چه چیز باعث گرسنگی ما میشود؟

احساس گرسنگی: بصورت پیاپی به مغز فرستاده میشود. پیام این است که مواد غذایی موجود در خون، تمام شده، بیائید ببینیم این مهم چگونه است.
بدن ما و سایر موجودات زنده، باید کیفیت تعادل و توازن متابولیکی خود را حفظ کنند و مفهوم آن این است که باید تعادل و کنترلی بر میزان سوخت جذب شده و مصرف آن وجود داشته باشد.
به منظور تنظیم وزن بدن، دارای احساس گرسنگی، تشنگی و اشتها میباشیم. مرکز گرسنگی در مغز ما قرار دارد و مانند ترمزی در برابر فعالیتهای معده و روده عمل میکند. زمانی که خون دارای مقدار کافی مواد غذایی میباشد، این مرکز، فعالیتهای روده و معده را متوقف میکند، ولی هنگامی که در خون، مواد غذذیی کم میشود، معده و روده فعال میشوند و به همین علت است که وقتی گرسنه هستید معده شما صداهای خاصی را ایجاد میکند.
ولی گرسنگی به تنهایی با خالی بودن معده ارتباط ندارد. برای مثال: ممکن است فرد تبدار، معدهاش خالی باشد ولی احساس گرسنگی نکند و بدن او از ذخائر پروتئین بدن استفاده کند.
هنگامی که احساس گرسنگی میکنید، بدن نیاز به ماده انرژیزا دارد. شخصی که گرسنه است، هر غذایی را خواهد خورد و این اشتهای شماست که باعث میشود رژیم غذایی متنوعی را بر حسب نیاز بدن انتخاب کنید. برای مثال، هنگامی که شخصی شروع به شام خوردن میکند، ابتدا ممکن است از یک ظرف سوب شروع کند و سپس به گوشت و سبزیجات روی آورد. وقتی که به حد کافی خورد، به سراغ دسر، کیکی و یا قهوه میرود. اما بسیار مشکل است که به جای این مقدار غذا، به همان اندازه سیبزمینی بخورد.
این که یک موجود زنده چه مدت میتواند بدون صرف غذا زنده بماند، به سوختوساز بدن وابسته است. حیوانات خونگرم دارای سوختوساز بیشتری بوده و غذای خود را به سرعت مصرف میکنند و هر چه حیوان کوچکتر و پرجنبوجوش باشد. ذخایر غذایی خود را سریعتر مصرف میکند.