ابتلای یک مرد آمریکایی به یک سرطان نادر باعث شد که به طور ناگهانی لهجه‌ای شبیه ایرلندی پیدا کند!

0

یک نوع نادر سرطان پروستات باعث شد، مردی در 50 سالگی ناگهان با لهجه‌ ایرلندی صحبت کند. یک تغییر فاحش که تا آخر عمر با او باقی ماند.

در اسناد پزشکی، تنها دو گزارش دیگر از سرطان‌هایی که باعث ایجاد سندرم لهجه خارجی (FAS) می‌شوند، وجود دارد. این اولین موردی است که به طور خاص با سرطان پروستات مرتبط است.

FAS یک اختلال گفتاری غیرمعمول است که می‌تواند باعث شود که فرد ناگهان بدون هیچ دلیل مشخصی لهجه‌ای «خارجی» پیدا کند، با تغییر تلفظ به شکلی پیدا کند که – حداقل به طور سطحی – به آهنگ لهجه یا زبان دیگری شبیه باشد.

این سندرم بیشتر در اثر سکته مغزی یا آسیب‌های مغزی رخ می‌دهد. به عنوان مثال مشهورترین مورد مربوط به یک زن نروژی در سال 1941 بود که در جریان بمباران اسلو از ناحیه سر آسیب دید. چند ماه بعد، او شروع به صحبت با لهجه آلمانی کرد.

داستان یک نمونه جدیدتر چند سال پیش در اخبار منتشر شد، زمانی که زنی از آریزونا وقتی  خواب بیدار شد و ناگهان مانند “مری پاپینز” صحبت کرد. در مورد او، علت روشن نبود.

مواردی که به طور قطعی با نوعی تومور مرتبط هستند بسیار کمتر رایج است. در واقع، تنها دو نمونه دیگر در اسناد پزشکی ذکر شده است.

بر اساس مطالعه موردی منتشر شده در سال 2008 ، زنی در دهه 60 خود پس از انتشار سرطان پستان به مغزش، شروع به صحبت با لهجه متفاوت و نامشخصی کرد.

در یک مورد مشابه ، یک زن ایتالیایی 50 ساله مبتلا به تومور مغزی ناگهان شروع به صحبت با آهنگ و آهنگ متفاوتی کرد.

علیرغم توجه به داستان‌هایی که در آن افراد به طور ناگهانی لهجه‌های خارجی خاصی پیدا می‌کنند، اکثر موارد FAS تغییرات کلی در تولید گفتار هستند که نمی‌توان به راحتی با هیچ منطقه جغرافیایی خاصی، آهنگ جدید گفتارشان را مشخص کرد.

مورد اخیر مردی از ایالات متحده که مبتلا به سرطان پروستات بود. او ظاهراً اصالتاً ایرلندی نبود و حتی هرگز به ایرلند نرفته بود. با این حال، تنها 20 ماه پس از تشخیص سرطان پروستات از نوع متاستاتیک، او شروع به صحبت با لهجه ایرلندی کرد.

برخلاف گزارش‌های مورد قبلی، این بیمار در ابتدا هیچ تومور قابل مشاهده‌ای در مغز خود نداشت.

با توجه به زمان‌ رخ دادن این موضوع، پزشکان گمان می‌کنند که FAS بیمار نتیجه یک اختلال عصبی پارانئوپلاستیک نادر (PND) است. PND زمانی ایجاد می‌شود که سرطان های خارج از مغز یک پاسخ ایمنی را تحریک می‌کنند که می تواند سیستم عصبی را از دور تحت تاثیر قرار دهد.

با وجود شیمی درمانی و پرتو درمانی، سرطان بیمار به سرعت پیشرفت کرد و به تدریج بدن او را فلج کرد و متأسفانه در نهایت به زندگی وی پایان داد. مرد تا آخر لهجه ایرلندی خود را حفظ کرد.

این مورد جالب پزشکی در BMJ Case Reports منتشر شده است.


اگر خواننده جدید سایت «یک پزشک»  هستید!
شما در حال خواندن سایت یک پزشک (یک پزشک دات کام) به نشانی اینترنتی www.1pezeshk.com هستید. سایتی با 18 سال سابقه که برخلاف اسمش سرشار از مطالب متنوع است!
ما را رها نکنید. بسیار ممنون می‌شویم اگر:
- سایت یک پزشک رو در مرورگر خود بوک‌مارک کنید.
-مشترک فید یا RSS یک پزشک شوید.
- شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید: صفحه تلگرام - صفحه اینستاگرام ما
- برای سفارش تبلیغات ایمیل alirezamajidi در جی میل یا تلگرام تماس بگیرید.
و دیگر مطالب ما را بخوانید. مثلا:

درخت‌هایی که با شیواترین زبان می‌گویند: می‌خواهم زنده بمانم!

