آیفون ۱۲ پرو مکس در برابر وانپلاس ۹ پرو: جدیدترین پرچمدار اندرویدیها سرشاخ با بهترین آیفون ۱۲

با عرضه گوشی وانپلاس ۹ پرو، شاهد یک گوشی اندرویدی پرچمدار دیگر برای رقابت با آیفون ۱۲ پرو مکس هستیم.
وانپلاس معمولا گوشیهای ارزانقیمتی روانه بازار میکرد و در دسته پرچمداران ارزانقیمت بود که محبوب کاربران با بودجههای ناکافی هستند. اما وانپلاس ۹ پرو با قیمت ۹۶۹ دلار آغاز میشود که فاصله زیادی با قیمت ۱۰۹۹ دلار آیفون ۱۲ پرو مکس ندارد.
اما هنوز میتوان روی قیمت وانپلاس به عنوان یک مزیت رقابتی حساب باز کرد. به علاوه، سختافزار جدیدترین گوشی این شرکت حرفهای زیادی برای گفتن دارد و خرید آن را ارزشمند میکند. بهویژه، شارژ سریع باورنکردنی آن که وسوسهانگیز است.
ما در این مطلب، دو گوشی آیفون ۱۲ پرو مکس و وانپلاس ۹ پرو را در هفت دسته با هم مقایسه کرده و در هر دسته برنده را مشخص میکنیم تا به شما در انتخاب یکی از این دو گوشی برای خرید کمک بزرگی کرده باشیم.
آیفون ۱۲ پرو مکس در برابر وانپلاس ۹ پرو: قیمت و ارزش خرید
آیفون ۱۲ پرو مکس از قیمت ۱۰۹۹ دلار برای پیکربندی ۱۲۸ گیگابایت با رم ۶ گیگابایت آغاز میشود. شما با پرداخت ۱۰۰ دلار بیشتر میتوانید فضای ذخیرهسازی را دو برابر افزایش داده و به ۲۵۶ گیگابایت برسانید. مدل ۵۱۲ گیگابایت هم با قیمت ۱۳۹۹ دلار به فروش میرسد.
گوشی وانپلاس ۹ پرو ارزانتر بوده و با قیمت ۹۶۹ دلار برای مدل ۱۲۸ گیگابایت و ۸ گیگابایت رم شروع میشود. مدل پرچمدار این گوشی با ۱۲ گیگابایت رم و ۲۵۶ گیگابایت فضای ذخیرهسازی به قیمت ۱۰۶۹ دلار عرضه میشود.
بنابراین، هنوز گوشی وانپلاس یک شکاف قیمتی ۱۳۰ دلاری با آیفون ۱۲ پرو مکس دارد که برای برخی از کاربران مزیت بزرگی است و خرید این گوشی را در دسترستر میکند.
برنده: وانپلاس ۹ پرو
آیفون ۱۲ پرو مکس در برابر وانپلاس ۹ پرو: طراحی
آیفون ۱۲ پرو مکس یک طراحی تحسینبرانگیز و قابل توجه دارد. شاید بهترین طراحی آیفون اپل در چند سال اخیر باشد. گوشههای این گوشی باعث شدند نگه داشتن آن راحت شود. به طرز چشمگیری نازک است و نمایشگر بزرگ آن با کنارههای منحنی باعث افزایش دید بصری شده و برای بسیاری از کاربران یک نمایشگر ایدهآل است.
نمایشگر این گوشی نسبت به مدل پیشین، پیشرفت داشته و Ceramic Shield تنها یک مزیت آن است. از استاندارد IP68 برخوردار است تا در برابر آب و گرد و غبار مقاومت کند. تستها نشان میدهند که دوام بیشتری نسبت به گذشته دارد اما هنوز هم اگر محکم به یک شی سخت برخورد کند؛ شکسته خواهد شد.
