الیف شافاک : بیوگرافی و بهترین کتاب های او

الیف شافاک یا الیف شفق، زاده ی ۲۵ اکتبر ۱۹۷۱ استراسبورگ فرانسه) نویسنده ای ترک تبار است. او از دانشگاه تکنیک اورتا دو غوی آنکارا لیسانس روابط بین الملل و فوق لیسانس مطالعات زنان و دکترای علوم سیاسی گرفت. او در هنگام تحصیل در دوره ی فوق لیسانس، اولین کتاب داستانش را در سال ۱۹۹۴ و در سال ۱۹۹۷ هم رمان دومش را منتشر کرد. پس از اتمام دوره ی دکترا به استانبول آمد و آینه های شهر را نوشت. شافاک در سال های ۲۰۰۴–۲۰۰۳ با درجه استادیاری در دانشگاه میشیگان و بعد در بخش مطالعات خاور نزدیک دانشگاه آریزونا مشغول به کار شد و از ۲۰۰۵ تا ۲۰۰۹ نیز ستون نویس روزنامه ی زمان بود.شافاک دو رمان به انگلیسی نوشته است که به خاطر اشاره به نسل کشی ارمنیان در رمان دومش به نام حرام زاده ی استانبول، از سوی دادگاه های ترکیه به جرم «اهانت به ترک بودن» متهم شد. پرونده ی او در ژوئن ۲۰۰۶ بسته شد ولی در ژوئیه ی همان سال دوباره گشوده شد و وی با احتمال سه سال زندان روبرو شد. مترجم و ناشر او هم با همین تعداد سال حبس روبرو شدند. در ۲۱ سپتامبر ۲۰۰۶ بخاطر کمبود مدرک، پرونده ی او از نو بسته شد.

کتاب ملت عشق
The Forty Rules of Love

انتشارات: ققنوس
نویسنده: الیف شافاک

معرفی کتاب ملت عشق اثر الیف شافاک

الیف شافاک در رمان ملت عشق، دو روایت موازی شگفت انگیز را پی گرفته است-یکی معاصر و دیگری در قرن سیزدهم، در زمانی که مولانا با مرشد روحانی خود و درویشی خانه به دوش، شمس تبریزی مواجه می شود. این دو روایت در کنار هم، پیام جاودانه و بی انتهای عشق در اشعار مولانا را به ذهن متبادر می کنند. الا روبنشتاین، زنی چهل ساله و درگیر در ازدواجی ناموفق است. او به تازگی در سمت ویراستاری کتاب مشغول فعالیت شده و اولین وظیفه ی جدی اش، خواندن و تهیه ی گزارش از کتابی به نام «کفر شیرین»، نوشته ی عزیز زاهارا است. الا با خواندن رمان ملت عشق، مسحور داستان جست وجوی شمس برای یافتن مولانا و نقش او در تبدیل واعظی موفق اما ناخشنود به سالکی متعهد، شاعری بااحساس و ترویج دهنده ی عشق می شود. او همچنین، تحت تأثیر درس ها یا قوانین شمس قرار می گیرد-درس هایی که بینشی عمیق به فلسفه ای کهن بر پایه ی یگانگی همه ی انسان ها و ادیان، و حضور بی چون و چرای عشق در تک تک آدمیان به مخاطب خود ارائه می کند. الا با خواندن ادامه ی کتاب، متوجه شباهت داستان مولانا با زندگی خود شده و درمی یابد که عزیز زاهارا، همانند شمس، برای آزادی و رهایی او از رنج های دنیا وارد زندگی اش شده است.

