6 کتاب از مجموعه کتاب‌های دکتر سئوس به علت داشتن محتوای نژادپرستانه دیگر منتشر نخواهند شد

محدوده بازنگری در انتشار آثار قدیمی به خاطر ناهمخوانی با استانداردهای کنونی تا کجا پیش خواهد رفت؟

1

تئودور سئوس گایزل ملقب به دکتر سئوس، یکی از محبوب‌ترین داستان‌نویس‌ها و تصویرگرهای ادبیات کودکان است. او در اسپرینگ‌فیلد در ماساچوست در دوم مارس سال 1904 به دنیا آمد. کتاب‌های او به زبان‌های متعددی ترجمه شده و در بیش از 100 کشور دنیا به فروش می‌روند.

گرچه او در سال 1991 درگذشت، اما کتاب‌هایش همچنان محبوب و پرفروش هستند، آنچنانکه بر اساس برآوردی که در سال 2020 انجام شد، مشخص شد که مقام دوم فروش کالاهای فرهنگی را در بین مشاهیر درگذشته در اختیار دارد و هر ساله میلیون‌‌ها دلار سودهی دارند. (مایکل جکسون در رتبه اول است.)

کتاب‌های او فضایی صمیمانه دارند و حاوی مضامین خوبی مانند احترام به محیط زیست و ترویج مدارا هستند. اما در سال‌های اخیر رویکرد منفی‌ای نسبت به برخی از محتواهای کتاب‌های او شکل گرفته و منقدان بر این باورند که کنایه‌های منفی در کتاب‌های او نسبت به سیاهان و آسیایی‌ها وجود داشته است.

به علاوه، متناسب با زمان انتشار در کتاب‌های او برخی محتواهای ترویج کننده پروپاگاندای غربی و حتی تبلیغاتی وجود دارد که منتقدها تصور می‌کنند که دیگر لزومی ندارد در زمان حاضر به همان صورت منتشر شوند.

به همین خاطر سرانجام مؤسسه انتشاراتی دکتر سئوس یا Dr. Seuss Enterprises تصمیم گرفته که 6 عدد از کتاب‌ها را تجدید چاپ نکند.

کتاب‌هایی که دیگر منتشر نخواهند نشد اینها هستند:

And to Think That I Saw It on Mulberry Street
If I Ran the Zoo
McElligot’s Pool
On Beyond Zebra!
Scrambled Eggs Super!
The Cat’s Quizzer

این تصمیم در سال پیش در پی ماه‌ها بحث و مذاکره با مخاطبان کتاب‌ها، استادان دانشگاه‌ها و متخصصان صورت گرفته است.

این در حالی که است که حتی پیش‌تر از این تصمیم هم برخی کتابخانه‌ها تعدادی محدود یا همه کتاب‌های دکتر سئوس را ممنوع کرده بودند. مثلا در سال 2017 در پی هدیه 10 کتاب دکتر سئوس از سوی ملانیا ترامپ به کتابخانه کمبریج، این کتابخانه آنها را به خاطر داشتن پروپاگانداهای نژادپرستانه و کاریکاتورها و ترویج رفتارهای کلیشه‌ای منفی علیه نژادها، ممنوع کرد.

به خصوص در چند ساله اخیر، شواهدی وجود دارد که مبارزان علیه تبعیض نژادی، مقداری افراطی شده‌اند. وقتی می‌بینیم که فیلم بربادرفته مدتی از یک شبکه پخش جاری فیلم بیرون کشیده می‌شود، یا افرادی به خاطر جایزه نگرفتن هنرپیشه‌های رنگین‌پوست خیلی راحت انگ نژادپرستی می‌زنند یا هنگامی که برخی استودیوها و فیلمسازها به صورت تصنعی کاراکترهای رنگین‌پوست را جانشین کاراکترهای تعریف شده قبلی می‌کنند تا تظاهر به نگاه مساوی به همه قومیت‌ها و نژادها کنند، این مسئله حاد می‌شود.

ممکن نیست که یک اثر هنری از رمان و شعر گرفته تا موسیقی و انیمیشن و فیلم تحت تاثیر شرایط زمانه‌اش قرار نگیرد.