در آن سو، گوشی وانپلاس ۹ پرو از یک طراحی بسیار امن و مطمئن برخوردار است. به نظر میرسد استقامت این گوشی به اندازه دیگر پرچمدارهای بازار در چند سال اخیر رسیده است.
در پشت و جلو از یک شیشه خمیده با لبههای گرد سود میبرد که کاملا در تضاد با لبههای تخت آیفون ۱۲ پرو مکس است. کار با آن کمی مشکل است چون دائم از درون دست میلغزد و باید حتما برای آن یک کاور تهیه شود. آیفون ۱۲ پرو مکس در این زمینه بسیار بهتر است و راحت میتوان با دست آن را نگه داشت؛ فقط اندازه آیفون کمی بزرگ است و به سختی در جیب قرار میگیرد.
اگر مدلی از وانپلاس ۹ پرو با رنگ Morning Mist را انتخاب کنید؛ زیباتر و دارای رنگهای با نشاط و آیینهای بیشتری است ولی لکپذیری آن هم بالا میرود. اگر روی لکههای بدنه گوشی حساس هستید؛ بهتر است مدل Pine Green را انتخاب کنید که یک رنگ مات زیبا است.
ماژول دوربین گوشی ۹ پرو وانپلاس با همکاری شرکت هاسلبلاد ساخته شده و شمایلی مشابه ماژولهای دوربین دیگر پرچمدارها به خود گرفته است. یک طراحی مستطیلیشکل زیبایی دارد و چون در گوشه بالا سمت چپ است؛ زیاد مزاحم انگشتان دست نیست.
متاسفانه، گوشی وانپلاس از استاندارد IP68 پشتیبانی نمیکند و در برابر آب و گرد و غبار آسیبپذیر است. در صفحهنمایش از شیشه Gorilla Glass Victus استفاده کرده است که یک گزینه مقاوم و محکم در برابر نمایشگر Ceramic Shield آیفون است.
در ارتفاع و ضخامت گوشی آیفون ۱۲ پرو مکس کوچکتر از وانپلاس ۹ پرو است. گوشی آیفون ۱۲ پرو مکس با اندازه ۶.۳ در ۳.۱ در ۰.۲۹ اینچ و وانپلاس ۹ پرو با اندازه ۶.۴ در ۳ در ۰.۳۱ اینچ عرضه شدند.
البته، اختلاف اندازه این دو گوشی بسیار ناچیز است و شاید برای بسیاری از کاربران اصلا قابل تشخیص نباشد. این اندازهها باعث میشوند بتوان با یک دست گوشیها را گرفت و مشغول کار با آنها شد.
آیفون ۱۲ پرو مکس اگرچه کمی نازکتر است ولی از نظر وزنی سنگینتر بوده و وزنی ۸ انسی در برابر ۷.۱ انس وانپلاس دارد.
به طور کلی، آیفون ۱۲ پرو مکس از نظر طراحی امتیازات بیشتری کسب میکند و طراحی زیبا و منحصربهفرد آن کاملا قابل تشخیص است. ضمن اینکه دوام بیشتری داشته و دارای یک نمایشگر کاملا تخت است.
برنده: آیفون ۱۲ پرو مکس
آیفون ۱۲ پرو مکس در برابر وانپلاس ۹ پرو: صفحهنمایش
گوشی اپل از صفحهنمایش ۶.۷ اینچی Super Retina XDR اولد با رزولوشن ۲۷۷۸ در ۱۲۸۴ پیکسل برخوردار است. گوشی وانپلاس همان اندازه ۶.۷ اینچی را دارد اما از نظر رزولوشن متفاوت است و در رده QHD با ۳۲۱۶ در ۱۴۴۰ پیکسل قرار میگیرد. گوشی وانپلاس یک پنل آمولد با نرخ تازهسازی تصویر ۱۲۰ هرتزی دارد که در هنگام نمایش محتوای استاتیک میتواند تا ۱ هرتز کاهش پیدا کند.