کتاب 10 دقیقه و 38 ثانیه در این دنیای عجیب
10 Minutes 38 Seconds in this Strange World

انتشارات: مهراندیش
نویسنده: الیف شافاک

معرفی کتاب 10 دقیقه و 38 ثانیه در این دنیای عجیب اثر الیف شافاک
کتاب 10 دقیقه و 38 ثانیه در این دنیای عجیب، رمانی نوشته ی الیف شافاک است که نخستین بار در سال 2019 به چاپ رسید. الیف شافاک، رمان نویس پرفروشی است که بیشتر به خاطر داستان هایش درباره ی شخصیت های زن قدرتمند، مهاجرین و اقلیت ها شناخته می شود. او در این رمان هم از این مسیر فاصله نمی گیرد و داستان زنی به نام لی لا را روایت می کند. لی لا، که «تکیلا لی لا» صدایش می کنند، فاحشه ای در استانبول است که در آغاز داستان، کشته می شود و بدنش سر از یک زباله دانی در می آورد. پس از مرگ فیزیکی، مغز لی لا به مدت 10 دقیقه و 38 ثانیه فعال باقی می ماند و در این زمان کوتاه، خاطرات مهم او در ذهنش مرور می شوند؛ و مهم ترین این خاطرات، داستان پنج دوست نزدیک لی لا است که او در مقاطع سرنوشت ساز زندگی اش با آن ها آشنا شده بود.

کتاب اسکندر یا شرافت
Honor

انتشارات: قطره
نویسنده: الیف شافاک

معرفی کتاب اسکندر اثر الیف شافاک
کتاب اسکندر، رمانی نوشته ی الیف شافاک است که نخستین بار در سال 2011 وارد بازار نشر شد. داستان این رمان جذاب به خانواده ها، عشق و سوءتفاهم هایی می پردازد که در زندگی دو خواهر دوقلوی روستایی، تأثیرگذار هستند. در حالی که جمیله در روستا می ماند تا ماما شود، پِمبه به همراه شوهر خود، آدام، و به امید شروع یک زندگی جدید و آرام به لندن می رود. این زوج در لندن با انتخابی مواجه می شوند: یا به سنت های قدیمی خود پایبند بمانند و یا این که تمام تلاش خود را بکنند تا با این محیط جدید و ناآشنا سازگار شوند. پس از این که آدام، خانواده اش را ترک می کند، اسکندر که پسر ارشد است، باید وارد میدان شود و نگذارد که نام خانواده اش با بی آبرویی عجین گردد. وقتی پِمبه با مردی به نام الیاس وارد رابطه می شود، اسکندر درمی یابد که می توان با تمام قلب خود، کسی را دوست داشت و در عین حال، برای صدمه زدن به آن شخص، احساس آمادگی کرد.

کتاب شهری بر لبه آسمان یا من و استادم
The architect’s apprentice

انتشارات: نیماژ
نویسنده: الیف شافاک

معرفی کتاب من و استادم اثر الیف شافاک
کتاب من و استادم، رمانی نوشته ی الیف شافاک است که نخستین بار در سال 2013 به چاپ رسید. شافاک در این رمان، داستانی را روایت می کند که به حدود یک قرن از زندگی در امپراطوری عثمانی می پردازد. در سال 1540، پسری دوازده ساله به نام جهان به استانبول می رسد. او که رام کننده ی حیواناتِ سلطان است، مسئول مراقبت از فیلی بسیار باهوش به نام چوتا می شود. جهان همچنین، با دختر زیبای سلطان، شاهزاده میهریماه، دوست می شود و پس از مدتی احساس می کند که عاشق او شده است. جهان پس از مدتی با سینان، معمار ارشد امپراطوری، آشنا می شود و به کمک او، در ساخت تعدادی از باشکوه ترین سازه های تاریخ مشارکت می کند. اما اوضاع به همین آرامی پیش نمی رود و احساس خشم و حسادت در میان چهار شاگرد سینان شعله ور می گردد.

کتاب فرزانگی در عصر تفرقه
How to Stay Sane in an Age of Division

انتشارات: میلکان
نویسنده: الیف شافاک

در جهانی که هر روز در حال تغییر است و هیچ چیز قابل پیش بینی نیست، باور دارم نداشتن احساس خوب، کاملا طبیعی ا ست. عیبی ندارد اگر حال مان خوب نباشد. حقیقت این است که اگر گاهی غرق بلاتکلیفی و نگرانی و خستگی و التهاب نشوید، شاید واقعا نمی دانید در دنیا چه خبر است. ما دلایلی حقیقی برای دلسرد شدن داریم. زمانی که هیچ چیز دیگر به نظرمان استوار و مستحکم نمی رسد، ضروری ا ست ماهیت متنوع و متغیر احساسات خود را تصدیق کنیم، اما تصدیق جنبه تیره احساسات تنها شروع راه است.

