درخت زیتون یونانی 3000 ساله هنوز زیتون میدهد!

درختها زیبایی خاصی دارند. به خصوص اگر تنومند باشند و قدمتشان زیاد باشد. طول عمر زیاد آنها به این معنی است که مردم، آمد و شد فصول متعدد سال و حتی رویدادهای تاریخی را که ما فقط در تاریخ به صورت محو خواندهایم، زمانی به اصطلاح دیدهاند!
مردم آمدهاند و رفتهاند و آنهاست که ماندهاند. در این میان برخی از درختان بیش از دیگران «دیدهاند». یک درخت زیتون پیچ خورده و باشکوه در دهکده آنووووس در جزیره کرت یونان، هزاران سال قدمت دارد و از سقوط امپراتوری روم تا بازگشت المپیک به آتن در سال 2004 همچنان سر پا بوده است.
با وجود این سن چشمگیر، این درخت هنوز زنده و بارده است. زیتون حداقل 3000 سال پیش به صورت تجاری در کرت کشت میشد. روغن زیتون به شدت در رژیمهای غذایی و ادبیات یاد شده.
متاسفانه تعیین قدمت این درخت به صورت ایزوتوپی امکانپذیر نیست زیرا چوب قلب درخت درعمق 4.5 متری آن پوسیده شده است. با این حال، حلقههای آن نشان میدهد که حداقل دو هزار سال است که وجود داشته است. اما بر اساس تخمینهای دیگر 4000 سال عمر دارد.
-------
علت و عوارض مشکل پزشکی از چیست؟
بعد از این همه سال، میتوان انتظار داشت که درخت خشک شده باشد اما همچنان سرزنده است.
تصور کنید که احتمال دارد شاخههای آن سر برندگان بازیهای المپیک 2004 آتن را آراسته باشند.
از درخت زیتون Vouves اکنون محافظت میشود، اما این تنها درخت باستانی در جهان نیست. یک درخت کاج بزرگ حوضچهای ( Pinus longaeva ) در کالیفرنیا 4854 سال قدمت دارد. این بدان معنی است که بذر آن در سال 2832 قبل از میلاد جوانه زده، در حالی که تمدنهای اولیه بین النهرین در حال ساخت شهرها و تجارت بودند و مصر در حال آغاز سلسله دوم خود بود.
درخت زیتون دیگری که به نام «خواهران» یا «درختان زیتون خواهران نوح» در لبنان شناخته میشود، قدمت 6000 ساله دارد. این درختها از جنگها، بیماریهای همهگیر، خشکسالی و آتشسوزی جان سالم به در بردهاند. این نمایشی فوق العاده از انعطافپذیری است.
با درود ایران و پارسی را گرامی داریم :
بین النهرین = میانرودان
ایرانیان این منطقه را میانرودان مینامیدند که همین نام به یونانی ترجمهٔ گرتهبرداری شد و «مزوپوتامیا» نام گرفت.نخستین مورخ یونانی که این اصطلاح را به کار برد پلیبیوس بود و پس از وی پلینی و استرابون نیز در قرون اولیه میلادی از این اصطلاح استفاده نمودند