پهپاد جت دو موتوره رزمی جدید چین با طراحی و قابلیت‌های به‌روز

هنوز نمایشگاه بین‌المللی هوافضا و هوانوردی چین در شهر زوهای (Zhuhai) به رسمی آغاز به کار نکرده است ولی تصاویر و خبرهای برخی از پهپادها و جت‌های رزمی جدید آن منتشر شده است.

از جمله چندین عکس از پهپاد بزرگ و جدید CH-6 که توسط شرکت علوم و فناوری هوافضای چین ساخته شده و پیش‌تر Cai Hong (Rainbow) 6 نامیده می‌شد؛ در توییتر ظاهر شده است. این یک پهپاد چند منظوره با موتورهای جت دو موتوره و قدرت پرواز طولانی مدت است که کاملا از طراحی جدیدی برخوردار بوده و پیش‌تر فقط رندرهای ضعیفی از آن شاهد بودیم.

CH-6 یک هواپیمای بدون سرنشین با قدرت پرواز طولانی در ارتفاع بالا است که برای مقاصدی مانند جمع‌آوری اطلاعات، پشتیبانی نیروها در رزم و وارد کردن ضربات ناگهانی به اهداف مشخص، طراحی شده است. تقریبا مشابه CH-5 طراحی شده و هیکل بزرگی دارد ولی از پیکربندی عقب کاملا متفاوتی برخوردار بوده و یک دم T مانند رو به بالا دارد که جای دو موتور جت نیز هست.

بال‌های این پهپاد بسیار بلند هستند و تقریبا در وسط آن نصب شدند و بسیاری از تجهیزات پهپاد روی آن‌ها سوار شده است. دماغه هواپیما هم نوک تیز ولی کاملا پهن و قابل توجهی است که آن را بیشتر شبیه به سفینه‌های فضایی می‌کند.

بنا به گفته‌های سایت China-Arms.com که مدعی اطلاعات خوبی از پهپاد چینی CH-6 دارد؛ حداکثر وزنی که می‌تواند با آن از زمین بلند شود؛ ۷.۸ تن است و حداکثر ظرفیت بار آن ۳۰۰ کیلوگرم برای عملیات‌های شناسایی و ۲ تن برای عملیات‌های ضربه‌زنی و حمله است.

طول کلی این پهپاد ۱۵ متر است ولی طول هر بال او به ۲۰.۵ متر می‌رسد. ارتفاع ۵ متر و حداکثر سرعت آن ۸۰۰ کیلومتر در ساعت است. سرعت کروز آن می‌تواند از ۵۰۰ کیلومتر تا ۷۰۰ کیلومتر باشد و ارتفاع کروز آن ۱۰ کیلومتر و تا سقف ۱۲ کیلومتر است. حداکثر مدت زمان پرواز او در عملیات شناسایی ۲۰ ساعت و در حمله ۸ ساعت است.

در شناسایی هم حداکثر برد آن ۱۲ هزار کیلومتر است و در حمله ۴۵۰۰ کیلومتر می‌شود. شعاع عملیاتی این پهپاد ۳۰۰ کیلومتر عنوان شده است و از حداکثر سرعت اوج‌گیری (Climb Rate) آن به ۲۰ متر بر ثانیه است.

به نظر می‌رسد پهپاد CH-6 از نظر ارتفاع و استقامت در یک سطح متوسط و بین ضعیف‌ترین تا پیشرفته‌ترین پهپادهای جمع‌آوری اطلاعات قرار گرفته است ولی جمهوری خلق چین آن را به ابزارهای جنگی نیز مسلح کرده؛ واقعیتی که از ابتدا انتظار می‌رفت. افزودن موتورهای جت به یک پهپاد، قابلیت‌ها و ظرفیت‌های شناسایی آن را ارتقا می‌دهد. سرعت جت هواپیما به طور مطلوبی بر زمان حمل و نقل برای گشت‌زنی در مناطق مورد نظر می‌افزاید و باعث قدرت مانور و استقامت بیشتر آن می‌شود.

شبیه‌ترین پهپاد چینی مشابه CH-6 که می‌شناسیم؛ Cloud Shadow است. یک پهپاد با تک موتور جت که شباهت‌های زیادی با طرح‌های قبلی هواپیماهای بدون سرنشین چینی با پروانه دارد ولی کوچک‌تر و سبک‌تر از CH-6 است. هر دو هواپیما می‌توانند ماموریت‌های نظارتی و جنبشی را انجام دهند؛ اما CH-6 به دلیل وزن و اندازه یک گزینه مناسب‌تر است و اجازه می‌دهد چندین سنسور بیشتر روی آن سوار شود و مسافت‌های طولانی‌تری و با بار بیشتری پرواز کند.

در میان پهپادهای امریکایی می‌توان نزدیک‌تری نمونه مشابه CH-6 از Avenger نام برد. اگرچه چینی‌ها برای مشاهده پذیر نبودن آن تاکید زیادی دارند و به نظر می‌رسد برای برخی ماموریت‌ها در پرواز با ارتفاع زیاد مناسب است ولی احتمالا از این نظر پهپاد امریکایی بهتر است.

ساخت CH-6 از این جهت برای کشور چین اهمیت دارد که می‌تواند یک پلتفرم ارزان‌قیمت برای ساخت انواع پهپادهای روزمره با ارتفاع و استقامت بالا باشد. قابلیت موتور جت دو قلو به این پهپاد ظرفیت‌های زیادی می‌دهد و کاربردهای گسترده‌تری نسبت به یک پهپاد شناسایی ساده پیدا می‌کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
[wpcode id="260079"]