درخت‌ها از 370 میلیون سال پیش بر روی کره زمین بوده‌اند و گرچه ما انسان‌ها با همه امکانات خود سعی در از بین بردن آنها داریم، آنها تا جایی که می‌توانند مقاومت می‌کنند.برآورد می‌شود که روی زمین علیرغم همه جفاهایی که ما به طبیعت وارد…

هوش مصنوعی میدجرنی Midjourney تصور می‌کند که اساتید رشته‌های مختلف باید چه ظاهری داشته باشند؟ گالری…

کودک و نوجوان که بودم برای خودم یک پا Midjourney  بودم. کتاب‌ها را که می‌خواندم از روی توصیف چهره‌ها و مکان‌ها و اشیا تصور می‌کردم که مثلا کاپیتان نمو یا ربات آر دانیل الیواو باید چطوری باشد، فضاها را تصور می‌کردم و آب و رنگ به آنها در ذهن…

عکس‌هایی از زیباترین کتابخانه‌های دنیا

کتابخانه‌ها باید مظهر فرهنگ و هنر هر کشوری باشند. ساختمان ایمن و بزرگ، منظره تالار کتابخوانی، نوع چینش کتاب‌ها و تحویل آنها به کتابخوان‌ها، داشتن اینترنت آزاد و پرسرعت، حفاظت از نسخه‌های خطی و اسناد باارزش، آزاد بودن کتابخانه در حد امکان…

پرتره‌های بیماران از بیمارستان روان‌پزشکی بدنامی در بریتانیا در قرن نوزدهم

‌ این عکس‌ها چهره بیمارانی را نشان میدهد که در بیمارستان سلطنتی بیتلم در لندن - که یکی از بدنام‌ترین بیمارستان روانپزشکی بریتانیا در قرن نوزدهم به شمار می‌رفت- تحت درمان قرار گرفتند.عکاسی به نام هنری هیرینگ از تعداد زیادی از بیماران…

خوشمزه‌ترین غذاها در کشورهای مختلف دنیا از دید میدجرنی

ذائقه مردم کشورهای مخالف متناسب با فرهنگ و مواد غذایی اولیه در دسترس به میزان زیادی با هم متفاوت است تا آن حد که گاه باعث شگفتی ما می‌شود که چطور به خوردن این غذاها می‌شود فکر کرد. اما به صورت متناسب ممکن است برخی غذاهای ما هم برای شهروندان…

عکس‌های بی‌نظیر از آبشارهای رنگارنگ دریاچه‌های پلیتویس در کرواسی و مقایسه آنها با فصل یخ‌زده

نوشته: تاماس دومبورا توثمن چهار سال پیش در فصل زمستان از دریاچه‌های پلیتویس بازدید کردم و از دنیای زیبا و یخ زده آنها با آبشارهای یخی و مناظر سفید عکس گرفتم.اخیراً دوباره به این دریاچه‌ها بازگشته‌ام تا از همان منظره خیره‌کننده عکس…
آگهی متنی در همه صفحات
دکتر فارمو / کلینیک زیبایی دکتر محمد خادمی /جراح تیروئید / پزشکا /تعمیر فن کویل / سریال ایرانی کول دانلود / مجتمع فنی تهران / دانلود فیلم دوبله فارسی /خرید دوچرخه برقی /خرید دستگاه تصفیه آب /موتور فن کویل / شیشه اتومبیل / نرم افزار حسابداری / خرید سیلوسایبین / هوش مصنوعی / مقاله بازار / شیشه اتومبیل / قیمت ایمپلنت دندان با بیمه /سپتیک تانک /بهترین دکتر لیپوماتیک در تهران /بهترین جراح بینی در تهران / آموزش تزریق ژل و بوتاکس / دوره های زیبایی برای مامایی / آموزش مزوتراپی، PRP و PRF /کاشت مو /قیمت روکش دندان /خدمات پرداخت ارزی نوین پرداخت / درمان طب / تجهیزات پزشکی / دانلود آهنگ /داروخانه اینترنتی آرتان /اشتراك دايت /فروشگاه لوازم بهداشتی /داروخانه تینا /لیفت صورت در تهران /فروش‌ دوربین مداربسته هایک ویژن /سرور مجازی ایران /مرکز خدمات پزشکی و پرستاری در منزل درمان نو / ثبت برند /حمل بار دریایی از چین /سایت نوید /پزشک زنان سعادت آباد /کلاه کاسکت / لمینت متحرک دندان /فروشگاه اینترنتی زنبیل /ساعت تبلیغاتی /تجهیزات پزشکی /چاپ لیوان /خرید از آمازون /بهترین سریال های ایرانی /کاشت مو /قیمت ساک پارچه ای /دانلود نرم افزار /

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.