بازگشت ویروس جوکر به گوشی‌های اندرویدی: بدافزاری که می‌تواند حساب بانکی شما را بدون اینکه متوجه شوید خالی کند

ویروس جوکر در برخی اپلیکیشن‌های فروشگاه گوگل‌پلی پنهان شده است

0

پلیس بلژیک درباره بازگشت بدافزار Joker هشدار داد و می‌گوید این بدافزار در اپلیکیشن‌های مختلف روی فروشگاه گوگل‌پلی مخفی شده و در فرصت مناسب به گوشی‌های اندرویدی حمله می‌کند و بدون اینکه صاحب گوشی متوجه شود؛ حساب‌های بانکی آن‌ها را خالی می‌کند.

در بیانیه پلیس بلژیک که روز جمعه اخیر منتشر شده است؛ از ۸ اپلیکیشن مخرب روی گوگل پلی‌استور نام برده شده که تا کنون شناسایی شدند و به بدافزار خطرناک جوکر آلوده هستند.

اولین بار، بدافزار جوکر در سال ۲۰۱۷ مشاهده شد و به خاطر آلوده کردن و سرقت‌های مالی زیاد از قربانیان خود با مخفی شدن در اپلیکیشن‌های معروف، بر سر زبان‌ها افتاد.

از آن زمان تا کنون، سیستم دفاعی فروشگاه Play Store گوگل بیش از ۱۷۰۰ اپ را پیش از بارگیری به خاطر آلوده بودن به بدافزار جوکر حذف کرده است.

در سپتامبر سال ۲۰۲۰، ویروس جوکر دوباره در ۲۴ اپلیکیشن اندرویدی یافت شد که بیش از ۵۰۰ هزار بار پیش از حذف، توسط کاربران دانلود شده بودند. تخمین زده می‌شود در آن زمان نزدیک به ۳۰ کشور دنیا از جمله ایالات متحده، برزیل و اسپانیا تحت تاثیر این بدافزار قرار گرفته باشند. هکرها از طریق اشتراک‌های غیرمجاز می‌توانند تا سقف ۷ دلار در هر هفته از حساب کاربران برداشت کنند؛ رقمی که به احتمال زیاد در ماه‌های اخیر افزایش پیدا کرده است.

بدافزار جوکر در اپلیکیشن‌های اندرویدی چگونه کار می‌کند؟

ویروس تروجان جوکر متعلق به خانواده بدافزارهای معروف Bread است که هدف‌شان هک حساب‌های مالی تلفن همراه و برداشت‌های پول غیرمجاز از این حساب‌ها است.

محققان شرکتی امنیتی Quick Heal Security Lab می‌گویند این ویروس می‌تواند پیام‌های متنی، مخاطبین و سایر اطلاعات موجود در تلفن‌های هوشمند را آلوده کند.

چیزی که این بدافزار را خطرناک می‌کند؛ دسترسی غیرمجاز به حساب‌های بانکی و مالی کاربر روی گوشی تلفن همراه و برداشت بی سروصدا از آن‌ها است؛ به این صورت که کاربر را بدون اجازه در سرویس‌های اشتراکی پریمیوم گران قیمت عضو می‌کند و از این طریق پول از حساب کاربر خارج می‌شود.

در ابتدا، اپلیکیشن‌های آلوده به بدافزار جوکر یا بدافزار دیگری از خانواده Bread پیامک‌های تقلبی ارسال می‌کردند اما با پیشرفت‌هایی که در الگوی کاری آن‌ها صورت گرفت؛ اکنون به حساب‌های پرداخت آنلاین حمله می‌کنند. در این تکنیک از ترکیب همکاری و ادغام سرویس‌های اپراتورهای تلفن همراه با فروشندگان برای تسهیل در پرداخت‌های روی قبض تلفن همراه استفاده می‌کنند. هر دوی این روال‌ها نیاز به تایید دستگاه دارند و نه کاربر. بدافزار جوکر هم از این باگ استفاده کرده و بدون نیاز به مجوز و تایید کاربر، پرداخت‌های خودکار انجام می‌دهد.