هرطور که نگاه کنید، در لحظه سرنوشت سازی قرار داریم. در نقطه ای مرزی. فاصله ای گیج کننده میان پایانی به تأخیر افتاده و شروعی ناشناخته. آنتونیو گرامشی، روشنفکر ایتالیایی و متفکر سیاسی که توسط موسولینی دستگیر شد، در سلول زندان خود نوشت: «بحران ایجادشده دقیقا حاکی از این واقعیت است که سنت قدیم دارد می میرد و سنت جدید نمی تواند متولد شود؛ در این دوران بلاتکلیفی، انواع مختلفی از علائم مرض ظاهر می شوند.»

«مرض» در معنایی که گرامشی به کار برده، به معنای «ارتباط بیماری» است؛ و ما نیز شاهد بیمارشدن خود به سبب عدم اطمینانی هستیم که ما را فراگرفته است. در میانه و درمانده، نه قادریم نظم قدیمی را که ما را ناراحت می کرد رها کنیم، نه می توانیم جهانی جدید با توسل به درس هایی که آموختیم، بسازیم. از اضطراب خسته ایم، مملو از خشمیم؛ ذهن ها و دفاعیات مان غالبا در هم شکسته اند.

کتاب دختری به نام شمعدونی آدامسی
Sakız Sardunya

انتشارات: قدیانی
نویسنده: الیف شافاک

مخاطب اصلی این کتاب، کودک و نوجوان هست ولی اگر شما هم از خواندن “ماهی سیاه کوچولو”ی صمد بهرنگی و “شازده کوچولو”ی آنتوان دوسنت اگزوپه ری لذت میبرید و اگر کودک درونتان زنده ست و هنوز با آن بچگی میکنید مطمئنم از خوندن شعمدانی عطری الیف شافاک نویسنده ی شهیر ترکیه ای هم لذت خواهید برد.

کتاب سه دختر حوا
Three Daughters of Eve

انتشارات: نیماژ
نویسنده: الیف شافاک

معرفی کتاب سه دختر حوا اثر الیف شافاک
کتاب سه دختر حوا، رمانی نوشته ی الیف شافاک است که نخستین بار در سال 2016 وارد بازار نشر شد. زنی ثروتمند به نام پِری در مسیر رفتن به یک مهمانی در استانبول است که گدایی سعی می کند کیفش را بدزدد. در کشمکشِ بین پری و گدا برای تصاحب کیف، عکسی از درون آن بر روی زمین می افتد؛ عکسی از سه زن جوان در کنار استاد دانشگاهشان. این عکس، خاطره ای از گذشته و از عشقی قدیمی را زنده می کند که پری مدت ها تلاش کرده بود فراموش کند. او یاد خاطرات دوران تحصیل در آکسفورد می افتد؛ زمانی که تنها هجده سال داشت، اولین بار بود که به خارج از کشور می رفت و با استاد حیرت انگیز و عصیانگرش و کلاس دگرگون کننده ی او درباره ی خدا آشنا می شد. خاطره ی دو دوست صمیمی پری، یعنی شیرین و مونا، بحث هایشان درباره ی مذهب و فمینیسم و البته اتفاقی که باعث شد میانشان فاصله بیفتد نیز، از ذهنش می گذرد.

کتاب فکر نکن تنهایی
Sanma ki Yalnızsın

انتشارات: مروارید
نویسنده: الیف شافاک

معرفی کتاب فکر نکن تنهایی اثر الیف شافاک
«فکر نکن تنهایی» آخرین کتاب الیف شافاک است که در سال ۲۰۱۸ منتشر شد. او در این کتاب به موضوع های مختلفی همچون ادبیات، هویت زن، مسائل اجتماعی و زندگی شخصی خود پرداخته است.

