رنگ و نور مسحورکننده قطب جنوب پس از فعالیت آتشفشانی

محققان مستقر در قطب جنوب با مشاهده پس زمینه رنگی و نور آسمان پس از فعالیتهای آتشفشانی به هیجان میآیند. پراکنده شدن نور در نتیجه برخورد با ذرات معلق در هوا، گویی مناظر دنیایی فرازمینی را ایجاد میکند.
یک تکنسین علمی به نام استوارت شاو عکسهایی زیبا و ویرایش نشده از این منظره منحصر به فرد گرفته است.
فوران که این مناظر باورنکردنی را ایجاد کرد، در ماه ژانویه در تونگا رخ داد. نشانههایی از بهاصطلاح اثر پسدرخشش afterglow effect در نیوزیلند در چند ماه گذشته ظاهر شده. این پدیده توسط ذرات معلق باقیمانده در هوا که عمدتاً از ذرات سولفات ساخته شدهاند، ایجاد شد. از آنجایی که فوران از یک آتشفشان زیر آب سرچشمه میگیرد، دانشمندان معتقدند که قطرات بخار آب نیز در ایجاد رنگهای زیبای آسمان کمک میکند.
شاو که در پایگاه «اسکات» آژانس تحقیقاتی قطب جنوب نیوزیلند مستقر است.
او میگوید: «معمولاً در اواسط زمستان، قطب جنوب تقریباً به صورت همیشگی تاریک است و به جز یک «گرگ و میش» خفیف در حوالی ظهر نور دیگری دیده نمیشود.
بعد تصور کنید که شاهد نمایشی باشیم که باعث شود اکثر پرسنلایستگاه ژاکت به دست به با دوربینهای خود به بیرون بدوند و با دوربینهای خودمنظره را تماشا و ثبت کنند، من این عکسها را ویرایش هم نکردهام، تقریباً همانطوری هستند که دیدهام. باورنکردنی است.»
ذرات معلق در هوا میتوانند ماهها پس از فوران دور کره زمین بچرخند، نور را پراکنده و منحرف کنند تا سایههای باورنکردنی صورتی، آبی و بنفش که در تصاویر دیده میشود ایجاد کنند.
جوردی هندریککس، مشاور ارشد علوم قطب جنوب نیوزیلند، گفت: «طبیعت هرگز از اجرای نمایش در قطب جنوب کوتاهی نمیکند.»
منبع: Antarctica New Zealand