ویدئوهای دیپ‌فیک جدید تام کروز – آیا تیک تاک باید ابزار داخلی تشخیص ویدئوی ساختگی داشته باشد؟

استفاده از ویدئوهای دیپ‌فیک هر روز بیشتر می‌شود. الان دیگر حتی برای سرگرمی شاهد هستیم که ویدئوهای محدود و کم‌کیفیتی از شخصیت‌های ایرانی هم وارد اینستاگرام و دیگر شبکه‌های اجتماعی می‌شود.

در واقع با یک سیستم کامپیوتری نسبتا قوی و کمی تیزهوشی و استفاده از ابزارها و نرم‌افزارهایی که هر کسی می‌تواند دانلود کند، می‌شود ویدئوهای دیپ فیک تهیه کرد.

با تجربه زیاد و زیرکی، هر شخص باپشتکاری می‌تواند ویدئوهای باکیفیت دیپ فیک تهیه کند و حتی به مرحله‌ای برسد که بتواند بیشتر کاربران را متقاعد کند که ویدئو کاملا واقعی است.

به تازگی شخص اکانتی در تیک تاک با نام کاربری @deeptomcruise باز کرده و در آن ویدئوهایی از تام کروز منتشر کرده که واقعا نمی‌شود به سادگی متوجه دیپ فیک شدن آنها شد.

در یکی از این ویدئوها تام کروز را در حال غیب کردن یک سکه و در دیگری او را در حال بازی گلف و ذکر اینکه وارد تیک تاک شده، می‌بینیم.

واقعا در مقابل ویدئوهای دیپ فیک باکیفیت چه می‌شود کرد؟

یک مشکل این است که اینها آنقدرطبیعی هستند که تا زمانی که کسی نگوید ممکن است ویدئو اصالت نداشته باشد، کسی متوجه نکته مشکوکی در آنها نمی‌شود.

به علاوه از نظر ذهنی ما عادت کرده‌ایم که ویدئو را مدرک و سندی بدانیم که جعل کردنش دشوار است و هر چه را که می‌بینیم، باور می‌کنیم.

مایکروسافت و برخی شرکت‌های دیگر ابزارهایی دارند که می‌توانند ویدئوهای دیپ‌فیک را بررسی کرده و مثلا با تشخیص محو شدن غیرطبیعی بخشی از ویدئو و ناهمخوانی اندک بخشی از آن در لحظه، متوجه ساختگی بودن ویدئو بشوند.

همانگونه که شبکه‌های اجتماعی ابزارهایی برای تشخیص ویدئوهای مشمول کپی رایت دراند و مثلا مانع می‌شوند که در اینستاگرام شما به راحتی موزیک‌های خوانندگان غربی یا تکه‌های بلند فیلم‌های سینمایی را آپلود کنید، احساس می‌شود که آنها باید مجهز به ابزارهای توکار تشخیص ویدئوهای دیپ فیک هم بشوند.

نکته دیگر این است که اشخاص مشهور و سلبریتی‌ها، حتی اگر قصد حضور و درج هیچگونه محتوایی در برخی شبکه‌های اجتماعی نداشته باشند، بهتر است که دست‌کم یک اکانت تایید شده در آن برای خود درست کنند.

این طوری مثلا در تیک تاک کاربران گیج نمی‌شوند و آنها می‌توانند در قبال انتشار ویدئوهای دیپ فیک به آسانی اظهار نظر کنند و جعلی بودن آنها را گوشزد کنند.

ویدئوهای دیپ فیک یک شمشیر دوبله هستند:

از یک سو به گمانم آنها در سال‌ها پیش رو مرتب برای تولید محتواهای کاذب و فیک استفاده خواهند شد و ناگزیز باعث بدنامی برخی‌ خواهند شد. به علاوه چنان که افتد و دانی علاقه برخی برای تولید ویدئوهایی با محتوای غیراخلاقی از چهره‌های مشهور، رو به فزونی است.

اما از سوی دیگر، با پیشرفته شدن این فناوری من شخصا خیلی امیدوارم فیلم‌های سینمایی با حضور ترکیبی ستاره‌های درگذشته سینما ببینم. همین حالا هم جوان‌سازی ستاره‌های پیر و نیز زنده کردن برخی از ستاره‌های درگذشته، مرسوم شده و در سال‌های آینده حتما از این فناوری بیشتر استفاده خواهد شد. به نظرتان کی شاهد اولین فیلمی خواهیم بود که همه هنرپیشه‌هایش مرده باشند؟ تنها محدودیت در یک دهه پیش رو احتمالا حق استفاده از چهره آنها خواهد بود و نه محدودیت‌های تکنولوژیک!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
[wpcode id="260079"]