کانسپت تویوتا LQ Concept میتواند ایدهای انقلابی برای ساخت خودروهای الکتریکی نسل آینده باشد

تویوتا، دومین تولیدکننده بزرگ خودرو در جهان از یک ماشین نمونه اولیه الکتریکی (EV) رونمایی کرد که تفاوت بزرگی با نمونههای دیگر دارد.
اگر تویوتا موفق شود واقعا فناوری استفاده در این خودروی مفهومی را وارد بازار کند؛ این پیشرفت فناورانه میتواند دیدگاه جهان نسبت به خودروهای برقی را تغییر دهد و حتی طرفداران موتورهای بنزینی نیز به سوی خودروهای الکتریکی گرایش پیدا کنند.
خودروی LQ Concept در یک ویدئوی کوتاه روی سایترسمی تویوتا به نمایش درآمده است. این ویدئو نشان میدهد خودروی تویوتا LQ Concept مبتنی بر باتریهای حالت جامد (solid-state) است.
-------
علت و عوارض مشکل پزشکی از چیست؟
در حالیکه شرکت تویوتا بخش بزرگی از بازار موتورهای بنزینی ، هیبریدی برقی و باتریهای الکتریکی جهان را پشتیبانی میکند؛ رساندن یک باتری حالت جامد به تولید انبوه میتواند کاملا یک انقلاب جدید باشد. به همین دلیل هم مدام خبرهایی درباره سرمایهگذاری این شرکت روی باتریهای حالت جامد میشنویم.
شارژ سریع باورنکردنی
بزرگترین مزیت باتریهای حالت جامد، فناوری شارژ سریع و مدت زمان شارژ شدن کامل باتری است. امروزه، شرکتهایی مانند تسلا، نیسان و شورلت خودروهایی را توسعه دادند که با این نسل از باتریها کار میکنند و هر کدام باتری حالت جامد اختصاصی خود را توسعه دادند. معمولا باتریهای لیتیوم یون مدت زمان شارژ طولانی دارند و یک عیب و مانع بزرگ برای استفاده انبوه از آنها است.
شرکت تسلا با ارائه سرویس شارژ سریع Tesla Wall Connector در خانهها، تا حدودی این محدودیت را برداشته است. شما به ازای هر ساعت شارژ خودرو با این فناوری میتوانید ۴۴ ساعت مسافت را طی کنید.
ولی در فناوری باتریهای حالت جامد، شما میتوانید در مدت زمان ۱۰ دقیقه، یک باتری کاملا خالی را به شارژ کامل برسانید. این فناوری به راحتی میتواند با موتورهای بنزینی هم رقابت کند و سفرهای جادهای برای خودروهای برقی آسان شود.
طول عمر قابل رقابت با موتورهای بنزینی
شاید علاقهمندان صنعت خودرو بگویند یک موتور بنزینی مدرن بدون هیچگونه بازسازی و تعمیر و نگهداری، میتواند مسافتی بین ۱۵۰ تا ۲۰۰ هزار مایل کار کند. حتی موتورهای گازوئیلی دیزل میتوانند نیم قرن کار کنند.
با توسعه خودروهای الکتریکی، همیشه عمر مفید آنها محل بحث بوده است؛ چون همه میدانیم که باتریها پس از یک دوره موفق و کاربردی از نظر شارژ و دشارژ، قدرت خود را از دست می دهند؛ پس خودروهای مبتنی بر باتری چه میزان عمر مفیدی در درازمدت خواهند داشت؟
با استفاده از باتریهای حالت جامد تخمین زده میشود که یک وسیله نقلیه میتواند در حدود ۲۵۰ هزار مایل کارکرد مفید داشته باشد و ۸۰ درصد ظرفیت خود را حفظ کند. با تضمین طول عمر، این دسته از خودروها میتوانند یک سرمایهگذاری خانوادگی باشند و یک نسل دوام بیاورند.
فناوری جدید خلاقیت در طراحی را بیشتر میکند
طراحان خودرو در استفاده از باتریهای حالت جامد هیچگونه محدودیتی ندارند و میتوانند هر گونهای که دوست دارند یک خودرو را طراحی و بعد باتری را در کنارهها و پهلوها، جلو یا عقب و هر بخشی جای دهند.
به این ترتیب، شاهد طراحیهای چشمگیری در خودروهای با باتری حالت جامد خواهیم بود. این باتریها در اندازه کوچک و شرایط نگهداری بسیار سادهای قرار دارند و میتوانند تولد دوباره طراحی خودروها را رقم بزنند.
تنها مانع باتریهای حالت جامد میتواند محدوده ۳۰۰ مایلی استاندارد آنها باشد که با باتریهای لیتیون یون فعلی بازار برابری میکنند.
با این مزایا، ممکن است شاهد تغییرات بزرگی در بازار خودروهای برقی باشیم. فعلا، این خودروها معمولا در اختیار رانندگانی قرار میگیرند که مسافتهای کوتاهی طی کرده و میتوانند هزینه بالایی برای آنها بپردازند. اما فناوری باتریهای حالت جامد که شارژ سریع باورنکردنی ارائه میدهد؛ ممکن است در سالهای آینده باعث شود خودروهای الکتریکی بیشتری زیر پای مردم باشد.