ساختار کتاب «فکر نکن تنهایی» شبیه به کتاب «شمسپاره» و شامل یادداشت هایی با بن مایه اجتماعی و ادبی است و دغدغه ها و نگاه شافاک به مسائل اجتماعی را منعکس می کند. این یادداشت ها در یک سال اخیر در مطبوعات مختلف خارجی به چاپ رسیده است.

کتاب برزخ
The Saint of Incipient Insanities

انتشارات: منوچهری
نویسنده: الیف شافاک

معرفی کتاب بهترین زمان مردن اثر الیف شافاک
کتاب بهترین زمان مردن، رمانی نوشته ی الیف شافاک است که نخستین بار در سال 2004 انتشار یافت. این رمان، داستان طنزآمیز و تأثربرانگیزِ چند دوست جوان و جست و جوی بی پایان آن ها برای رسیدن به آرامش و خوشبختی است. عمر، عابد و پیو، هم اتاقی هستند و همگی به تازگی به ایالات متحده آمده اند. عمر، اهل استانبول و دانشجوی دکترای علوم سیاسی است. او خیلی زود به محیط جدید خو می گیرد و عاشق دختری به نام گِیل می شود. گِیل، آمریکایی است اما در کشور خود به شدت احساس بیگانگی می کند و برای پیدا کردن علاقه ی خود، مدام به این شاخه و آن شاخه می پرد. عابد در رشته ی بیوتکنولوژی تحصیل می کند و نگران کارهای نادرست و سرکشی های عمر، ملاقات غیرمنتظره ی مادرش و تفکرات کلیشه ای و مرسومی است که مردم آمریکا نسبت به عرب ها دارند. پیو، پسری اسپانیایی است که با وجود ترس از اشیای تیز، قصد دارد که دندانپزشک شود. رمان بهترین زمان مردن، فراز و نشیب های زندگی های این شخصیت های جذاب را به زیباترین و هنرمندانه ترین شکل به تصویر می کشد.

کتاب شیر تلخ
Black Milk

انتشارات: میلکان
نویسنده: الیف شافاک

معرفی کتاب شیر سیاه اثر الیف شافاک
کتاب شیر سیاه، اثری نوشته ی الیف شافاک است که نخستین بار در سال 2007 انتشار یافت. شافاک، پس از تولد اولین فرزندش در سال 2006، دچار افسردگی پس از زایمان و بحران روحی شدیدی شد. احساس گناه، اضطراب و تشویش درباره ی این که آیا می تواند مادر خوبی باشد، شافاک را رها نمی کرد؛ او به همین خاطر، نوشتن را کنار گذاشت و باور خود به قدرت کلمات را به طور کلی از دست داد. شافاک در این شرح حال جذاب، داستان سفر پرفراز و نشیب خود را روایت می کند. او با شناسایی جنبه های مختلف و متضاد شخصیتش که هر کدام ویژگی های مختص به خود را دارند، به دنبال رسیدن به تعادلی میان این جنبه ها و یا حداقل شخصیتی واحد است. این نویسنده با آمیزش تجارب خود با زندگی نویسندگان بزرگی همچون سیلویا پلات، ویرجینیا وولف، آلیس واکر و زلدا فیتزجرالد، به دنبال راه حلی کاربردی برای ناسازگاری های میان خلق هنری و اجرای کامل نقش مادری است.

