آیا فاطمه ابراهیمی با این موتور پلاسمایی موشک نسل جدید، فصل جدید در اکتشافات فضایی خواهد گشود؟

0

اکثر سایت‌ها و خبرگزاری‌های مهم به تازگی خبر موتور مفهومی که فاطمه ابراهیمی، دانشمند ایرانی – آمریکایی پیشنهاد کرده را بازتاب داده‌اند.

در موتورهای روتین شمیایی، ماده سوختی با یک ماده اکسیدکننده می‌سوزد و طبق قوانین حرکتی نیوتون وقتی با سرعت زیاد از انتهای موشک خارج می‌شود، نیرویی پیشبرنده در خلاف جهت ایجاد می‌کند و موشک را به جلو می‌برد.

دهه‌هاست که عمدتا موشک‌های فضاپیمای ما به همین ترتیب عمل کرده‌اند. در این حالت به خاطر محدود بودن سوخت، موشک وزن محدودی را می‌تواند حمل کند و زمان محدودی روشن خواهد ماند.

همه ابتکارهای ما این بوده که مثلا جرم مواد ارسالی مثل مدارگردها و سیاه‌نشین‌ها را تا حد ممکن کم کنیم و از مواد شیمیایی کاراتر استفاده کنیم. در واقع منتهای کاری که در این روش می‌کرد این بود که نسبت جرم ماده سوختی به جرم وسایل را مانند نسبت سفیده و زرده تحم مرغ به پوسته آن بکنیم تا زمان بیشتری موشک روشن بماند.

بعد از آن داستان موتورهای یونی موشکی پیش آمد. آنها می‌توانستند یون‌ها را با سرعتی بیشتر از حداکثر خارج شدن گاز از موتورهای روتین خارج کنند و به همین علت شتاب موشک را بیشتر می‌توانستند افزایش بدهند و نیازشان به ماده که مثلا یون‌های زنون خیلی کمتر بود.

فاطمه ابراهیمی در آزمایشگاه فیزیک پلاسمای پرنیستون وابسته به وزارت انرژی آمریکا کار می‌کند. او با الهام از شراره‌های خارج شده از خورشید مفهوم اتصال مجدد مغناطیسی یا magnetic reconnection را چند سال پیش ارائه کرد که فرایندی است که در آن پلاسمای تحت میدان مغناطیسی مراحل همگرایی و جدا شدن را بارها تجربه می‌کند.

حالا او پیشنهاد کرده که موتوری بر همین اساس ساخته شود، یعنی نسل جدید از موتورهای یونی ساخته شود که با میدان مغناطیسی همان یون‌های سنگین زنون را شتاب بدهند. برخلاف نسل کنونی موتورهای یونی به سرعت‌های بالاتر، حدود 10 برابر بیشتر از از شتاب‌دهنده‌های کنونی برسند. شبیه‌سازی‌های کامپیوتری هم فعلا کارایی این موتور را اثبات کرده‌اند.

کلا موتور مفهومی جدید پیشنهادی فاطمه 3 تفاوت با موتورهای یونی کنونی دارد:

یکی اینکه قدرت میدن مغناطیسی را می‌توان کم و زیاد کرد و متناسب با آن موشک را راحت‌تر در اعماق فضا هدایت کرد.

تفاوت دوم این است که این موتور هم ذرات پلاسما و هم پلاسمویید را خارج می‌کند.

تفاوت سوم استفاده از میدان مغناظیسی برای خارج کردن یون‌هاست. بقیه شتاب‌دهنده‌ها همان طور که اشاره شدن تنها می‌توانند از گاز سنگین زنون استفاده کنند، اما موتور جدید، دست‌کم در بخش تئوری می‌تواند از گازهای سبک‌تر هم استفاده کند.


اگر خواننده جدید سایت «یک پزشک»  هستید!
شما در حال خواندن سایت یک پزشک (یک پزشک دات کام) به نشانی اینترنتی www.1pezeshk.com هستید. سایتی با 18 سال سابقه که برخلاف اسمش سرشار از مطالب متنوع است!
ما را رها نکنید. بسیار ممنون می‌شویم اگر:
- سایت یک پزشک رو در مرورگر خود بوک‌مارک کنید.
-مشترک فید یا RSS یک پزشک شوید.
- شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید: صفحه تلگرام - صفحه اینستاگرام ما
- برای سفارش تبلیغات ایمیل alirezamajidi در جی میل یا تلگرام تماس بگیرید.
و دیگر مطالب ما را بخوانید. مثلا:

