سایت newspapers.com – اهمیت آرشیوسازی از روزنامه‌ها

0

محقق یا آدم کنجکاوی هستید که مثلا می‌خواهید بدانید که روزنامه‌های ایران بعد از زلزله طبس چه نوشته بودند یا نخستین کامپیوترهایی که وارد ایران شدند، چه بازتاب مطبوعاتی داشته‌اند؟!

کار چندان ساده‌ای نیست. یا باید وارد کتابخانه‌های ملی شوید یا آرشیو شخصی مسلما ناقصی بخرید و تهیه کنید و یا احیانا از سایت‌هایی استفاده کنید که آنها هم کسر کوچکی از نشریات را پوشش می‌دهند.

مدتی پیش دلم برای ورق زدن ویژه نامه جام جهانی ۱۹۹۴ کیهان ورزشی تنگ شد یا مثلا یاد داستانی افتادم که در کیهان بچه‌ها دنبالش می‌کردم، هیچ راه ساده‌ای برای دسترسی به آنها نبود.

کلا ما میانه‌ای با ایجاد بایگانی‌های عظیم از اسناد و مطبوعات که برای همگان قابل دسترسی باشند نداریم.

همچنین مطالب و مقالات این نشریات و اسناد قابل جستجو نیستند. حداکثر در مورد معدودی از آنها سرخطهای مقالات نمایه شده‌اند و انبوهی دیگر حتی در همین حد آرشیو نشده‌اند.

برای ممکن شدن ایجاد بایگانی‌هایی که برای عموم مردم، از هر جا و هر زمان قابل دسترسی باشند، چندین مشکل باید حل شود.

از همه مهم‌تر اینکه نگاه ایدئولوژیک و سیاسی از این کار زدوده شود. چون اگر این نگاه وجود داشته باشد حتی روزنامه‌های ۱۵ سال پیش هم نباید جایی نگه داشته شوند.

دوم اینکه از فناوریٰ‌های نو و روش‌های مدرن برای نمایه کردن مقالات استفاده شود. چون مسلما این کار به صورت دستی غیرممکن است.

سوم اینکه سایت و سامانه‌ای تاسیس شود که با پرداخت حق دسترسیٰ‌‌ای معقول بتواند قسمتی از بودجه چنین کار عظیمی را ممکن کند.

چهارم اینکه چنین کاری همیشه نیاز به تحقیق و توسعه دارد و یک کار محدود نمی‌تواند پاسخگوی آن باشد.

بهانه نوشتن این پست مشاهده تبلیغ سایت newspapers.com بود. برای من جالب بود که کاربر این سایت می‌تواند در مورد انبوهی از چیزها در دنیای از روزنامه‌ها از قرون قبلی تا زمان معاصر جستجو کند.

وقتی چند نتیجه را تست کردم، یاد فیلم‌های قدیمی دهه ۶۰ و ۷۰ میلادی افتادم که در آن یک فرد به کتابخانه‌ای می‌رفت و مثلا کارآگاه خصوصی قصه برای پی بردن به راز جرمی و قتلی، آرشیو وقایع گذشته را با دستگاه مخصوص میکروفیش‌خوان مرور می‌کرد.

استفاده و مشاهده نزدیک از این دستگاه هم چیزی است که هرگز برای من میسر نشده. شاید زمانی یک پست مشروح در مورد پدیده میکروفیش و دستگاه قرائت آن و حتی چیزهای حاشیه‌ای آن نوشتم.


اگر خواننده جدید سایت «یک پزشک»  هستید!
شما در حال خواندن سایت یک پزشک (یک پزشک دات کام) به نشانی اینترنتی www.1pezeshk.com هستید. سایتی با 18 سال سابقه که برخلاف اسمش سرشار از مطالب متنوع است!
ما را رها نکنید. بسیار ممنون می‌شویم اگر:
- سایت یک پزشک رو در مرورگر خود بوک‌مارک کنید.
-مشترک فید یا RSS یک پزشک شوید.
- شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید: صفحه تلگرام - صفحه اینستاگرام ما
- برای سفارش تبلیغات ایمیل alirezamajidi در جی میل یا تلگرام تماس بگیرید.
و دیگر مطالب ما را بخوانید. مثلا:

هلند کشور لاله‌ها – توضیحات + گالری عکس زیبا

هلند به خاطر مزارع خیره‌کننده لاله‌ که گردشگران را از سرتاسر جهان جذب می‌کند، مشهور است. این مزارع به ویژه در فصل بهار، معمولاً از اواخر مارس تا اوایل اردیبهشت، سرزنده و زیبا هستند.مزارع لاله عمدتاً در منطقه‌ای به نام "Bollenstreek"…