کتاب پنهان
Pinhan

انتشارات: نیماژ
نویسنده: الیف شافاک

معرفی کتاب پنهان اثر الیف شافاک
الیف شافاک نویسنده ای است که در کشور ما بیشتر با رمان ملت عشق شناخته می شود. کتاب پنهان اولین رمان این نویسنده ی ترک است که جایزه ی بزرگ مولانا در سال 1998 را برای او به ارمغان آورده است. داستان درباره ی فردی به نام پنهان است که به تکیه ی دری بابا می رسد و با او ملاقات می کند و …
الیف شفاک نویسنده ای است که می تواند مدرن و عرفانی را با هم ترکیب کند. در قرن تمدن هایی که نتوانسته اند یکدیگر را به خود جلب کنند ، چگونه می توان تعادل را حفظ کرد وقتی که یک پا در شرق بسفر و دیگری در غرب است؟ الیف شافاک با امتناع از اینکه مبارزی تک بعدی باشد ، با این معضلات روبرو می شود. وی با توجه به شرایط عمومی کشور خود ، مدام از خود در مورد حافظه ، سنت ، دین ، ملت ، نوآوری ، زبان و هویت سوال می کند.

کتاب محرم
The Gaze

انتشارات: نیماژ
نویسنده: الیف شافاک

معرفی کتاب محرم اثر الیف شافاک
کتاب محرم، رمانی نوشته ی الیف شافاک است که نخستین بار در سال 1999 منتشر شد. شافاک در این رمان موفق و تحسین شده، به کاوش در موضوع ظاهر آدم ها و مقبولیت آن در نظر دیگران می پردازد. زنی فربه و نامزدش، که یک کوتوله است، از این که هر جا می روند باید نگاه خیره ی مردم به خود را تحمل کنند، دیگر خسته شده اند و تصمیم می گیرند تا جای خود را با هم عوض کنند. مرد، صورت خود را آرایش می کند و زن نیز، سِبیلی روی چهره اش می کشد. این زوج به شکل متفاوتی با نگاه خیره ی اطرافیان مواجه می شوند. زن می خواهد خود را از تمام جهان پنهان کند در حالی که مرد ترجیح می دهد مستقیماً با آن ها رو در رو شود و حتی برای نشان دادن تأثیرات قدرتمندی که یک نگاه ساده می تواند داشته باشد، یک دیکشنری برای خود درست می کند. شافاک در این رمان سرگرم کننده و آموزنده به مخاطبین خود یادآوری می کند که میل انسان ها به نگاه کردن به دیگران، ممکن است باعث به وجود آمدن صدمات و تأثیرات منفی فراوانی شود.

کتاب شپش پالاس
The Flea Palace

انتشارات: مروارید
نویسنده: الیف شافاک

معرفی کتاب شپش پالاس اثر الیف شافاک
کتاب شپش پالاس، رمانی نوشته ی الیف شافاک است که اولین بار در سال 2002 به انتشار رسید. این رمان تکان دهنده و بسیار جذاب به داستان گروهی از افرادی می پردازد که در یک ساختمان زندگی می کنند و همگی با هم، درگیر مسئله ای اسرارآمیز شده اند. بونبون، روزگاری عمارتی باشکوه در استانبول بود اما اکنون به ویرانه ای تبدیل شده که خانه ی ده شخصیت بسیار متفاوت و خانواده هایشان است: افرادی چون معلمی دائم الخمر و علاقه مند به فلسفه، زنی مبتلا به وسواس پاکیزگی و دخترش، یک یهودی که به دنبال عشق واقعی است و بانویی زیبا و ساده دل که گذشته اش، هنوز هم او را رها نکرده است. زمانی که آشغال های عمارت بونبون دزدیده می شوند، مجموعه ای از اتفاقاتی اسرارآمیز به وقوع می پیوندد که همه را برای یافتن حقیقت به تکاپو وامی دارد.

کتاب جزیره درختان گمشده
The island of missing trees

انتشارات: نشر نون
نویسنده: الیف شافاک

معرفی کتاب جزیره درختان گمشده اثر الیف شافاک
دو نوجوان، یک پسر مسیحی و یک دختر مسلمان، در میکده ای داخل جزیره‌ای که وطن می نامندبا هم ملاقات می کنند، کوستاس و دفنه در سایه‌ی عشقشان رشد می کنند و بزرگ می‌شوند، در خت انجیری از شکافی در سقف این میکده سربرافراشته است که شاهد ملاقات های مخفیانه و سرخوشانه‌ی آن ها است. وقتی جنگ آغاز می‌شود و پایتخت به خاکسر و آوار بدل می‌شود، این دو دل داده ناپدید می‌شوند و درخت همان‌جا باقی می‌ماند. سال ها بعد، کوستاس به دنبال عشق گمشده‌اش به جزیره باز می گردد…

«جزیره درختان گمشده» داستانی است تکان دهنده و شاعرانه درباره‌ی عشق، جدایی، تعالی، تاریخ و طبیعت، برخی معتقدند این بهترین اثری است که الیف شافاک تاکنون نوشته است.