وقتی نوبت به مشاهده محتوای اعم از ویدئو و عکس و بازی میرسد؛ به هر حال نمایشگر وانپلاس ۹ پرو نمایش بهتری دارد و تصاویر از وضوح و شفافیت و عمق بیشتری برخوردار هستند. هر دو گوشی در نمایش محتوای HDR خوب عمل میکنند و تصاویری درخشان به نمایش میگذارند.
وقتی هر دو گوشی را در کنار هم قرار دهید و بخواهید وضوح نمایشگرهای آنها را مشاهده کنید؛ با اجرای یک ویدئو از سایت نتفلیکس متوجه خواهید شد که گوشی وانپلاس ۹ پرو دقت رنگ بسیار بیشتری نسبت به آیفون ۹ پرو مکس دارد. رنگها در گوشی وانپلاس طبیعیتر، زندهتر و واقعیتر هستند اما رنگها در گوشی آیفون کمی مصنوعی و غیرطبیعی میشوند. در عوض، آیفون رنگهای یکنواختتری میسازد که باعث نمایش جزئیات بیشتری میشود (نمایشگر آیفون در سمت چپ تصویر زیر):
صرفنظر از اینکه کدام گوشی ترکیب و عمق رنگ بهتری دارد؛ نمیتوان از مزیت بزرگ نمایشگر وانپلاس گذشت. نرخ تازهسازی تصویر ۱۲۰ هرتز که میتواند متغیر باشد و تا ۱ هرتز کاهش پیدا کند؛ به همه حرف و حدیثها درباره مقایشه نمایشگرهای این دو گوشی پایان میدهد. آیفون ۱۲ پرو مکس نهایتا از نرخ تازهسازی تصویر ۶۰ هرتز پشتیبانی میکند. تفاوت میان نمایشگرهای ۶۰ هرتزی و ۱۲۰ هرتزی بسیار زیاد است. حالا اگر نمایشگر آیفون ۹۰ هرتزی بود؛ شاید میشد با اغماض از این ویژگی گذر کرد.
نمایش روان و تمیز انیمیشنها و فیلمها در آیفون نسبت به گوشیهای اندرویدی همیشه یک مزیت بزرگ برای اپل بوده است اما حالا دیگر مزیت نیست. شاید هنوز احساس کنید در آیفون ۱۲ پرو مکس شاهد تصاویر نرمتر و تمیزتری هستید ولی وقتی صحبت از اجرای سیستمعامل و نرم افزارها میشود؛ نمایشگر ۱۲۰ هرتزی وانپلاس عملکرد درخشانتری دارد.
در تستهای محکزنی رنگ نمایشگرها، آیفون ۱۲ پرو مکس ۸۴.۸ درصد طیفهای رنگی DCI-P3 را پوشش میدهد اما وانپلاس با نتیجه ۱۴۷.۴ درصد بسیار درخشان است و انگار کاملا اشباع شده است. البته، اگر تنظیمات صفحهنمایش وانپلاس را روی طبیعی یا معمولی قرار دهید؛ نتایج به ۸۴.۹ درصد کاهش پیدا میکند.
در روشنایی باز هم پیروزی با وانپلاسن ۹ پرو است. نمایشگر این گوشی ۷۷۲ نیت روشنایی دارد و در مقابل گوشی آیفون ۱۲ پرو مکس فقط ۶۵۴ نیت روشنایی میدهد. البته، در روشنایی تفاوت زیادی میان دو گوشی نیست و هر دو در نور آفتاب به اندازه کافی روشن هستند.
برنده: وانپلاس ۹ پرو
آیفون ۱۲ پرو مکس در برابر وانپلاس ۹ پرو: کارایی
وانپلاس ۹ پرو بیش از هر گوشی دیگری از نظر کارایی به آیفون ۱۲ پرو مکس نزدیک است اما هنوز تراشه A14 Bionic به راحتی بر کوالکام اسنپدراگون ۸۸۸ پیروز میشود. حتی اگر تراشه ۸۸۸ با دو برابر رم نسبت به آیفون به کار گرفته شده باشد.
