توییت ایلان ماسک مبنی بر توقف فروش خودروهای تسلا با بیت کوین، باعث کاهش ارزش بیت کوین به میزان ۷ درصد شد!

تسلا فروش خودروهایش با بیت کوین را متوقف کرده است. ایلان ماسک روز پیش در توییتی به این امر اشاره کرد و گفت که به خاطر اینکه برای معدنکاوی بیت کوین، عملا از انرژی حاصل از سوختهای فسیلی استفاده میشود، این تصمیم را گرفته است.
به دنبال این توییت، ارزش بین کوین که معتبرترین ارز دیجیتال محسوب میشود، ۷ درصد سقوط کرد و به ۵۲ هزار و ۶۶۹ دلار رسید.
ایلان ماسک گفت که تسلا دیگر بیت کوین معامله نمیکند، اما قصد دارد به محض اینکه برای استخراج آن از انرژیهای تجدیدپذیر استفاده شود، دوباره به آن رو بیاورد.
او گفت که «ما به دنبال پولهای رمزنگاری شده دیگری که کمتر از یک درصد بین کوین انرژی به ازای تراکنش استفاده میکنند، هستیم.»
ایلان ماسک در توییت خود البته پول رمزنگاری شده را ایده خوبی از جهات مختلف دانشت و اشاره کرد که آنها نویدبخش هستند، اما در عین حال نمیشود نسبت به آسیبی که به محیط زیست وارد میکنند، بیتفاوت بود.
ماسک تازه در ماه مارس بود که اجازه خرید با بیت کوین را داده بود. همان طور که میدانید کامپیوترهای استخراجکننده بیت کوین انرژی بالایی مصرف میکنند، چون باید برای این کار محسابات بسیار پیچیدهای انجام بدهند. انرژی لازم برای این کار هم از سوختهای فسیلی و حتی زغال سنگ به دست میآید.
حرص و آز برای استخراج بیشتر رمزارزها، به خصوص در کشورهایی که هزینه متوسط برق پایین است، باعث درگیریهای سیاسی و اقدامات عجیبی شده و حتی برخی گمان میکنند که روی بار شبکه در ابعاد کشوری هم تاثیرگذار باشد.
برآورد میشود که میزان کل انرژی مصرف شده توسط دستگاه استخراج، به میزان انرژی مصرفی کشور هلند در سال ۲۰۱۹ باشد. این برآورد را دانشگاه کمبریج و آژانس انرژی بین المللی انجام دادهاند. حتی گمان میرود که میزان مصرف انرژی برای استحصال بیت کوین از مصرف انرژی آرژانتین و نروژ هم بالاتر باشد. تصور میشود که استخراجکنندههای چینی، ۷۰ درصد بیت کوین دنیا را به دست میآورند.
ماه فوریه تسلا اعلام کرد که به میزان یک و نیم میلیارد دلار بیت کوین خریده و به دنبال این اعلام بود که تسلا فروش خودرو با بیت کوین را هم شروع کرد. این اقدامات منجر به افزایش قیمت رمز ارز بیت کوین به میزان ۲۰ درصد شد.
حالا باید دید که این اقدام تسلا و ایلان ماسک واقعا با نیت کمک به محیط زیست و پیشگیری از مصرف بی رویه انرژی است، یا افزودن بر ژست شرکتی که در واقع فلسفهاش استفاده از انرژی پاک و با آلودگی حداقلی است؟
به سختی میتوان باور کرد که ماسک که یکی از معتقدان سرسخت به رمزارزهاست، آن را کنار بگذارد.
آیا در پشت پرده این ادعا، چیزی مثل روی آوردن به یک رمز ارز جدید نهفته نیست؟!