اولین virovore کشف شد: موجودی که ویروس‌ها را می‌خورد

هر یک از موجودات چیزی را می‌خورد. گیاهان، گوشت، جلبک‌ها، حشرات و باکتری‌ها همگی توسط موجودات مختلف مصرف می‌شوند، اما اکنون دانشمندان کشف کرده‌اند که ویروس‌ها هم در منوی خوراکی یک موجود دیگر هستند.

از آنجایی که ویروس‌ها کاملاً در همه جا یافت می‌شوند، خورده شدن اتفاقی آنها اجتناب‌ناپذیر است. اما محققی به نام جان دلانگ در دانشگاه نبراسکا-لینکلن می‌خواست بفهمد که آیا میکروب‌ها به طور فعال ویروس‌ها را می‌خورند یا نه.

ویروس‌های حاوی مواد خوبی هستند: اسید‌های نوکلئیک، مقدار زیادی نیتروژن و فسفر. پس مواد خامی خوبی دارند که آنها را برای خوردن دلخواه می‌کنند.

برای آزمایش این فرضیه، دلانگ و تیمش نمونه‌هایی از آب حوضچه جمع‌آوری کردند، میکروب‌های مختلف را جدا کردند و سپس مقادیر زیادی کلروویروس، ساکن آب شیرین که جلبک‌های سبز را آلوده می‌کند، به آن اضافه کردند. در طی چند روز آینده، تیم اندازه جمعیت ویروس‌ها و سایر میکروب‌ها را ردیابی کرد تا ببیند آیا ویروس‌های خورده می‌شوند یا نه.

مشخص شد که یک میکروب خاص ویروس‌ها را می‌خورد. اسم این میکروب هالتریا Halteria است. در نمونه‌های آبی که هیچ منبع غذایی دیگری برای میکروب‌های مژه‌داران وجود نداشت، جمعیت هالتریا در عرض دو روز حدود 15 برابر افزایش یافت، در حالی که سطح کلروویروس 100 برابر کاهش یافت. در نمونه‌های کنترل بدون ویروس، هالتریا اصلاً رشد نکرد.

در آزمایش‌های بعدی، گروه تحقیقاتی DNA کلروویروس را با رنگ فلورسنت برچسب‌گذاری کردند و دریافتند که سلول‌های هالتریا به زودی شروع به درخشش کردند. این به تأیید این موضوع کمک کرد که هالتریا واقعاً ویروس را مصرف می‌کند.

هالتریا اولین ویروس‌خوار شناخته‌شده است. اما البته، بعید به نظر می‌رسد که تنها موجود ویروس‌‌خوار موجود در جهان باشد، و محققان قصد دارند به بررسی این پدیده، از جمله اثرات آن بر شبکه‌های غذایی و سیستم‌های بزرگتر مانند چرخه کربن ادامه دهند.

این تحقیق در مجله Proceedings of the National Academy of Sciences منتشر شده .

منبع: دانشگاه نبراسکا-لینکلن


  این نوشته‌ها را هم بخوانید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
[wpcode id="260079"]