این روزها هیچ برنامه، بازی یا کاری نیست که باعث کاهش سرعت اسمارتفونها یا باعث هنگ شدن آنها شود. روی این گوشیها دهها برنامه، برگه مرورگر وب گوگل کروم، فیلم و عکس را با هم باز میکنیم ولی هنوز گوشیها به خوبی کار میکنند. هر دو گوشی بسیار قدرتمند هستند و به این زودیها سر خم نمیکنند.
در تستهای محکزنی Geekbench 5، گوشی iPhone 12 Pro Max امتیاز ۴۱۱۱ را به دست آورد که پس از آیفون ۱۲ مینی در رتبه دوم است. وانپلاس ۹ پرو که در حال حاضر سریعترین گوشی اندرویدی بازار است؛ موفق به کسب امتیاز ۳۶۸۵ شد تا نشان بدهد عملکرد ضعیفتری نسبت به آیفون ۱۲ دارد.
محکزنیهای کارت گرافیک نشان میدهد اپل در عمل چه مزایای بیشتری نسبت به وانپلاس دارد. در تست Wild Life Unlimited 3DMark وانپلاس ۹ پرو بد ظاهر نشد و توانست ۳۵ فریم در هر بخش را مدیریت کند ولی گوشی آیفون ۱۲ پرو مکس با مدیریت ۵۴ فریم در هر بخش توانست نزدیک به ۵۰ درصد کارایی بهتری داشته باشد.
در تست ویرایش فیلم Adobe Premiere Rush هم آیفون ۱۲ پرو مکس در ۲۸.۵ ثانیه موفق شد یک فیلم 4K را به 1080p تبدیل و رندر کند. وانپلاس ۹ پرو همین کار را در ۱ دقیقه و ۳ ثانیه انجام داد.
برای بسیاری از کاربران، این تفاوت کارایی قابل لمس نخواهد بود ولی تستها نشان میدهند آیفون ۱۲ پرو مکس گوشی قدرتمندتری است.
برنده: آیفون ۱۲ پرو مکس
آیفون ۱۲ پرو مکس در برابر وانپلاس ۹ پرو: عمر باتری و شارژر
اپل همراه آیفون ۱۲ پرو مکس آداپتور شارژ باتری نداده است تا این شانس را داشته باشید که خودتان یک شارژر سریعتر برای آیفون بخرید. از آن سو، وانپلاس ۹ پرو با یک شارژر سریع ۶۵ واتی عرضه شده است تا سریعترین شارژر گوشی تلفن همراه را در یک جعبه شاهد باشیم.
این شارژر میتواند در مدت ۳۰ دقیقه باتری کاملا خالی گوشی وانپلاس را به طور کامل شارژ کند. اما شارژر ۲۰ واتی اپل برای آیفون ۱۲ پرو مکس در همین زمان میتواند ۴۷ درصد باتری گوشی آیفون را شارژ کند.
تستهای باتری شامل گشتوگذار مداوم در وب با روشنایی ۱۵۰ نیت نمایشگر، آیفون ۱۲ پرو مکس ۱۰ ساعت و ۵۳ دقیقه دوام میآورد و وانپلاس ۹ پرو ۱۱ دقیقه و ۴۴ ثانیه. جالبتر اینکه این نتیجه گوشی وانپلاس با تنظیمات صفحهنمایش ۱۲۰ هرتزی به دست آمده است. وقتی گوشی را روی ۶۰ هرتز قرار دادیم؛ عمر باتری به ۱۰ ساعت و ۲۹ دقیقه کاهش یافت تا نشان بدهد بهتر است از نرخ تازهسازی تصویر بالا صرفنظر نکنیم.
