قلب روی یک تراشه: مینی پمپ با استفاده از سلول‌های واقعی قلب انسان

هنگام انجام تحقیقات قلبی، ایده‌آل این است که بتوان آزمایش‌ها را روی قلب واقعی انسان انجام داد. اکنون دانشمندان چیزی ساخته‌اند که ممکن است این آرزو را محقق کند. این وسیله یک قلب مکانیکی کوچک است که از سلول‌های واقعی قلب انسان درست شده.

این قلب کوچک را تیم پژوهشی در دانشگاه بوستون ساخته که یک «پمپ یک طرفه کوچک‌سازی شده دقیق قلب» یا مینی پمپ است.

این پم‍پ فقط 3 سانتی متر مربع حجم دارد و عملکرد بطن قلب واقعی را با دقت تقلید می‌کند.

این دستگاه از یک پایه پلاستیکی تشکیل شده  که روی آن دریچه‌های اکریلیک کوچک به صورت سه بعدی چاپ شده.

این پمپ دارای داربستی است که از یک سری مارپیچ های اکریلیک متحدالمرکز به هم متصل شده تشکیل شده است. سطح درونی این پمپ با کاردیومیوسیت‌های زنده انسان (سلول‌های ماهیچه قلب) پوشانده شده. به موازات منبسط و منقبض شدن سلول‌های قلبی، داربست انعطاف پذیر با آنها حرکت می کند و آب پمپ می‌شود.

کاردیومیوسیت‌ها را می‌توان با برنامه‌ریزی ژنتیکی مجدد از سلول‌های پوست، سلول‌های خونی یا تقریباً هر نوع سلول دیگر، به دست آورد. کاقی است که این سلول‌ها مجدداً به سلول های بنیادی برنامه‌ریزی شوند و سپس به سلول های قلبی تمایز داده شوند.

پس برای بیماران می‌توانند با استفاده از سلول‌های خودشان مینی پمپ ساخت و بعد بررسی کرد که داروهای مختلف چگونه می‌توانند به طور خاص بر قلبشان تأثیر بگذارند.

کریستوس میچاس، دانشمند ارشد و محقق فوق دکترا، می‌گوید: «با این سیستم، اگر سلول‌ها را از شما بگیریم، می‌توانم ببینم دارو در شما چگونه واکنش نشان می‌دهد، زیرا این سلول‌های خود شما هستند.»

این امید وجود دارد که روزی بتوان از همین فناوری برای تولید دستگاه‌های به اصطلاح «ارگان روی تراشه» استفاده کرد و ریه و کلیه زیستی ساخت.

این تحقیق در مقاله ای که در در مجله Science Advances منتشر شده.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
[wpcode id="260079"]