روش‌های بد نشستن روی صندلی و شیوه نشستن سالم روی صندلی در محیط کار

در موقعیت‌های مختلف یا در هنگام خستگی، روش‌های مختلفی برای نشستن روی صندلی از سوی ما استفاده می‌شود که برای بدن مفید نیستند. برخی از این موارد عبارتند از:خم شدن روی صندلی: وقتی روی صندلی خمیده می‌شوید، ستون فقرات شما به درستی حمایت…

بیماری‌ها و مشکلات روانی می‌توانند به مانند همین غول‌های تصور شده توسط میدجرنی باشند، اما می‌توان…

تا وقتی کسی مبتلا به یک مشکل روانپزشکی نشده باشد یا آشنا و فامیلی نداشته باشد که مبتلا به شکل جدی آنها باشد، نمی‌داند که چقدر روی کیفیت زندگی تاثیرگذار هستند. کسی که افسردگی ندارد، تعجب می‌کند که مثلا چطور کسی از قدم زدن یا غذای خوب یا…

آیا می‌توانید در این عکس شیر کوهی را در حال تعقیب الک (گوزن شمالی) ببینید؟

یک دوربین خودکار راه‌اندازی شده توسط سرویس حیات وحش ایالات متحده، عکس‌هایی از یک شیر کوهی را در حال تعقیب یک گوزن شمالی ثبت کرد. از این عکس‌ها مشخص است که این شکارچی بسیار دشوار است.پس اگر گوزن بزرگ شکار شده باشد و متوجه خطر نشده باشد،…

عکس‌هایی از زیباترین کتابخانه‌های دنیا

کتابخانه‌ها باید مظهر فرهنگ و هنر هر کشوری باشند. ساختمان ایمن و بزرگ، منظره تالار کتابخوانی، نوع چینش کتاب‌ها و تحویل آنها به کتابخوان‌ها، داشتن اینترنت آزاد و پرسرعت، حفاظت از نسخه‌های خطی و اسناد باارزش، آزاد بودن کتابخانه در حد امکان…

فهرست چیزهایی که تا همین 20 – 30 سال پیش در ایران و جهان معمولی بودند، اما الان کارها و خریدها…

اوضاع اقتصادی کلی دنیا خوب نیست. از یک سو میل و اشتیاق همه به کمتر کار کردن و بیشتر داشتن و به خصوص سخت گرفتن به هم بیشتر شده و از سوی دیگر، درآمدها آنچنان افزایش نیفتاده‌اند. در این میان برخی کشورها با تورم‌های باورنکردنی دست به گریبان…

کارخانه متروکی در پرتغال با ماشین‌های کلاسیک قدیمی در آن کشف شد و سوژه عکاسی شد

متروک بودن هم زیبایی خاص خودش را دارد. خانه و هتل و امارت متروک انگار یک تونل زمان است. یک موزه خاک گرفته دست نخورده.اما این بار کارخانه‌ای با ده‌ها ماشین کلاسیک رها شده در پرتغال با کوشش عکاسان سوژه شده.«داخل این ساختمان صنعتی دو…
آگهی متنی در همه صفحات
دکتر فارمو / کلینیک زیبایی دکتر محمد خادمی /جراح تیروئید / پزشکا /تعمیر فن کویل / سریال ایرانی کول دانلود / مجتمع فنی تهران / دانلود فیلم دوبله فارسی /خرید دوچرخه برقی /خرید دستگاه تصفیه آب /موتور فن کویل / شیشه اتومبیل / نرم افزار حسابداری / خرید سیلوسایبین / هوش مصنوعی / مقاله بازار / شیشه اتومبیل / قیمت ایمپلنت دندان با بیمه /سپتیک تانک /بهترین دکتر لیپوماتیک در تهران /بهترین جراح بینی در تهران / آموزش تزریق ژل و بوتاکس / دوره های زیبایی برای مامایی / آموزش مزوتراپی، PRP و PRF /کاشت مو /قیمت روکش دندان /خدمات پرداخت ارزی نوین پرداخت / درمان طب / تجهیزات پزشکی / دانلود آهنگ /داروخانه اینترنتی آرتان /اشتراك دايت /فروشگاه لوازم بهداشتی /داروخانه تینا /لیفت صورت در تهران /فروش‌ دوربین مداربسته هایک ویژن /سرور مجازی ایران /مرکز خدمات پزشکی و پرستاری در منزل درمان نو / ثبت برند /حمل بار دریایی از چین /سایت نوید /پزشک زنان سعادت آباد /کلاه کاسکت / لمینت متحرک دندان /فروشگاه اینترنتی زنبیل /ساعت تبلیغاتی /تجهیزات پزشکی /چاپ لیوان /خرید از آمازون /بهترین سریال های ایرانی /کاشت مو /قیمت ساک پارچه ای /دانلود نرم افزار /

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.