اسکن‌های جدید قلبی می‌توانند سال‌ها قبل از وقوع حملات قلبی به بیماران هشدار دهند

بر اساس تحقیقات جدید، اسکن‌های با فناوری پیشرفته می‌توانند بیمارانی را که در معرض خطر حمله قلبی هستند، سال‌ها قبل از وقوع آن شناسایی کنند.

با روشی که “رادیومیکسradiomics نامیده می‌شود، داده‌های CT (توموگرافی کامپیوتری) ترکیب می‌شود تا نشانه‌هایی که به تنهایی در تصاویر قابل مشاهده نیستند، نمودار شود. مانند رسوب چربی در دیواره سرخرگ‌ها.

«پلاک‌»های بزرگ سرشار از لیپیدها مانند کلسترول بد باعث بیشتر حملات قلبی می‌شوند. آنها گاهی اوقات پاره می‌شوند – اما پیش‌بینی آن چالش برانگیز است.

رادیومیکس روش دقیق‌تری برای تشخیص پلاک های آسیب‌پذیر در مقایسه با پارامترهای فعلی آناتومیک سی تی آنژیوگرافی کرونری ارائه می‌کند.

این یک تغییر بالقوه در تشخیص و درمان فراهم می‌آورد. پزشکان می‌توانند در صورت تشخیص با تجویز استاتین‌ها (داروهایی ماند آتورواستاتین) یا سایر داروهای محافظتی با بیماری مبارزه کنند.

تیم چینی مدلی را بر اساس اطلاعات سی تی اسکن حدود 300 نفر توسعه داده است. در گام بعد  لخته های تهدید کننده زندگی در بیش از 700 بیمار مشکوک به بیماری عروق کرونر را امکان‌پذیر کرد.

وقتی بیماری با روش رادیومیکس مثبت اعلام می‌شود، احتمالحملات قلبی بالقوه در یک دوره پیگیری متوسط سه ساله در او بیشتر از دیگرن خواهد بود.

پس اگر آنالیز رادیومیکس در مرکز معمول سی تی آنژیوگرافی تعبیه شود، می‌تواند به طور خودکار پلاک‌های آسیب پذیر را برای بررسی پزشک شناسایی کند.

سالانه 100 هزار نفر در بریتانیا دچار حماه قلبی می‌شوند. و سی تی آنژیو سالانه در مورد 40000 بریتانیایی انجام می‌شود.

سیستم دکتر ژانگ به صدها هزار نفر از افراد بالای 40 سال و به‌ویژه افرادی که عوامل خطر بیماری قلبی دارند مثلا سیگاری، دیابتی هستند یا اضافه وزن دارند، می‌توان ارائه شود.

تحقیقات قبلی نشان داده است که از هر 10 فردی که از نظر بیماری قلبی با روش‌های معمول کنونی بررسی می‌شوند (به جز آنژیوگرافی)، یک نفر در معرض خطر حمله قلبی است، زیرا پلاک‌هایی هستند که توسط CT معمولی تشخیص داده نمی‌شوند.

دکتر ژانگ و همکارانش در حال برنامه ریزی یک مطالعه بزرگتر روی 10000 بیمار هستند.

منبع


  این نوشته‌ها را هم بخوانید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
[wpcode id="260079"]