تکلیف برخی کتاب‌ها که آشکارا ترویج خشونت و نابرابری می‌کنند، روشن است. اما برخی آثار و کتاب‌ها اتفاقا در دوره‌ای دشوار، جلوتر از زمانه خود بودند و سعی داشتند که نگاه مهربانه‌تری را تروجی کنند. با استانداردهای کنونی، همین آثار البته در برخی بخش‌ها واپس‌گرا و عجیب ممکن است به نظر آیند.

اما سوال اصلی این است که ما آیا مثلا حق ویرایش کردن این آثار یا ممنوع کردنشان را داریم؟

چند روز پیش داشتم کتاب تن تن در کنگو را ورق می‌زدم با خودم گفتم که ترسیم سیاهان با آن هیئت بدوی هم لابد از دید منتقدان و مروجان اخلاق کنونی، پذیرفتنی نیست.

آیا بهتر نیست که به جای پاک کردن یا تغییر گذشته، آینده‌ای متفاوت خلق کنیم؟ آیا بهتر نیست که به جای تغییر کاراکترها و قهرمانان سینمایی تثبیت شده قبلی در دنیای سینما، بیاییم و کاراکترهایی نو مثل همین کاراکتر پلنگ سیاه با بازی بازیگر درگذشته چدویک بوزمن درست کنیم؟

دامنه حذف آثار قبلی به خاطر داشتن محتواهایی که با استانداردهای کنونی نمی‌خوانند، می‌تواند خیلی پیش برود. مثلا شما تصور کنید که اکثر فیلم جیمز باند هم به راحتی می‌توانند برچسب زن‌ستیزانه  بگیرند و در آینده غیرقابل پخش شوند!

یک راهکار میانه می‌تواند درج مقدمه یا مؤخره یا پانویس‌هایی در کتاب‌های یا قبل پخش آثار قدیمی باشد. مثلا چند سال است که کتاب نبرد من آدولف هیتلر مجددا و بدون هیچ ویرایشی در آلمان مجوز چاپ گرفته، منتها به شرط درج مقدمه‌ای بر آن. (من نبرد من ویرایش جدید یا نسخه‌های موجود در بازار غیررسمی کتاب را ندارم و نمی‌دانم اصلا مقدمه و تحلیلی دارند یا نه.)


اگر خواننده جدید سایت «یک پزشک»  هستید!
شما در حال خواندن سایت یک پزشک (یک پزشک دات کام) به نشانی اینترنتی www.1pezeshk.com هستید. سایتی با 18 سال سابقه که برخلاف اسمش سرشار از مطالب متنوع است!
ما را رها نکنید. بسیار ممنون می‌شویم اگر:
- سایت یک پزشک رو در مرورگر خود بوک‌مارک کنید.
-مشترک فید یا RSS یک پزشک شوید.
- شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید: صفحه تلگرام - صفحه اینستاگرام ما
- برای سفارش تبلیغات ایمیل alirezamajidi در جی میل یا تلگرام تماس بگیرید.
و دیگر مطالب ما را بخوانید. مثلا:

چرا غذاها در کتاب‌های مصور و انیمیشن‌ها اینقدر اشتها برانگیزند؟!

دوران کودکی خودم را که به یاد می‌آورم، یاد کتاب‌های داستان مصور می‌افتم که در بعضی از صفحات آن عکس میزهای پر از غذا درج شده بود. نقاشی‌های آنقد آنقدر خوب بودند که تصور می‌کردم میوه‌ها و مرغ و بوقلمون و سوسیس فرنگی‌ها مسلما باید کیفیت…

جورج اسپنسر میلت: مرگ دردناک به خاطر فرار از بوسیده شدن!

