روند خطرناک اینترنت: بعد از به حاشیه رانده شدن هایپرلینک و مرگ ناقص وب، حالا نوشتار هم به حاشیه رفته

6

اینترنت و وب زمانی با نوشتارهای متنی و صفحات پر از لینک به هم، مانند یک تار عنکبوت عظیم و بی‌انتها برای ما معنی داشتند.

اما بعد مدتی ایراپلیکیشن‌هایی و پیامرسان‌ها آمدند که اصلا طوری طراحی شده‌اند که تا حد امکان کاربر از آنها بیرون نرود و ساعت‌ها درگیر اسکرول باشد.

اما حالا مدتی است که روند دیگری را مشاهده می‌کنم، روندی که عاقبت منجر به مرگ متن و واژه خواهد شد!

اینستاگرام را نگاه کنید، زمانی کپشن‌ها یک مقداری در اینستاگرام معنی داشتند، اما وقتی امکان لایو آمد و گذاشتن ویدئو برای همه آسان‌تر شد، کپشن هم اهمیت بسیار کمتر پیدا کرد.

از سوی دیگر به روند محبوب شدن تمام‌عیار اسمایلی‌ها و استیکرها و ایموجی‌ها نگاه کنید. اینها آمده بودند که ما را از تکراری بودن واکنش‌های متنی برهانند و پاسخ‌های ما را بامزه‌تر کنند و لبخندی بر لب ما بنشانند.

اما مدتی است که مردم عاجز از نوشتن متن‌های انسانی یا بی‌حوصله و پریشان، با همین استیکر است که فقط با هم ارتباط برقرار می‌کنند.

چیزی از دوست خود می‌پرسی و مطلبی برایش فوروارد می‌کنی. خیلی دوست داری که او دست‌کم در دو کلمه بگوید: چقدر بامزه! یا بنویسد چطور شد که این مطلب به ذهنت رسید ولی میبینی که مدتهاست که او صرفا با استیکر به تو پاسخ می‌دهد.

حالا ما با زحمت سعی کردیم که دنیای اینستاگرام را تحمل کنیم، اما دیگر نمی‌دانستیم زمانه‌ای می‌رسد که همان اینستاگرام هم برایمان در حکم وبلاگ‌های دنیای قدیم می‌شود.

یعنی شبکه‌های اجتماعی و شیوه ارتباطی خواهد آمد که به مراتب نازل‌تر از اینستاگرام خواهد بود.

من دارم به تیک تاک فکر می‌کنم، با انبوه ویدئوهای کوتاه بی‌معنی به ظاهر بامزه‌اش که معماری این یکی اصلا عمدا طوری صورت گرفته که هرگونه متن، حتی در حد کپشن اینستاگرامی را هم بی‌معنی کند.

اما این روند محدود کردن و تشویق مردم به ارتباط با هم به وسیله استیکر و صوت و کلا هر چیز غیرمتنی همچنان ادامه دارد.

تا جایی که از توییتر هم به گوش می‌رسد که در پی راه‌اندازی ویژگی‌ای به نام Spaces است.

Spaces چیست؟

یک سری گروه با اعضای محدود است که به آنها امکان داده می‌شه با پیام صوتی و ایموجی با هم ارتباط برقرار کنند. گرچه می‌شود توییت هم به این فضاهای فوروارد کرد و حتی نسخه ابتدایی تبدیل صوت به متن هم احتمالا در آنها فعال خواهد بود، اما همین Spaces نشاندهنده ادامه روند به زوال رفتن ارتباطهای متنی و حتی مرگ متن است.

به عبارتی وب آینده ممکن است وبی کم‌متن و در عوض پر از صوت و ویدئو و ری‌اکشن‌های دست‌دوم از نوع استیکر و ایموجی باشد.

چنین روندی به گمان من به سود بشریت نیست. یکی از قابلیت‌های ما انسان‌ها نوشتار و توانایی انتزاع است، وقتی این دو کاهش پیدا کنند و به چیزهایی مانند علایم بی‌معنی و ویدئوهای عینی تبدیل شوند، عمق تعامل و اندیشه ما کاهش می‌یابد. در ترکیب با کاهش اهمیت هاییرلینک‌ها، آمیزه عجیبی ایجاد خواهد شد.


