تولید انبوه رباتهای انساننمای سوفیا و هانسون تا پایان سال

سوفیا میگوید: «رباتهای اجتماعی مانند من میتوانند از بیماران یا افراد مسن نگهداری کنند. من حتی در شرایط دشوار میتوانم ارتباط برقرار کنم؛ مشغول درمان شوم و صحبتهای انگیزشی به زبان بیاورم.»
ربات سوفیا در سال ۲۰۱۶ رونمایی شد و از آن زمان تا کنون، یکی از معروفترین رباتهای انساننما در جهان بوده است. اینک، شرکت تولیدکننده سوفیا میخواهد وارد مرحله جدیدی شود و چشمانداز او تولید انبوه این رباتها تا پایان سال است.
هانسون رباتیک (Hanson Robotics)، یک شرکت مستقر در هنگکنگ است و از برنامه تولید ۴ ربات انساننما در نیمه اول سال ۲۰۲۱ خبر داده است. این رباتها میتوانند در خانهها به کار گرفته شوند.
کارشناسان پیشبینی کرده بودند که همهگیری ویروس کرونا باعث بروز فرصتهای جدیدی در صنعت رباتیک میشود. «دیوید هانسون»، بنیانگذار و مدیر اجرایی این شرکت میگوید: «دنیای کووید-۱۹ برای ایمنسازی مردم به اتوماسین بیشتر و بیشتر نیاز خواهد داشت.»
کرونا باعث رشد رباتها شد
هانسون معتقد است راهحلهای رباتیک در پاندمی کرونا محدود به مراقبتهای بهداشتی نیست و رباتها در بسیاری از صنایع مانند خردهفروشیها یا خطوط هواپیمایی میتوانند به خدمت گرفته شوند.
او میگوید رباتهایی مانند سوفیا و هانسون شباهتهای بسیار زیادی به انسانها دارند. این میتواند یک مزیت بزرگ باشد تا افرادی که در انزوای اجتماعی هستند یا به شدت از ویروس کرونا وحشتزده است؛ سراغ آنها بیایند.
هانسون رباتیک قصد کرده هزاران ربات انساننمای کوچک و بزرگ را در سال ۲۰۲۱ به فروش برساند. این شرکت هنوز به مدلها و تعداد دقیق تولید انبوه این رباتها اشاره نکرده است.
یوهان هورن، استاد رباتیک اجتماعی و همکار در پروژه ساخت و توسعه ربات سوفیا میگوید: «اگرچه این فناوری هنوز در مراحل ابتدایی است ولی همهگیری ویروس کرونا میتواند رابطه انسان و روباتها را تسریع دهد.» او میگوید این همهگیری به ما کمک میکند تا رباتها را زودتر به بازار بفرستیم و مردم درک خواهند کرد که دیگر راهی جایگزین برای آن نداریم!
شرکت هانوسن روباتیک امسال یک ربات جدید به نام Grace برای بخشهای مراقبتی و بهداشت و درمان تولید کرده است.
در بازار فقط شرکت هانسون رباتیک نیست و چندین شرکت دیگر هم رباتهای انساننمای خود را عرضه کردند و چشمانداز مشابهی دارند. ربات Pepper از شرکت SoftBank Robotics برای شناسایی افرادی که ماسک ندارند؛ استفاده میشود و چین از یک شرکت رباتیک به نام CloudMinds برای راهاندازی بیمارستان صحرایی در ووهان کمک طلب کرده بود.
فدراسیون بینالمللی رباتیک در آماری، پیش از همهگیری ویروس کرونا گفته بود که فروش رباتها در حال رشد است. بازار رباتها با ۳۲ درصد رشد از سال ۲۰۱۸ تا ۲۰۱۹ به ارزشی معادل ۱۱.۲ میلیارد دلار رسیده است.