روایت‌های داستان را می‌شود به سه بخش تقسیم کرد؛ آنچه که از زبان درخت انجیری تعریف می‌شود که در تمام آن سال‌ها شاهد همه وقایع بوده و به صورت راوی بی‌طرفی وقایع را برایمان روایت می‌کند، راوی سوم‌شخص که روایت‌های مربوط به حال یعنی اواخر دهه 2010 را از لندن روایت می‌کند، و راوی سوم شخصی که وقایع سال 1974 را از قبرس تعریف می‌کند. روایت‌ها در عین اینکه شیفت زمانی دارند؛ ولی چنان درهم تنیده‌اند که خواننده را سوار بر قایق در دریایی آرام به پیش می‌برند. شخصیت‌های این کتاب زیاد نیستند؛ اما در جریان داستان به گذشته این آدم‌ها سفر می‌کنیم. اینکه در چه محیطی، در چه خانواده و فضایی زندگی و رشد کردند، همه‌وهمه کم‌کم در طول کتاب برای خواننده روشن می‌شود و ما با این افراد به‌تدریج آشنا می‌شویم. فضای کتاب در عین حال که به ناآرامی‌ها و مسائل تاریخی سیاسی قبرس می‌پردازد و نگرانی‌ها و تیرگی‌های آن سال‌ها را به خوبی به تصویر می‌کشد، روایتی عاشقانه را نیز در خود گنجانده که شیرینی خود را دارد.

کتاب شمسپاره
Şemspare

انتشارات: مروارید
نویسنده: الیف شافاک

معرفی کتاب شمسپاره اثر الیف شافاک
“الیف شافاک” نویسنده معاصر و پرطرفدار اهل کشور ترکیه است که رمان های او با استقبال زیادی، علی الخصوص در میان مخاطبین ایرانی همراه بوده است. چندین کتاب از “الیف شافاک” ماه ها در زمره ی پرفروش ترین کتاب سال قرار گرفته اند و به چیزی حدود پنجاه زبان مختلف دنیا ترجمه شده اند. این حجم وسیع مخاطب، قطعا خواستار ارتباطی فراتر از چهارچوب رمان با نویسنده است. اگر شما نیز به نوشته های “الیف شافاک” علاقه مند هستید و می خواهید دیدگاه نویسنده ی موردعلاقه تان را در مورد مسائل گوناگون بدانید، کتاب “شمسپاره” را به هیچ عنوان از دست ندهید.
“شمسپاره” حاوی مقاله های متعددی از “الیف شافاک” است که در روزنامه ها چاپ شده بود. این مقالات دارای عناوین مختلفی هستند که مضمون های اجتماعی، سیاسی، ادبی، آزادی های فردی، درگیری های قومی، زن، خانواده و روابط میان مرد و زن را در بر می گیرند. به این ترتیب با مطالعه ی “شمسپاره” با دیدگاه ها و مباحثات نظری “الیف شافاک” در زمینه های ذکر شده، آشنا خواهید شد. او عمدتا در این اثر تلاش کرده تا هویت زن را واکاوی نماید و اجتماع مردسالار، رویکردهای اجتماعی و سایسی جامعه در ایجاد و حفظ توازن قومی، مذهبی و جنسیتی را مورد تجزیه و تحلیل قرار دهد. وی همچنین در “شمسپاره” به مساله ی ادبیات و نویسندگی نیز پرداخته و نگاه مردم را به این مساله، در کنار اتفاقات ریز و درشتی که سابقا رخ داده یا هم اکنون در حال رخ دادن است، زیر ذره بین برده است. “الیف شافاک” در”شمسپاره” به زندگی شخصی خویش نیز پرداخته و چالش هایی را که به عنوان یک نویسنده ی زن با آن ها رو به رو بوده، تشریح کرده است.