جورج اسپنسر میلت یک پسر 15 ساله که در ساختمان متروپولیتن لایف نیویورک در سال 1909 کار دفتری می‌کرد. در پانزدهمین سالگرد تولدش، همکاران زنش او را مسخره کردند و تظاهر کردند که در نظر دارند که برای هر سال زندگییک بار او ببوسند. میلت به شوخی از…

خارج از کادرهای عکس‌های مشهور چه گذشته؟ حالا کاربران می‌خواهد با هوش مصنوعی Generative Fill فتوشاپ…

هوش مصنوعی به سرعت در حال توسعه است و هر روز می بینیم که چقدر توسعه پیدا می‌کند. یکی از پیشرفت‌های تازهاخیراً ابزار جدید AI Generative Fill فتوشاپ بوده است.با کمک آن می‌توان بسیار ساده چیز ناخواسته‌ای را حذف کرد یا اشیایی را اضافه کرد…

این عکس‌های تاریخی را یا ندیده‌اید یا احتمالش کم است که دیده باشید!

پسرک «بانجو» نوا» با سگش -  تقریباً در اوایل دهه 1900جورج لوکاس قبل از تکامل جلوه‌های کامپیوتری، 1984فضای داخلی خطوط قطار اورینت اکسپرس،  سال 18831947. دختری در حال بازی با ماشین اسباب‌بازی، شهر نیویورک، عکس از فرد…

اگر نسخه پنجابی سریال بریکینگ بد ساخته می‌شد!

بریکینگ بد یک سریال تلویزیونی درام تلویزیونی بسیار محبوب آمریکایی است که از سال ۲۰۰۸ تا ۲۰۱۳ از شبکه AMC پخش می‌شد. این سریال توسط وینس گیلیگان ساخته شد و برایان کرانستون در نقش والتر وایت، معلم شیمی دبیرستانی که به سرطان ریه مبتلا است و…

واقعیت دگرگون: اگر استالین یا تزارها به سبک هنر شوروری یا روس‌ها، ساختمان‌های مهم دنیا را می‌ساختند!

هنر شوروری و روس‌ها و البته خلاقیت‌ها و ظرافت‌ها و جزئیات خودش را دارد. اما در این بین ساختمان‌های زمخت عظیم زیادی هم توسط آنها ساخته شده که بیشتر ابهت و پیشتازی و قدرت را می‌خواستند بنمایانند.حالا تصور کنید که ساختمان‌های مهم دنیا را…
منبع pbs
آگهی متنی در همه صفحات
دکتر فارمو / کلینیک زیبایی دکتر محمد خادمی /جراح تیروئید / پزشکا /تعمیر فن کویل / سریال ایرانی کول دانلود / مجتمع فنی تهران / دانلود فیلم دوبله فارسی /خرید دوچرخه برقی /خرید دستگاه تصفیه آب /موتور فن کویل / شیشه اتومبیل / نرم افزار حسابداری / خرید سیلوسایبین / هوش مصنوعی / مقاله بازار / شیشه اتومبیل / قیمت ایمپلنت دندان با بیمه /سپتیک تانک /بهترین دکتر لیپوماتیک در تهران /بهترین جراح بینی در تهران / آموزش تزریق ژل و بوتاکس / دوره های زیبایی برای مامایی / آموزش مزوتراپی، PRP و PRF /کاشت مو /قیمت روکش دندان /خدمات پرداخت ارزی نوین پرداخت / درمان طب / تجهیزات پزشکی / دانلود آهنگ /داروخانه اینترنتی آرتان /اشتراك دايت /فروشگاه لوازم بهداشتی /داروخانه تینا /لیفت صورت در تهران /فروش‌ دوربین مداربسته هایک ویژن /سرور مجازی ایران /مرکز خدمات پزشکی و پرستاری در منزل درمان نو / ثبت برند /حمل بار دریایی از چین /سایت نوید /پزشک زنان سعادت آباد /کلاه کاسکت / لمینت متحرک دندان /فروشگاه اینترنتی زنبیل /ساعت تبلیغاتی /تجهیزات پزشکی /چاپ لیوان /خرید از آمازون /بهترین سریال های ایرانی /کاشت مو /قیمت ساک پارچه ای /دانلود نرم افزار /
1 نظر
  1. امير ملکي می گوید

    سلام. کاملا با تندروی زیاده از حد (و غلط) در مبارزه با نژادپرستی و کلیشه های جنسیتی مخالفم. این رویکرد خیلی شبیه روش رایش سوم در سوزاندن کتابها هست. پلیدی هرگز با محو کردن از بین نمیره، بلکه فقط آگاهی میتونه پلیدی رو بی اثر کنه

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.