پلیس بلژیک در بیانیه خود که براساس گزارش‌های قربانیان است؛ می‌گوید شما در طول ماه اصلا متوجه نمی‌شوید ولی در پایان ماه با شگفتی می‌بینید که کلی پول از حساب بانکی آنلاین یا کارت اعتباری شما کسر شده است.

در واقع، افرادی که قربانی ویروس جوکر می‌شوند؛ هیچ راهی برای اطلاع از این حملات ندارند تا اینکه سراغ حساب بانکی و کارت اعتباری خود بروند و ریز تراکنش‌ها و پرداختی‌ها را مشاهده و بررسی کنند. چون این پرداخت‌ها کم و کوچک و عادی هستند؛ بانک‌ها به تراکنش‌ها اصلا مشکوک نمی‌شوند و حرکات غیرمعمول از سوی مشتری نیستند. بنابراین، حتی بانک‌ها هشدار برداشت از حساب برای کاربر ارسال نمی‌کنند.

کدام اپلیکیشن‌های اندرویدی به بدافزار جوکر آلوده هستند؟

فهرست اپ‌هایی که حاوی بدافزار جوکر جدید تشخیص داده شده و از روی گوگل پلی‌استور حذف شدند؛ به شرح زیر است:

Auxiliary Message

Element Scanner

Fast Magic SMS

Free CamScanner

Go Messages

Super Message

Super SMS

Travel Wallpapers

با این حال، متخصصان هشدار می‌دهند که اپلیکیشن‌های بیشتری تحت تاثیر این ویروس قرار گرفتند و احتمالا میلیون‌ها کاربر بدون اینکه مطلع باشند؛ قربانی کلاه‌برداری‌های جوکر شدند.

شرکت امنیت سایبری Zscaler به نقل از La Razón، از ۱۶ اپ دیگر نام برده است که براساس تجزیه و تحلیل آن‌ها حاوی کدهای مخرب بدافزار جوکر هستند:

Private SMS

Hummingbird PDF Converter – Photo to PDF

Style Photo Collage

Talent Photo Editor – Blur focus

Paper Doc Scanner

All Good PDF Scanner

Care Message

Part Message

Blue Scanner

Direct Messenger

One Sentence Translator – Multifunctional Translator

Mint Leaf Message-Your Private Message

Unique Keyboard – Fancy Fonts & Free Emoticons

Tangram App Lock

Desire Translate

Meticulous Scanner

متخصصان توصیه می‌کنند کاربران بررسی کنند آیا یکی از این اپ‌ها را روی گوشی خود نصب کردند یا خیر و اگر برنامه‌ای نصب شده است؛ فورا آن را پاک کنند. چون حذف این برنامه‌ها از روی پلی‌استور گوگل به معنای حذف خودکار آن‌ها از روی گوشی‌های اندرویدی نیست.


اگر خواننده جدید سایت «یک پزشک»  هستید!
شما در حال خواندن سایت یک پزشک (یک پزشک دات کام) به نشانی اینترنتی www.1pezeshk.com هستید. سایتی با 18 سال سابقه که برخلاف اسمش سرشار از مطالب متنوع است!
ما را رها نکنید. بسیار ممنون می‌شویم اگر:
- سایت یک پزشک رو در مرورگر خود بوک‌مارک کنید.
-مشترک فید یا RSS یک پزشک شوید.
- شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید: صفحه تلگرام - صفحه اینستاگرام ما
- برای سفارش تبلیغات ایمیل alirezamajidi در جی میل یا تلگرام تماس بگیرید.
و دیگر مطالب ما را بخوانید. مثلا:

عکس‌های دلپذیر این سلبریتی‌ها با میدجرنی نسخه پنج و این دستور ایجاد شده که شما هم می‌توانید از آن…

تصور کنید که بخواهید عکس‌هایی از شمار قابل توجهی از سلبریتی‌ها داشته باشید که همه در حال انجام یک کار واحد هستند، آن هم در یک شرایط نوری یکسان.در شرایط عادی که نمی‌شود به همه‌شان دیکته کرد که ژست مورد نظر ما را بگیرند. اما هوش مصنوعی…