کتاب آینه های شهر
Mirrors of the City

انتشارات: نیلوفر
نویسنده: الیف شافاک

معرفی کتاب آینه های شهر اثر الیف شافاک
کتاب آینه های شهر، رمانی نوشته ی الیف شافاک است که اولین بار در سال 1999 منتشر شد. داستان این رمان در اواخر قرن شانزدهم در اسپانیا و در زمان انجام تفتیش عقاید و سلطه ی ترس می گذرد. هزاران نفر، زنده در کوره های آدم سوزی انداخته می شوند و افرادی بیشتر نیز تحت تعقیب هستند. آلونسو پرز دو هررا در شهر مادرید، مسیحیان را علیه مردم معتقد به مذاهب دیگر می شوراند. آلونسو تحت فرمانی «صدایی» است که تمامی این جنایات را فرماندهی می کند. آلونسو پرز مجبور است از این «صدا» پیروی کند زیرا رازی سر به مهر دارد که فقط «صدا» از آن آگاه است. کتاب آینه های شهر، اثری فوق العاده جذاب و سرگرم کننده است که مانند رمان های پیشین الیف شافاک، آثاری چون «ملت عشق»، ریشه در عرفان دارد و با نگاهی متفاوت به جهان پیرامون می نگرد.

کتاب شرم یا حرامزاده استانبولی
The Bastard of Istanbul

انتشارات: مروارید
نویسنده: الیف شافاک

معرفی کتاب شرم اثر الیف شافاک
از یکی از نویسندگان تحسین برانگیز و مشهور ترکیه ، رمانی در مورد تاریخ درهم تنیده دو خانواده. در دومین رمان خود به زبان انگلیسی ، الیف شافاک با گذشته خشن کشورش در یک داستان زیبا و رنگارنگ در ترکیه و ایالات متحده روبرو می شود. در مرکز رمان شرم ، آیسا زنی زن نوزده ساله قرار دارد که عاشق جانی کش و اگزیستانسیالیست های فرانسوی است و نیز چهار خواهر خانواده کازانچی که همگی در یک خانه بزرگ در استانبول زندگی می کنند: زهیلا ، جوانترین خواهر که زرنگ و سرسخت است ، یک سالن خال کوبی را اداره می کند و مادر آسیا است. بانو ، که به تازگی خودش را به عنوان یک روحانی کشف کرده است. جوریه ، معلم دبیرستان بیوه هاست؛ و فریده ، یک فرد افسرده که وسواس و درگیری ذهنی برای رخ دادن فاجعه ای قریب الوقوع دارد. تنها برادر آنها به همراه همسر و دختر ارمنی اش آرمانوش در آریزونا زندگی می کند. وقتی آرمانوش مخفیانه در جستجوی هویت خود به استانبول پرواز می کند ، خواهران کازانچی را پیدا می کند و سریع با آیسا دوست می شود. پرده از رازی پرده برداشته شده است که این دو خانواده را پیوند داده و آنها را با تبعیدها و قتل عام های ارمنی ها در 1915 پیوند می دهد. کتاب شرم پر از شخصیت های سرسخت و فراموش نشدنی زن است . شرم یک افسانه جسورانه و قدرتمند است که شافاک را به عنوان ستاره ی در حال ظهور داستان های بین المللی تأیید می کند.