روی گوشی آیفون اگر قابلیت 5G را غیرفعال کنید؛ یک ساعت به زمان عمر باتری افزوده میشود که باعث میشود مدت زمان باتری مشابه وانپلاس ۹ پرو بدهد.
هر دو گوشی از شارژر بیسیم و فناوری Qi پشتیبانی میکنند اما گوشی OnePlus 9 Pro از یک شارژر بیسیم فوق سریع ۵۰ واتی پشتیبانی میکند. برای این شارژر نیاز به Warp Charge 50 از شرکت وانپلاس دارید.
آیفون ۱۲ پرو مکس از شارژ بیسیم جدید MagSafe سود میبرد. این شارژر ترکیبی از فناوری Qi و یک آهنربای دایرهای است که در پشت گوشی آیفون قرار میگیرد. شارژر MagSafe با قیمت ۳۹ دلار برای گوشیهای اپل در دسترس است. تا کنون هم یک شارژر MagSafe شخص ثالث خوب وارد بازار نشده است و مدلهای موجود شما را ناامید میکنند.
در این بخش هیچ مسابقهای نیست؛ گوشی وانپلاس ۹ پرو از یک شارژر بسیار سریع ۶۵ واتی و یک شارژر سریع ۵۰ واتی برخوردار است. حتی اگر ۱۰ دقیقه گوشی را شارژ کنید؛ ۵۰ درصد باتری شارژ میشود.
برنده: وانپلاس ۹ پرو
آیفون ۱۲ پرو مکس در برابر وانپلاس ۹ پرو: دوربینها
نوع دوربینهای این دو گوشی کاملا مشابه هم هست. یک دوربین wide-angle، یک دوربین ultra-wide و یک دوربین telephoto و یک دوربین جلویی تشخیص چهره!
اپل در گوشی iPhone 12 Pro Max اسکنر LiDAR و سنسور TrueDepth را هم به این مجموعه اضافه کرده است که باعث ارتقای قابلیتهای عمقسنج و واقعیت افزوده میشود.
در آن سو، وانپلاس ۹ پرو از سیستم لیزر فوکوس خودکار و سنسور تک رنگ سود میبرد که باعث افزایش کیفیت عکسها روی لنزهای دیگر میشود.
از نظر مگاپیکسل، آیفون ۱۲ پرو مکس چندان هیجانانگیز و غیرقابلپیشبینی نیست. هر چهار دوربین ۱۲ مگاپیکسلی هستند ولی دوربین اصلی از زاویه دید بسیار خوب f/1.6 برخوردار است و دوربین اولتراواید به دهانه f/2.4 مجهز شده است. دوربین تلهفوتو و دوربین سلفی هم دهانهای f/2.2 دارد.
اما گوشی OnePlus 9 Pro از سنسور ۴۸ مگاپیکسلی Sony IMX789 برای دوربین اصلی استفاده میکند و دارای دهانه f/1.8 است. دوربین اولتراواید ۵۰ مگاپیکسلی از نوع Sony IMX766 با دهانه f/2.2 است. دوربین ۸ مگاپیکسلی تلهفوتو با زوم اپتیکال 3.3x و f/2.4 و دوربین ۲ مگاپیکسل مونوکروم را هم روی گوشی وانپلاس ۹ پرو داریم.
شرکت وانپلاس برای ساخت این دوربینها با شرکت معروف دنیای دوربین، هاسلبلاد همکاری کرده است. لزوما دنبال ساخت بهترین سختافزار برای دوربینها نبوده است و برعکس روی مگاپیکسل و رنگ و برنامه دوربین تمرکز کرده است.
وقتی در روز با دو دوربین عکس میگیرید؛ به وضوح کیفیت دوربین هر دو گوشی مشخص است و شما را خوشحال میکند. عکسهای آیفون ۱۲ پرو مکس ملایمتر و طبیعیتر هستند. عکسهای وانپلاس به پای سطوح خارقالعاده گوشیهای پرچمدار سامسونگ نمیرسد ولی باز هم رضایتبخش هستند. در اینجا سلیقه وارد میشود و برخی شاید عکسهای گوشی آیفون را بپذیرند و برخی دیگر سراغ عکسهای وانپلاس بروند. در عکسهای آیفون تعادل رنگ سفید را نمیبینیم و به نظر میرسد در این زمینه گوشی وانپلاس بهتر است.