رهبران شرکت‌ها و کشورها در قالب افراد بی‌خانمان- چه کسی می‌داند اگر جبر جغرافیایی و اکوسیستم نبود،…

اگر پدر زیستی استیو جابز او را در یک سناریویی تخیلی به سوریه می‌برد، استیو جابز چه سرنوشتی پیدا می‌کرد؟ یک کارمند؟ یک مدیر رده میانی؟ یکی از انبوه کشته‌های جنگ داخلی این کشور؟بدیهی است که اکوسیستم مناسب و شرایط اقتصادی و یک آبشار…

شوخی با درونگراها (نرنجید! خودم یک درونگرا هستم)

در مورد درونگراها بسیار مطلب نوشته‌ام. یک زمانی درونگرایی در جامعه خیلی تابو بود و هنوز هم مقداری است.خود من به عنوان یک درونگرا زمانی از درونگرایی خود شرمنده بودم. اما بعدا متوجه شدم که درونگرایی یک ویژگی شخصی است. درونگراهایی یک طیف…

نقاشی‌هایی که به بالاترین رقم‌ها قیمت‌گذاری و فروخته شده‌اند

در اینجا می خواهیم لیستی از گران‌ترین نقاشی هایی که در بازار حراجی‌ها به فروش رسیده اند را با هم مرور کنیم. البته هر لحظه امکان تغییر این لیست و جایگزینی نقاشی های دیگری وجود دارد ولی در آن صورت هم می توان نقاشی های زیر را جزء گرانترین های…

10 شهید دنیای فناوری!

هر کدام از ابزارها و دستگاه‌هایی که ما در زندگی عادی خود از آنها استفاده می‌کنیم، ثمره تلاش‌های بی‌وقفه دانشمندان و افراد زیادی بوده‌اند. اگر فداکاری، ریسک‌پذیری، شهامت و ماجراجویی این افراد نبود، ما هیچ کدام از این فناوری‌ها و ابزارها را…

عکس های رنگی مردم «عادی» در دوران استالین که توسط یک دیپلمات آمریکایی که به دلیل جاسوسی اخراج شد،…

زندگی مردم عادی چیزی است که آنچنان که باید و شاید ثبت نمی‌شود. مورخی را تصور کنید که پنج دهه بعد بخواهد در مورد تاریخ الان ایران تحقیق کند. او احتمالا انبوهی از روزنامه‌های و مجلات و کتاب‌ها و مصاحبه‌های شفاهی و آمارها یا اطلاعات سایت‌ها را…
منبع entrepreneur
آگهی متنی در همه صفحات
دکتر فارمو / موتور فن کویل / شیشه اتومبیل / نرم افزار حسابداری / خرید سیلوسایبین / هوش مصنوعی / قیمت وازلین ساج / مقاله بازار / شیشه اتومبیل / قیمت ایمپلنت دندان با بیمه /سپتیک تانک /بهترین دکتر لیپوماتیک در تهران /بهترین جراح بینی در تهران / آموزش تزریق ژل و بوتاکس / دوره های زیبایی برای مامایی / آموزش مزوتراپی، PRP و PRF /کاشت مو / مجتمع فنی تهران /قیمت روکش دندان /خدمات پرداخت ارزی نوین پرداخت / درمان طب / لیست قیمت تجهیزات پزشکی / دانلود آهنگ / سریال ایرانی کول دانلود / دانلود فیلم دوبله فارسی /داروخانه اینترنتی آرتان /اشتراك دايت /فروشگاه لوازم بهداشتی /داروخانه تینا /لیفت صورت در تهران /فروش‌ دوربین مداربسته هایک ویژن /سرور مجازی ایران /مرکز خدمات پزشکی و پرستاری در منزل درمان نو /توانی نو / ثبت برند /حمل بار دریایی از چین /سایت نوید /پزشک زنان سعادت آباد /کلاه کاسکت / لمینت متحرک دندان /فروشگاه اینترنتی زنبیل /ساعت تبلیغاتی /تجهیزات پزشکی /چاپ لیوان /خرید از آمازون /بهترین سریال های ایرانی /کاشت مو /قیمت ساک پارچه ای /تولید محتوا /دانلود نرم افزار /

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

••4 5