کتاب گریزان
Firarperest

انتشارات: روزنه
نویسنده: الیف شافاک

معرفی کتاب گریزان اثر الیف شافاک
سیری ناپذیر ، گاه تحریک آمیز ، گاه آرام بخش ، اما روح همیشه آزادانه می نویسد …
انسان که مخلوق است ، موظف است ذات آسمانی را کشف کند. شما در جاده بروید ، تا آنجا که می توانید پیش می روید. کشف، بدهی ای گردن ما است. خودمان را کشف کنیم ، عشق را کشف کنیم ، جهان را کاوش کنیم ، دیگری را کشف کنیم …برای عبور از کنار موج شکن ها از کنار ، برای رسیدن به کشوری که نمی شناسید ، برای خوردن غذایی که نمی دانید ، برای خلاص شدن از متن اشعار ، اشعاری که نمی فهمید ، ریسک کنید ، از هم بپاشید.من اینجا هستم برای دیدن ذائقه بیگانگان و دیدن خود از چشمان غریبه ، دوباره مانند کودک کودک شگفت زده شوید. حالت های کودکان ، تنوع ، زیبایی ، بی رحمی شان … اینکه تا زمانی که بمیرند شگفت زده میشوند … آنها هرگز توانایی غافلگیری خود را از دست نمی دهند … این ماجراجویی است که باعث می شود آدم ها و حواها خود را کشف کنند.

الیف شافاک در کتاب گریزان تلاش کرده تا نشان دهد که یک انسان چگونه میتواند زندگی خود را مورد پرسش قرار داده و برای رهایی از آن، راه دیگری را بیابد. این کتاب ماجرای سفر انسان هایی را نشان می دهد که می خواهند خود واقعی شان را بهتر بشناسند و قدم در راه های جدیدی می گذارند.گریزان کتابی مناسب با هدف شناخت مکان های نو، چشیدن طعم های تازه، تجربه ی احساسات جدید و کشف ناشناخته ها است.

کتاب گر فریاد برآورم
How to Stay Sane in an Age of Division

انتشارات: گلگشت
نویسنده: الیف شافاک

معرفی کتاب گر فریاد برآورم اثر الیف شافاک
( الیف شافاک ) بر این باور است که داستان گویی یکی از آخرین امکانات دموکراتیک باقی مانده ی ماست. در دنیایی که هر روز بیش از پیش، رسانه و سیاست مدارانش عامدانه تلاش می کنند هویت انسانی ما را به یک عدد تقلیل دهند، تنها با بیان داستان ها و روایات شخصی مان است که قادریم جهان را به جای بهتری برای هم مبدل کنیم.
بخشی از متن: گر فریاد برمی آورم، چه کسی صدای مرا در بارگاه فرشتگان می شنید؟ ( راینر ماریا ریکله )؛ شاعر و رمان نویس آلمانی، اوایل قرن بیستم در مجموعه ی مرثیه های دوئینو این سوال را مطرح کرد. ریکله در زمانه ی متفاوتی نسبت به ما می زیست.
در روزگار ما؛ قرن بیست و یکم، در این زمانه ی چند پاره، تکه تکه، آشفته و درهم تنیده که سودای کرامت و برابری انسان تحت تاثیر سرعت تغییر زندگی و شتاب تکنولوژی پایمال گشته، احساس مشترک همه ی ما این است: گر فریاد برآورم، چه کسی صدای مرا در میان انسان ها می شنود. آیا کسی در میان بارگاه انسان ها صدای مرا می شنود؟ و…

کتاب خوشحالی این مو بلوندها
The happiness of blond people
جستاری درباره خطراتی که هویت مهاجران شرقی را در مهاجرت به غرب تهدید می کند

انتشارات: 360 درجه
نویسنده: الیف شافاک

معرفی کتاب خوشحالی این مو بلوندها اثر الیف شافاک
در کتاب «خوشحالی این مو بلوندها»، الیف شافاک» به موضوع شادی و خوشحالی غربی‌ها، همان موبلوندهای همیشه شادان بیشتر از همه توجه کرده است، نویسنده در این مقوله به چرایی شادمانی موبلوندها و چشم رنگی‌هایی می‌پردازد که گویی شاد به دنیا آمده‌اند، شاد زندگی می‌کنند و شاد از این دنیا می‌روند، گویی در زندگی آن‌ها هیچ نقطه‌ای تاریک و مبهم و درد و غم وجود ندارد.


  این نوشته‌ها را هم بخوانید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
[wpcode id="260079"]