در عکسهای اولتراواید، آیفون به طور کلی تصاویر بهتری ارائه کرده است اما قربانی تغییر شکل لبهای میشوند که گوشی وانپلاس از آن اجتناب کرده است.
برنده: سلیقهای است
آیفون ۱۲ پرو مکس در برابر وانپلاس ۹ پرو: نرمافزار
در اینجا نمیخواهیم iOS را با اندروید مقایسه کنیم و درباره مزایا و معایب نسبی هریک سخن بگوییم. هر دو سیستمعامل ویژگیهایی دارند که میتواند برای کاربران جذاب یا نقطه ضعف باشد. هر کاربری با دو الی سه هفته کار کردن با یکی از این سیستمعاملها، کاملا با آن سازگار میشود و شباهتهای بسیار زیادی بین آنها پیدا میکند و البته تفاوتها هم در جای خودشان مطرح هستند.
نکته مهمی که باید دربارهاش صحبت شود؛ بحث پشتیبانی نرمافزاری از دو دستگاه است که به وضوح آیفون ۱۲ پرو مکس با اختلاف قابل توجهی جلوتر است.
اپل ۵ الی ۶ سال از تلفنهای همراه خود پشتیبانی میکند. گوشیهای آیفون 6S و 6S پلاس به همراه آیفون SE اصلی (سال ۲۰۱۶) تازه پشتیبانی از iOS 15 را از دست میدهند. به این ترتیب، پشتیبانی از آنها توسط اپل ۶ و ۵.۵ سال طول کشیده است. برای آیفون ۱۲ پرو مکس هم میتوانیم چنین چیزی در نظر بگیریم.
اما گوشی وانپلاس ۹ پرو فقط دو بهروزرسانی اصلی اندروید را دریافت خواهد کرد. به این معنی که آخرین بهروزرسانی اواخر سال ۲۰۲۲ خواهد بود در حالیکه دارندگان آیفون ۱۲ پرو مکس میتوانند تا سال ۲۰۲۶ بهروزرسانی شوند.
برنده: آیفون ۱۲ پرو مکس
برنده نهایی: آیفون ۱۲ پرو مکس
در این مقایسه، آیفون ۱۲ پرو مکس برنده میشود ولی این رقابت بسیار نزدیک بود. گوشی اپل چند ویژگی و برتری غیر قابل انکار دارد.
پشتیبانی نرمافزاری یک موضوع بسیار مهم است. اپل ۴ سال بیشتر از وانپلاس از گوشیهای خود پشتیبانی نرمافزاری میکند و این برای افرادی که پول زیادی پرداخت کردند؛ بسیار اهمیت دارد. با توجه به سختافزار قدرتمند آیفون ۱۲ پرو مکس، قابل انتظار است که در سال ۲۰۲۶ هم هنوز خوب کار کند؛ پس مهم است که بهروزرسانیهای iOS را تا آن زمان بگیرد.
صفحهنمایش آیفون ۱۲ پرو مکس بزرگترین نقطهضعف این گوشی است؛ جایی که نمایشگر وانپلاس به نرخ تازهسازی ۱۲۰ هرتزی مجهز است. شارژر سریع وانپلاس را هم نباید فراموش کنیم. تصور داشتن یک شارژر ۶۵ واتی بسیار هیجانانگیز است.
در نهایت، اینکه اندروید دلخواه شما است یا iOS و طراحی کدام گوشی شما را جذب میکند یا عکسهای کدام دوربینها از نظر شما بهتر هستند؛ در انتخاب نهایی تاثیرگذار است.