجباری منطقه اویغور چین به خاک ایالات متحده جلوگیری شود و شرکت‌هایی که این عمل را مرتکب شود؛ نقض حقوق بشر کردند. این لایحه در ماه سپتامبر در مجلس به تصویب رسید ولی همان زمان اطلاعاتی فاش شد که نشان می‌داد اپل با کنگره لابی کرده است تا سخت‌گیری‌های اعمال شده در این لایحه را کاهش دهد.

اپل همیشه در مواضع خود پیرامون کار اجباری پافشاری کرده است. تیم کوک در جلسات کنگره بارها شهادت داد و کار اجباری را نفرت‌انگیز خواند و گفت اپل هرگز چنین چیزی را تحمل نمی‌کند. همچنین، مدیرعامل اپل تاکید کرد این شرکت ارتباط و همکاری خود را با تامین‌کنندگانی که از کار اجباری استفاده می‌کنند؛ قطع خواهد کرد.

بیش از ۱۰۰ کارخانه در اردوگاه‌های سین یانگ

اما نشریه پست می‌گوید شرکت Lens Technology یکی از ۵ تامین‌کننده قطعات اپل است که در آن شاهد کار اجباری هستیم. نشریه Buzzfeed News هم طی گزارشی گسترده و طولانی از نقض احتمال حقوق بشر در منطقه سین یانگ چین گزارش داده است. در این گزارش اشاره شده که در این منطقه زندان‌ها و اردوگاه‌های زیادی ساخته شده است که شباهت زیادی به کارخانه دارند.

روز گذشته هم این نشریه فاش کرد که ساختمان بیش از ۱۰۰ کارخانه را در محل اردوگاه‌ها و زندان‌های این منطقه کشف کرده است. این زندان‌ها توسط دولت این کشور برای محدود کردن منطقه خودمختار سین یانگ ساخته شده‌اند و در آن‌جا بازداشت‌کنندگان وادار به کار اجباری می‌شوند.

نشریه Buzzfeed News تخمین می‌زند از سال ۲۰۱۶ تا کنون بیش از یک میلیون مسلمان چینی بازداشت و به اردوگاه‌ها برده شده‌اند.

اپل بیش از یک دهه است که متهم به استفاده از کار اجباری یا بدرفتاری با کارگران در کارخانه‌های تامین‌کنندگان قطعات خود است. بارها گزارش‌هایی درباره شرایط کار نامناسب کارگران تولیدکننده آیفون در شرکت‌هایی مانند فاکسکان منتشر شده است. اپل در سال‌های اخیر وضعیت را کمی بهبود داده و نظارت بیشتری بر تامین‌کنندگان دارد ولی باز هم هنوز مواردی از نقض حقوق بشر و کار اجباری در کارخانه‌های تولیدکننده دستگاه‌های این شرکت دیده می‌شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
[wpcode id="260079"]