اگر خواننده جدید سایت «یک پزشک»  هستید!
شما در حال خواندن سایت یک پزشک (یک پزشک دات کام) به نشانی اینترنتی www.1pezeshk.com هستید. سایتی با 18 سال سابقه که برخلاف اسمش سرشار از مطالب متنوع است!
ما را رها نکنید. بسیار ممنون می‌شویم اگر:
- سایت یک پزشک رو در مرورگر خود بوک‌مارک کنید.
-مشترک فید یا RSS یک پزشک شوید.
- شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید: صفحه تلگرام - صفحه اینستاگرام ما
- برای سفارش تبلیغات ایمیل alirezamajidi در جی میل یا تلگرام تماس بگیرید.
و دیگر مطالب ما را بخوانید. مثلا:

عکس‌هایی از طراحی‌های داخلی و خارجی بسیار زیبا و بی‌نظیر

طراحی‌های داخلی و خارجی هم این روزها بسیار تکراری شده‌اند و فاکتورهایی مانند هزینه مواد، هزینه طراح و تخیل او و انتظارات سطح پایین کارفرماها از نظر کاربرد یا زیبایی‌شناسی آنها باعث می‌شوند که شاهد طراحی‌های تقریبا همسان در مجموع باشیم.…

عکس‌های جالبی که مردم را در «گوگل مپ» به راستی شگفت‌زده کرده است!

گوگل مپ راه خوبی است برای آشنایی با شهرهای نام‌آشنا و یا دورافتاده‌ترین نقاط جهان. اما هر از چند گاهی در گوگل مپ، عکس‌هایی پیدا می‌شود که توجیه‌شان دشوار است یا بسیار خنده‌دار و جالب هستند.این پست مجموعه‌ای است از این عکس‌ها:دورهمی…

عکس‌های دلپذیر این سلبریتی‌ها با میدجرنی نسخه پنج و این دستور ایجاد شده که شما هم می‌توانید از آن…

تصور کنید که بخواهید عکس‌هایی از شمار قابل توجهی از سلبریتی‌ها داشته باشید که همه در حال انجام یک کار واحد هستند، آن هم در یک شرایط نوری یکسان.در شرایط عادی که نمی‌شود به همه‌شان دیکته کرد که ژست مورد نظر ما را بگیرند. اما هوش مصنوعی…

کسانی که توهم خاص و عجیبی دارند: ما از ستاره‌های دیگر آمده‌ایم و فرازمینی هستیم! پدیده Starseed

ممکن است خیلی احمقانه به نظر برسد. اما افرادی هستند که معتقدند از سایر سیارات به زمین آمده‌اند تا به شفای سیاره زمین کمک کنند و بشریت را به «عصر طلایی» هدایت کنند و به دوره‌ای از خوشبختی، شکوفایی و موفقیت برسانند!جستجوی اینترنتی این…

محصولات باورنکردنی که اپل در آینده عرضه خواهد کرد (شوخی با اپل – گالری عکس)

رونمایی از اپل ویژن پرو با قیمت و پیچیدگی‌های خاص خودش باعث شد که دست طنزپردازان در شوخی با اپل بازتر شود.به راستی اگر اپل سال‌های بعد بخواهد در زمینه‌های متفاوت فعالیت کند آنها را چطور رونمایی خواهد کرد. چه توصیف‌هایی برای آنها ردیف…