ابر تورم آلمان در سال 1923 چه بر سر مردم آورد؟

به زمانی می‌رویم که یک آلمانی طبقه متوسط، ​​میلیاردها مارک در جیب خود حمل می‌کرد اما هنوز نمی‌توانست چیزی بخرد. یک قرص نان 200 میلیارد مارک قیمت داشت.با حقوق بازنشستگی یک هفته‌ای حتی یک فنجان قهوه را نمی‌شد خرید. سقوط آزاد ادامه داشت و…

جالب و گاهی خنده‌دار: آدم‌هایی که خیلی شبیه تابلو یک آگهی کنارشان هستند!

گاهی شباهت آدم‌ها به هم عجیب به نظر می‌رسند. حالا در نظر بگیرید که کاملا تصادفی اشخاصی در کنار تابلویی یا آگهی دیواری ایستاده باشند و چهره آنها به یکی از شخصیت‌های تابلو یا آگهی شباعت زیادی داشته باشد یا اصلا فرد افزونه‌ای برای مفهوم تبلیغ…

خوشمزه‌ترین غذاهای کشورهای مختلف دنیا از دید میدجرنی- قسمت دوم

در قسمت دوم خوشمزه‌ترین غذاهای کشورهای مختلف ما باز غذاهای لذیذ و گاه عجیبی از کشورهای مختلف می‌بینیم. این تصاویر توسط میدجرنی با اطلاعاتی که به آن داده‌اند، بازسازی شده‌اند.قسمت اول این پست را در اینجا ببینید.شیلیبلژیک:…

این عکس‌های تاریخی را پیش از این در کمتر جایی دیده‌اید

یک سرباز صربستانی در کنار پدرش که برای ملاقات او به خط مقدم نزدیک بلگراد آمده، خوابیده است. سال گرفتن شدن عکس، حدود 1914/1915یک نگهبان مرزی آلمان شرقی در صبحی که دیوار برلین سقوط کرد، گلی را از طریق شکافی در دیوار برلین هدیه می‌دهد،…

یک عکاس از هوش مصنوعی برای تصور اینکه شخصیت‌ها و سلبریتی‌های تاریخی امروز چه شکلی می‌شدند، استفاده…

یک عکاس از هوش مصنوعی (AI) استفاده کرده است تا تصور کند شخصیت‌های تاریخی مانند آل کاپون، بنجامین فرانکلین و شارون تیت اگر امروز به دنیا می‌آمدند چه شکلی بودند.این عکاس به نام آلپر یسیلاتس که در استانبول ترکیه زندگی می‌کند، پرتره های فوق…
آگهی متنی در همه صفحات
دکتر فارمو / کلینیک زیبایی دکتر محمد خادمی /جراح تیروئید / پزشکا /تعمیر فن کویل / سریال ایرانی کول دانلود / مجتمع فنی تهران / دانلود فیلم دوبله فارسی /خرید دوچرخه برقی /خرید دستگاه تصفیه آب /موتور فن کویل / شیشه اتومبیل / نرم افزار حسابداری / خرید سیلوسایبین / هوش مصنوعی / مقاله بازار / شیشه اتومبیل / قیمت ایمپلنت دندان با بیمه /سپتیک تانک /بهترین دکتر لیپوماتیک در تهران /بهترین جراح بینی در تهران / آموزش تزریق ژل و بوتاکس / دوره های زیبایی برای مامایی / آموزش مزوتراپی، PRP و PRF /کاشت مو /قیمت روکش دندان /خدمات پرداخت ارزی نوین پرداخت / درمان طب / تجهیزات پزشکی / دانلود آهنگ /داروخانه اینترنتی آرتان /اشتراك دايت /فروشگاه لوازم بهداشتی /داروخانه تینا /لیفت صورت در تهران /فروش‌ دوربین مداربسته هایک ویژن /سرور مجازی ایران /مرکز خدمات پزشکی و پرستاری در منزل درمان نو / ثبت برند /حمل بار دریایی از چین /سایت نوید /پزشک زنان سعادت آباد /کلاه کاسکت / لمینت متحرک دندان /فروشگاه اینترنتی زنبیل /ساعت تبلیغاتی /تجهیزات پزشکی /چاپ لیوان /خرید از آمازون /بهترین سریال های ایرانی /کاشت مو /قیمت ساک پارچه ای /دانلود نرم افزار /

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.