اگر سلبریتی‌های کنونی در دوران ویکتوریایی می‌زیستند …

پس از ویلیام چهارم، که خود جانشین جرج چهارم بود، در ۱۸۳۷، ملکه ویکتوریای ۱۸ساله به تخت نشست. دوران ۶۴سالهٔ سلطنت او در تاریخ انگلستان به «عصر ویکتوریا» شهرت دارد، که همزمان با به‌اوج‌رسیدن گسترهٔ امپراتوری بریتانیا در سطح جهان بود.اما…
آگهی متنی در همه صفحات
دکتر فارمو / کلینیک زیبایی دکتر محمد خادمی /جراح تیروئید / پزشکا /تعمیر فن کویل / سریال ایرانی کول دانلود / مجتمع فنی تهران / دانلود فیلم دوبله فارسی /خرید دوچرخه برقی /خرید دستگاه تصفیه آب /موتور فن کویل / شیشه اتومبیل / نرم افزار حسابداری / خرید سیلوسایبین / هوش مصنوعی / مقاله بازار / شیشه اتومبیل / قیمت ایمپلنت دندان با بیمه /سپتیک تانک /بهترین دکتر لیپوماتیک در تهران /بهترین جراح بینی در تهران / آموزش تزریق ژل و بوتاکس / دوره های زیبایی برای مامایی / آموزش مزوتراپی، PRP و PRF /کاشت مو /قیمت روکش دندان /خدمات پرداخت ارزی نوین پرداخت / درمان طب / تجهیزات پزشکی / دانلود آهنگ /داروخانه اینترنتی آرتان /اشتراك دايت /فروشگاه لوازم بهداشتی /داروخانه تینا /لیفت صورت در تهران /فروش‌ دوربین مداربسته هایک ویژن /سرور مجازی ایران /مرکز خدمات پزشکی و پرستاری در منزل درمان نو / ثبت برند /حمل بار دریایی از چین /سایت نوید /پزشک زنان سعادت آباد /کلاه کاسکت / لمینت متحرک دندان /فروشگاه اینترنتی زنبیل /ساعت تبلیغاتی /تجهیزات پزشکی /چاپ لیوان /خرید از آمازون /بهترین سریال های ایرانی /کاشت مو /قیمت ساک پارچه ای /دانلود نرم افزار /
6 نظرات
  1. رضا می گوید

    من هنوز دنبال فید سایتها هستم و از طریق سرویسهای فیدخوان سایتهای زیادی رو دنبال میکنم. اصلا نمیتونم درک کنم وقتی یکی میخواد یه مطلب مهم مثلا در توییتر به اشتراک بذاره چرا باید از رشته توییت استفاده کنه، خوب اگه حرفی برای گفتن هست باید جای تخصصی خودش مثل یه وبلاگ، سایت یا جایی مشابه نوشته بشه.

    1. محمود می گوید

      من هم مانند شما کماکان با فید مطالب رو دنبال می‌کنم. به نظر دیگه وبلاگ نویسی خیلی مشتری نداره. فضاهایی مانند توییتر و اینستاگرام که غیررسمی و خودمانی‌ترند، مشتری‌های بیشتری پیدا کرده‌اند. البته بازهم برای استناد وبلاگها معتبرترند.

  2. محمود می گوید

    قرار بود شکلها و علائم و پیکتوگرام‌ها به فهم مفاهیم و سرعت دهی به درک کمک کنند ولی متاسفانه دنیای دیجیتال ما را می‌کشد آنجا که خاطرخواه اوست.
    من در تمام گروههای اجتماعی که عضو هستم، درخواست می‌کنم که اعضا فقط با یک لمس ساده چند کلمه‌ای را تایپ کنند تا متن روح داشته باشد. اما دریغ. به نظرم باید کماکان بر نوشتن و نوشتن تاکید کرد.

  3. فرزاد می گوید

    کاربر آینده تفکر عمیق نخواهد داشت. او باید فقط دنباله رو روندهایی باشه که براش تدارک دیده اند

  4. ف می گوید

    متاسفانه اینترنت و هوش مصنوعی روز به روز بیشتر شبیه سری فیلمهای ماتریکس و ترمیناتور میشه.
    اقای مجیدی، فیلم مناسبِ شب یلدا که مناسب تماشای خانوادگی باشه و یه چند سی سی امید و حال خوش هم به روحمون تزریق کنه چی پیشنهاد میدید؟

  5. محمد می گوید

    این چیزها هر چیزی که هستند ترافیک بیشتری مصرف می‌کنند نسبت به متن و این برای اوپراتورها سودمندتره :))

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.